annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15654256
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379837
Et andet syn 1989249
Jesu ord 1522326
Åndelig Føde 1513299
Galleri
Tiger den HansiKristi-lige af slagsen
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 324 gæster og 44 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 22 af 45 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 44 45 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#36060 - 08/06/2022 12:22 Re: Livskvalitet [Re: Hanskrist]
Anonym
Uregistreret

”Ingen kan læse sig frem til TROEN - der er Guds Værk med os - Gud Helligånden's Værk med os.”

Korrekt, men det man læser eller hører kan blive til tro –

Jeg plantede, Apollos vandede, men Gud gav vækst, så hverken den, der planter, eller den, der vander, er noget, men det er Gud, som giver vækst. Den, der planter, og den, der vander, er ét, og enhver skal få løn efter sit arbejde. For vi er Guds medarbejdere, og I er Guds mark, Guds bygning.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Kor/3

tro kommer ikke ud af ingenting - der plantes først



Men hvordan skal de påkalde ham, som de ikke er kommet til tro på? Hvordan skal de tro på ham, som de ikke har hørt om? Hvordan skal de høre, uden at nogen prædiker? Og hvordan skal nogen prædike uden at være udsendt? – som der står skrevet: »Hvor herligt lyder fodtrinene af dem, der bringer godt budskab!« Dog var det ikke alle, der adlød budskabet; for Esajas siger: »Herre, hvem troede på det, de hørte af os?« Troen kommer altså af det, der høres, og det, der høres, kommer i kraft af Kristi ord.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/rom/10
Top Svar Citer
#36061 - 08/06/2022 12:24 Re: Livskvalitet [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Gud virker igennem mennesker og her er Jesus det mest storslået eksempel.

Men Gud kan ikke igennem Jesus udefra pådutte mennesker noget med tvang - men Gud gennem Jesus kan blive katalysator for at hvad der slumrer i os - bor i os bliver vækket. Se 1 Kor 2.

Der hvor ÅNDEN er - der er også altid Friheden - der findes hverken tvang eller et system der kan pådutte mennesker noget - det er og bliver Guds Værk - Gud Helligånden's Værk med os.

Kristne render ikke tung tung mentalt rygsæk bagage af bibelkonkordantiske mentale trosforestillinger. Kunne man scanner kristne findes dette kun hos Jehovas Vidner og bibelfundamentalistister - men ægte kristnes trosliv og dets SPIRITUALITET vil vise fra hjerne scanning at det ikke kun er neocortical gold virksomhed - men at alle de væsentlige emotionelle neo limbic brain områder er aktiveret hvor hippocampus og basal ganglier for dopamin = for passion og motivation er aktiveret. Og det fordi troen er en central akt hvor hele mennesket er anslået grebet - hver en celle fiber er ramt - både erkendelse vilje og følelser er omfattet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#36062 - 08/06/2022 12:26 Re: Livskvalitet [Re: Hanskrist]
Anonym
Uregistreret

"Spørgsmålet er hvor længe vi gider debattere det her med hinanden"

jeg slutter her. Skal ordne forskelligt.

hyg og hej og god dag smiler
Top Svar Citer
#36063 - 08/06/2022 12:33 Re: Livskvalitet [Re: Hanskrist]
Anonym
Uregistreret

"Men Gud kan ikke igennem Jesus udefra pådutte mennesker noget med tvang -"

Klart. Det afhænger af "vores jord"

Hør her! En sædemand gik ud for at så. Og da han såede, faldt noget på vejen, og fuglene kom og åd det op. Noget faldt på klippegrund, hvor der ikke var ret meget jord, og det kom straks op, fordi der kun var et tyndt lag jord; og da solen kom højt på himlen, blev det svedet, og det visnede, fordi det ikke havde rod. Noget faldt mellem tidsler, og tidslerne voksede op og kvalte det, så det ikke gav udbytte. Men noget faldt i god jord og gav udbytte; det voksede op og groede, og noget bar tredive og noget tres og noget hundrede fold.« Og han sagde: »Den, der har ører at høre med, skal høre!«
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/mark/4
Top Svar Citer
#36064 - 08/06/2022 12:52 Re: Livskvalitet [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Fuldstændig fantastisk med to så forskellige forståelser af kristendom.

Den ene erklærer sig at være ikke kristen og påstår at kristendommen er hjernespind - opspind og opdigt gennem at det man blindt og ukritisk er blevet tvunget til at tro gennem grundige bibel læsninger bliver en psykotisk hjernespind virkelighed man på et tidspunkt giver efter overfor.

Både Simon og Bjørn og Arne klapper i deres hænder - kristendommen er en latterlig karikatur og fængsel (indespærring) og det er ufatteligt at mennesker ikke siger fra og opgiver kristendommen.

Den anden er hardcore kristen og forstår kristendommen ud fra Paulus og Jesus og religionsvidenskab og moderne neurovidenskab og psykoanalyse. Ham HansKrist der forstår kristendommen religionsvidenskabeligt ud fra at mennesket er et religiøst væsen - at den religiøse spirituelle åndelige dybdedimension er en del af menneskets natur biologi ,(kultur biologi (kulturel evolution (1)*)) og væsen.

(1)*: hvordan evolutionen nu drives af kulturelle sproglige religiøse spirituelle åndelige bevidsthedsmæssige og eksistentielle forhold - den Åndens Nye Liv der er et resultat af den kulturelle sproglige religiøse spirituelle åndelige engagement entusiasme og passion og hele tiden nye bevidsthed hver ny generation deltager i.

Menneskeånden er ikke længere alene og uden for livet, den udvikler et nyt liv - åndens liv - i en ny verden - åndens verden.

Den levende ånd, trækker sig ikke bort fra livet, men udvikler det (livet) i sig selv og i os.

Bevidstheden viser sig at være i stand til at virke tilbage på ånden, modificere den og reformere den, og dermed reformere selve det levende væsen.

Edgar Morin.


Hvem skal man tro?

Vedkommende der erklærer sig selv ikke at være kristen og som påstår det hele er hjernespind.

Eller vedkommende der aldrig har været i tvivl om at være kristen i urkristen Paulinsk forstand - der bygger det hele på begivenheden KRISTUS (Gud i tiden) den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlagde de kristne samfund og KIRKERNE.

Guds Rigets gennembrud og gæring i verden.

Den samme der videnskabeligt og forstandigt kan forklare de Nye Skabninger vi er i KRISTUS - gennem Gud Helligånden's Værk med os. Noget Paulus opfordrede kraftigt til at vi lovsang med vores forstand om den Nåde vi erfarede - den Guds Kærlighed KRISTUS der er udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os. 2 Kor 3.

-0-0-0-

Men sjovt to så fuldstændig forskellige forståelser af kristendommen.

Den ene har en øjenåbner af hvad det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET dækker over. Faktisk i ret nøje overensstemmelse med Bibelen Leth Fortalt der kører i øjeblikket. Og i overensstemmelse med

Ny Himmel - katakombisk studiekreds


-0-0-0-0-

Trosfrihed når Trosfrihed er bedst - er når vi når frem til principielle helt væsentlige drøftelser - hvor læseren ikke bare bliver præsenteret for tvivlsomme vidtløftige spekulationer og et væld af subjektive private synspunkter om dit og dat.

Her gøres et forsøg i det mindste på at nå frem til en afklaring hvor den ene endda konstant kontekster tværvidenskabelig - i en fortløbende samtale med vores moderne videnskabelige forståelse virkeligheden.

Større og større forståelse. Tro udelukker ikke viden og viden udelukker ikke tro.



-0-0-0-0-


At være bibellærd - kunne bibelen forfra og bagfra - tilkender du ikke dette nogen værdi overhovedet?

Jo men det har ikke nødvendigvis noget med det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET at gøre. Et menneske bliver ikke mere kristen for hver bog det læser af Bibelens mange bøger. Da det ikke er dem vi tror på.

Kristendommen er ikke en bog religion og en lov religion som jødedommen og islam.

Kristendommen er kreativ kaotisk SPIRITUALITET - hvor Ånden er der er også altid Friheden.

Det betyder ikke at treenighedslæren og ja dogmatik ikke har sin berettigelse - men uanset hvor ofte vi står i Kirken og siger ja og amen til disse Kirkens dogmelære og trosbekendelses artikler - så er det ikke dem vi render rundt og tror på - det er og bliver hvordan Gud idag virker og gør sig gældende i vores liv gennem sin Ånd 1 Kor 2 og Åndens mægtige gerninger kræfter og energier - hvordan vi erfarer alt dette - hvordan disse vores personlige processer udvikler sig i kærlig kommunion og kommunikation med vores næste.


Så er der KIRKE i tiden (KRISTUS - Gud i tiden) - så KIRKER vi med hinanden.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 22 af 45 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 44 45 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 13:19
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Nyheder fra DR
Borgmester mister studiepladser: Vi komm..
19/04/2024 15:19
35-årig mand idømmes 13 års fængsel ..
19/04/2024 15:16
Jarlov vender tilbage til Folketinget
19/04/2024 14:27
Svindel under covid-19 udløser fængsel..
19/04/2024 14:06
Byret har afsat tre dage til 34 år gamm..
19/04/2024 14:06
Nyheder fra Religion.dk