annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15911410
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2401931
Et andet syn 2006011
Åndelig Føde 1614891
Jesu ord 1535625
Galleri
Løve i egen hule nu.
Hvem er online?
0 registrerede 51 gæster og 219 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 9 af 245 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 244 245 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#32251 - 27/05/2021 20:45 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Hvad mon du tumler rundt med af spørgsmål ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#32254 - 27/05/2021 23:28 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1919

Citat:
Så Guds Ord er suverænt Guds Ord og kan aldrig blive Bibelens ord for så får vi en afgud ind i billedet nemlig Bibelen der nu kan "dyrkes" "tilbedes" som Guds Ord


I biblen læser vi hos Jonas:
Citat:
Herrens ord kom til Jonas, Amittajs søn: »Rejs til den store by Nineve, og råb ud over den, at jeg har opdaget deres ondskab.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Jon/1

Sådan er det jo med guds ord, for de som tror på det.

Guds ord kom til mennesket - det er jo det biblen beretter om, og vi der i dag læser om dette delagtiggøres i, der findes en gud, der taler til og gennem mennesker -

Selve bogen/biblen er jo ikke guds ord, men der - der berettes om guds ord.

Så når vi læser i biblen, kan vi læse guds ord til mennesket gennem andre mennesker der mente at ha guds ånd … men jo noget nemmere at sige biblen er guds ord, når nu hele indholdet regnes for indblæst/inspireret af gud.

***
Top Svar Citer
#32256 - 28/05/2021 06:25 Re: Åndelig Føde [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
"Så Guds Ord er suverænt Guds Ord og kan aldrig blive Bibelens ord for så får vi en afgud ind i billedet nemlig Bibelen der nu kan "dyrkes" "tilbedes" som Guds Ord"


Det skal selvfølgelig forstås sådan:

"Så Guds Ord er suverænt Guds Ord og kan aldrig blive Bibelens ord for så får vi en afgud ind i billedet nemlig Bibelen (hvad der står skrevet her) der nu kan "dyrkes" "tilbedes" som Guds Ord".

-0-0-0-0-

Citat:
Tikka:

Guds ord kom til mennesket - det er jo det biblen beretter om, og vi der i dag læser om dette delagtiggøres i, der findes en gud, der taler til og gennem mennesker -


Enig - men her påstår du jo ej heller at Bibelen (det der står i Bibelen) er Guds Ord - men du udviser at du har forstået noget. Hvilket er altafgørende vigtig
at vi forstår tingene.


Citat:
Tikka:

Så når vi læser i biblen, kan vi læse guds ord til mennesket gennem andre mennesker der mente at ha guds ånd … men jo noget nemmere at sige biblen er guds ord, når nu hele indholdet regnes for indblæst/inspireret af gud.


Igen enig, med undtagelse af det med fed skrift.

når nu hele indholdet regnes for indblæst/inspireret af gud.

Du er heldigvis også selv i tvivl, nemlig skriver du: regnes for

Der er også god grund til at være i tvivl, da det kun er ganske få der har den antagelse at hele indholdet regnes for indlæst af Gud 1-1

Men du bruger både indblæst og inspireret

Og at være under Guds inspiration - eller være inspireret af Gud - er ej heller en 1-1 indblæsning så hvad der står i Bibelen ender op i at være Guds Ord.

Guds Ord er iøvrigt ud over det er Guds, suverænt Guds, en begivenhed, og ikke noget vi bare kan sætte os på vores røv og læse os frem til og dermed mene vi har fattet, forstået. Det kræver nemlig Gud - så det er ikke nok at nogen kan læse og slå Bibelen op - dette er ingen garanti for at Guds Ord hænder for vedkommende, måske læser vedkommende blot med den overtroiske indstilling at hvert ord de læser er Guds Ord og så er vi ude over enhver åndelig forståelse og det at vi altid skal tolke det åndelige for åndelige:

Citat:
Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige. 1 Kor 2


Hos Paulus der er Åndens Apostel pr se - Gud Helligåndens Apostel pr se - er den åndelige forståelse altafgørende vigtig, endnu er der ikke en Kirke der er begyndt at dogmatisere, og Paulus kunne slet ikke finde på at være dogmatisk, det ligger ham så fjernt da det hele, "evangeliet" (KRISTUS OPSTÅET = NY TID (GUDS RIGET)) for ham er båret suverænt af Guds Ånd - for det er begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket der er brudt løs i verden og virker så stærkt blandt mennesker at Paulus slet ikke har behov for at tvinge dogmatiske lærersætninger ned over hovedet på folk, iøvrigt også derfor han bliver kaldt Åndens Apostel pr se. Senere hvor Paulus er død ser vi i de uægte Paulus breve at Kirken begynder at blive selvhøjtidelige og forfængelige på egne vegne og en begyndende dogmatisering, dogmatisme, viser sig, hvilket med årene bliver vildere og vildere.

For Paulus og de første kristne er begivenheden KRISTUS: den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus stadig så overbevisende i sig selv gennem dets ufattelige mange underfulde gerninger og undere det udretter at det ville være utænkeligt at gøre noget så levende og livfuldt blandt mennesker abstrakt i dogmatiske lærersætninger.

Derfor alt hos Paulus drejer sig om begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt. Og selv om vi har kendt Kristus rent menneskeligt, så gør vi det nu ikke længere. Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til!

At være i KRISTUS kommer sig af begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus. Og denne virkelighed - KRISTUS VIRKELIGHEDEN eller Gud Helligånds SPIRITUALITET er så levende som Luther har fanget det:

Citat:
Tro (1)* er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting,



Derfor Paulus og de ægte Paulus breve er så vigtige fordi han er før den begyndende Kirkens dogmatisering og mange kampe og særinteresser. Allerede i Timoteus brevene anes en dogmatisering vi ikke finder hos Paulus.

Også derfor hvis Bibelen tages for gode varer som Guds Ord vi kommer i alvorlige vanskeligheder med at forstå baggrunden (historiske kontekst) for de enkelte mange bøger, skrifter den består af. Hvis Bibelen bare er Guds Ord fra a - z så roder vi 100 gourmet retter fra de bedste restauranter i verden sammen i en stor gryde og serverer dette for folk som en gourmet ret af de allerbedste, men vi har dermed fordærvet de enkelte retter og fået noget uspiseligt vi simpelthen ikke kan tillade os at servere for nogen og da slet ikke tvinge folk til at spise


(1)*:

TROEN = KRISTUS - ja TRO er altid KRISTUS TRO: TROSBEGIVENHEDEN KRISTUS: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32270 - 28/05/2021 15:35 Re: Åndelig Føde [Re: Tikka]
Anonym
Uregistreret

Citat:
Ja, der er tale om jødernes hellig skrifter, men - da Paulus jo også mente, at ha ånden må hans skrifter for kristne vel også tilhøre: Ethvert skrift er indblæst af Gud – han skelner tilmed indimellem, om hans udtalelse er fra hans egen eller fra guds ånd

Og hvad mener du om Johannes åbenbaring.
Må vel også hører til den kategori – indblæst af gud


Egentlig tror jeg, at der er flere Skrifter - altså også uden for kristendommen - som er "indblæst af Gud", bl.a. i hinduismen fx.

Så vidt jeg ved, er Timotheus-brevene ikke anerkendt som af Paulus' hånd. Men det kan måske være en tro discipel nogle år efter Paulus' død. Nogle af disse breve viser jo en anden eskatologi end den, Paulus havde om en snarlig tilsynekomst af Kristus.

Joh. Åb. Jovist. Jeg mener bare ikke, at det handler om endetiden, men om tiden og det politiske miljø dengang. Skrevet i apokalyptisk sprog.

Citat:
Så jeg mener faktisk, hele biblen skal opfattes/forstås som inspireret af gud.


Gerne. Bare ikke dikteret ord for ord af Gud. Inspireret, men skrevet af menneskehånd hvad det dermed implicerer.
Top Svar Citer
#32271 - 28/05/2021 15:40 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Thomas
Uregistreret

Hej Hanskrist

Selv tak. Og tak for dine ord om Paulus. Han er en super spændende mand! Ja, sikke et liv!!

Det går mere og mere op for mig, hvor direkte du er med folk. Altså ikke bare sprogligt, men både i sprog og i nærvær. Det er som om, at du er i stand til at sætte hånden lige på brystkassen af andre og sige: "Jeg har set dig!". Du læser virkelig mennesker, Hanskrist.

Fantastiske ord du gav Arne angående Paulus og korstogene i den anden tråd. Det kommer jeg nok til at citere nogle gange.

Kh Thomas
Top Svar Citer
annonce
Side 9 af 245 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 244 245 >


Seneste indlæg
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Vigtige præciseringer
af somo
16/05/2024 15:16
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Iransk medie: Vi fører samtaler med USA..
18/05/2024 23:24
UNRWA: 800.000 er flygtet fra Rafah i Ga..
18/05/2024 20:08
Israel har fundet lig af gidsel i Gazast..
18/05/2024 19:45
Plejehjemsbeboer omkommet efter brand p..
18/05/2024 18:14
Frederiksberg Svømmehal genåbner efter..
18/05/2024 18:07
Nyheder fra Religion.dk