annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15712418
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384326
Et andet syn 1993571
Åndelig Føde 1531366
Jesu ord 1525947
Galleri
To verdener så forskellige
Hvem er online?
2 registrerede somo, Arne Thomsen 467 gæster og 51 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 66 af 245 < 1 2 ... 64 65 66 67 68 ... 244 245 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#33300 - 18/09/2021 12:08 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

Jeg møder faktisk til hverdag ikketroende sindslidende folk, som opfører sig ligeså skørt som internettrolde og religiøse sekter. Jeg siger det sådan, fordi H for kun en uges tid siden om min kritik imod hans indlæg anklagede mig for, at jeg havde et uhyggeligt mørke med uhyrlige ord.


Iøvrigt en mørk side eller mørk periode i dit liv, du har skrevet rigtig rigtig meget om hvor meget har præget dit liv (ødelagt dit liv i mange år med lidelser). Du har selvbiografisk refereret hertil et utal af gange.

Min Picasso sammenligning var et forsøg på, at hvis vi med god vilje ville finde en mening med dine tekster (der ret tit nærmer sig det ulæselige og uforståelige (hvilket du også ofte har fået at vide af Tikka, en anonym og undertegnede)).

Musik uanset hvor "grimt" det er og svært det er at forstå - så kan det blive yderst populær fordi det afspejler vor tid, noget i sindet, som Picasso's malerier. Vi genkender noget, måske en smerte eller en forvirring og kaos, noget der mangler struktur.

Sådan kan man godt læse dine tekster Gerth.

Du stjæler begrebet størrelsen HELLIGÅNDEN (som er et begreb der stammer fra kristendommen) og så begynder du ellers ud fra din private opfattelse af dette begreb at forstå:

Dig selv

Dine omgivelser

Vor tid

Ja alt - også historien, verdenshistorien, og menneskehedens skæbne.

-0-0-0-0-

Fint nok og jeg er en af de få der har givet dig en positiv kritik og skudsmål (til trods dine unoder (dårlige opførsel, især da du begyndte her på stedet (måske det er derfor du har bedt om at få alle dine indlæg slettet)). Men lad nu være med at løbe fra den fortid men bevis gerne at det er og forbliver en fortid du er lykkedes at komme fri af.

Trosfrihed er hvad Trosfrihed er (ikke at Trosfrihed ikke kan udvikle sig over tid - alene det forhold at folk forlader stedet enten pga af at de dør eller bliver træt af stedet og eventuelle nye kommer til - gør jo at Trosfrihed aldrig er en entydig statisk størrelse) og vi kan derfor have nogle forventninger til Trosfrihed vi aldrig får opfyldt.

Men selvfølgelig hvis vi skriver med hjerteblod og invisterer vores sjæl i hvad vi skriver - så er det vel naturligt at vi ønsker at blive set - bemærket og måske anerkendt.

Men dette gælder jo mindst lige så meget den mindre begavede som den originale højt begavede der siger noget der rykker og bringer os videre ved at bringe et forklarelsens lys (gerne tværvidenskabelig) ind over de emner, temaer, vi er beskæftiget med.

I mit Picasso indlæg skrev jeg du kunne tåle kritik Gerth - gør nu ikke mine ord til skamme ved at forsætte med at afsløre hvor nærtagen og såret du er over at jeg har påpeget den lidt uhyggelige mørke side der er med inde over din tænkning.

Vi skal være varsomme når der er noget i vores liv vi gerne vil tage afstand fra, lægge fra os, fralægge os. Ofte vil nøjagtig dette forfølge os fordi det er en del af os selv men vi ser det ude i andre, vi projicerer det fra os og ud i andre. Vi ser splinten i andres øjne men ikke bjælken i vores eget øje.

Arne forsøger også at tage afstand fra flere ting, fx dogmatisme, heriblandt dogmatisk fordømmende kristendom. Og han er til trods den mest dogmatiske og fordømmende tænker jeg nogensinde har mødt - det er lykkedes ham gennem årene med stor iver at få fjernet det gudsforhold JESUS KRISTUS er kendt for at bringe til verden og som hele kristendommen bygger på.

Hver gang vi ser et fromt menneske i inderlig bøn - med et passioneret inderligt bønsliv - i Kirken eller i Jesu navn eller under et kors - så er dette menneske i Arne's optik "storsnudet" og fuldstændig på gale veje med hensyn til det guddommelige som vedkommende totalt har misforstået - da den relation mellem Gud og mennesket JESU KRISTI bønsliv udtrykker slet ikke findes ifølge Arne. Det er at bede til et hankøns væsen påstår han naivt og idiotisk som Gerth også har udtrykt det fra tid til anden fordi han lefler for ungdommen og Arne fordi han har meldt sig ud af folkekirken og for de penge han her sparer har tegnet et livslangt abonnement på Information hvor man igennem årene har kunnet læse at kristne tror på Gud som et hankøns væsen når de beskriver deres gudsforhold som forholdet mellem far og søn. Kun børn kan læse og forstå sådan - det har intet med sagen at gøre - da det skal tjene som en beskrivelse af vores gudsforhold.

Hvis jeg mødte et ungt menneske der var spirituelt religiøst søgende ville jeg advare på det kraftigste imod en type som Arne der skubber Gud ud i det upersonlige og især ud i astrofysisk tågesnak og spekulationer.

Lyt ikke til en mand der gør det med Gud til noget upersonligt - lyt ikke til en mand der i meddelelsen JEG ER - fjerner JEG og ender op i noget der bare ER - men som ikke meddeler sig og åbenbarer sig direkte til vi mennesker.

Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. 1 Kor 2



Den GUD HELLIGÅNDENS HUL IGENNEM til GUD og det guddommelige himmelske - GUDs Riget - vi har i JESUS KRISTUS - den forsøger Arne med den størst tænkelige menneskelige iver at ringeagte og få fjernet igen.

Det blasfemiske eller det bedrageriske er at det menneske jeg nogensinde har mødt der mest ihærdigt benægter og latterliggør alt det JESUS KRISTUS står for og religionshistorisk er kendt for - at han flager med et JESUS KRISTUS IKON.

Det er at flage falsk. Det er så modbydeligt og så frastødende.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33301 - 18/09/2021 14:50 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7211
Sted: Sydsjælland
Ak ja.
"Korsridderen" Hanskrist finder det meget forkasteligt, at en "modbydelig" og "frastødende", "naiv" og "idiotisk" deltager, som mig tillader mig at tro og mene noget, der ikke er godkendt af Paulus og Hanskrist.

At jeg ofte har erklæret min respekt for andres tro og meneinger - så længe de ikke skader andre - er ligegyldigt.

Så nu ventes der kun på strafudmålingen blinker

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, nøjsomhed, empati, harmoni, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#33302 - 18/09/2021 19:26 Re: Åndelig Føde [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Du forstår ikke et ord af det hele


Hvad du skriver i det indlæg jeg her reagerer på, har intet med sagen at gøre


Du prædiker hver dag det stik modsatte af hvad JESUS KRISTUS bragte i spil i verden og er religionshistorisk verdenskendt for


Det har ikke en dyt her at gøre med HansKrist eller Paulus


Også derfor jeg ville have dig til at meditere på hvad JESUS KRISTUS er kendt for

Men det turde du ikke

Og jeg forstår godt du ikke tør gennemtænke det

-0-0-0-

Nu når alt du med endda stor ivrighed prædiker - hvor du konstant latterliggør hvad det er JESUS KRISTUS bragte i spil i verden


Hvorfor flager du så med et JESUS KRISTUS IKON???


Det skriger til himlen og er det mest meningsløse absurde sludder jeg nogensinde har mødt. Det er der iøvrigt rigtig mange der har forsøgt at forklare dig.

Hvis du fjernede dit JESUS KRISTUS IKON der ville ikke være noget som sådan skriger til himlen - men du kan ikke både mene hvad du skriver som er det stik modsatte af alt hvad JESUS KRISTUS stod for og bragte i spil i verden og så samtidig flage med din JESUS KRISTUS IKON - det er absurd og meningsløs

Det der skræmmer mig er at du ikke engang har opdaget at alt hvad du skriver er et direkte angreb på JESUS KRISTUS

Det har du ikke engang opdaget 😱🙃


-0-0-0-


Jeg kender ingen der i det 21 århundrede lukker så meget ned for det religiøse spirituelle - og fuldstændig afviser og benægter alt det JESUS KRISTUS er kendt for - og det gør du med en ivrighed og latterliggørelse man skal lede længe efter.

Det er så hvad det er. Gør ej heller noget, det er helt i orden.

Nå men nu kommer problemet, jo fandeme så flager du med et JESUS KRISTUS IKON og du siger den ortodokse kristendom på mange måder står dit hjerte nær

Jeg kan sige dig med 100% sikkerhed at den ortodokse kristendom på ingen måder vil have med dig og dine skriverier at gøre som bekæmper og latterliggør alt det den ortodokse kristendom bygger på.

Derfor ville jeg gerne have dig til at meditere på JESUS KRISTUS - helt afslappet og uden dine fordomme sætte dig ned nogle dage og nå frem til hvad det er JESUS KRISTUS har skænket verden, hvad det er han er religionshistorisk verdenskendt for og vil være kendt for i al fremtid.


-0-0-0-0-

Det her har ihvertfald intet at gøre med dine aversioner imod mig, som du gerne vil fremstille det. Ej heller har det noget at gøre med HansKrist og Paulus.

Det har noget at gøre med det du skriver hver dag og så det Jesus Kristus bragte i spil i verden - for nemlig i dine skriverier er du stor fjende og bekæmper af alt det JESUS KRISTUS bragte i spil i verden

Igen dette er set før og er der ikke noget påfaldende ved

Men nu kommer det blasfemiske ondskabsfulde - nemlig tillader du dig at flage med din JESUS KRISTUS IKON og endda tilføje at den ortodokse kristendom står dit hjerte nær.

Dette er simpelthen løgn eller vrøvl fra ende til anden hvis vi læser hvad du har skrevet nu i flere år


-0-0-0-0-

Det har intet at gøre med respekt for andres synspunkter og ståsteder - det har alene at gøre med om det man skriver gir mening, om det er løgn og om det er noget forpulet vrøvl der ingen steder høre hjemme i verden

Og hvad du skriver og så din flagen med et JESUS KRISTUS IKON kan bare ikke forenes - der er ingen sammenhæng og det giver ingen mening - du kan nemlig ikke flage med et JESUS KRISTUS IKON når alt du skriver er en bekæmpelse og latterliggørelse hvad JESUS KRISTUS står for og bragte i spil i verden.

Så enten er du fyldt med løgn eller også er du et vrøvlehoved der ikke ved hvad du snakker om og har med at gøre.

Jeg ved godt hvor det er gået galt for dig. Nemlig har du misforstået negativ teologi. Og dernæst har du aldrig forstået hvad det religiøse spirituelle dækker over, nemlig tror du det har noget at gøre med astrofysiske betragtninger.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33303 - 18/09/2021 19:51 Re: Åndelig Føde [Re: ]
ABC
Uregistreret

Kære Gerth

Måske skulle jeg lige forklare det underlige. Som sådan har jeg tænkt over, om Gud har en uendelig fortid. Hvis han har det, kan han så skabe noget, som han ikke allerede har skabt? Har vi brug for en begyndelse som denne...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

Håber det giver mening for dig...

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#33304 - 18/09/2021 20:01 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7211
Sted: Sydsjælland
Hanskrist, jeg har haft mine oplevelser med, hvad for mig er Kristus.
Dem hverken kan eller vil jeg løbe fra.
Det centrale i oplevelserne er kærlighed.

Jeg angriber ikke, at andre har andre opfattelser, oplevelser, tro - men jeg ytrer mig om, hvad der for mig er sandhed.

Jeg mener at have forstået, at også andre mener, at kærligheden er noget centralt i kristendommen.
Det synes det ikke at være for dig - sådan som du tér dig.

Dine verbale grovheder mod mig fortjener efter min mening alene at ignoreres - så dette svar er blot undtagelsesvis en påpegning af, at du - som jeg ser det - præsterer en besynderlig grovkornet og mod mig hadefuld "kristendom", som jeg ikke vil spilde mere tid på.

Arne.
Top Svar Citer
annonce
Side 66 af 245 < 1 2 ... 64 65 66 67 68 ... 244 245 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Alle beboere fra sammenstyrtningstruede ..
28/04/2024 15:14
Vil alligevel ikke lukke flyrute til Bor..
28/04/2024 15:10
Problemer med at logge på MitID
28/04/2024 15:02
Demonstranter går på gaden over hele A..
28/04/2024 14:26
Abbas forventer angreb mod Rafah i løbe..
28/04/2024 11:37
Nyheder fra Religion.dk