annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15623519
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2377853
Et andet syn 1986989
Jesu ord 1521197
Åndelig Føde 1500035
Galleri
Hammershus
Hvem er online?
2 registrerede ABC, Arne Thomsen 58 gæster og 21 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 12 < 1 2 3 4 ... 11 12 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31913 - 15/04/2021 13:32 Re: Måneden Ramadan, [Re: ABC]
somo Online   content
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1451
Jesu budskabGud skabte ved sin magt Jesus Kristus uden en far
Og Adam blev skabt uden en far eller mor

Koranen fritager Mary for beskyldningen om utugt
med Youssef al-Najjar,
og Bibelen fritager hende ikke


Profeterne i det gamle testamente som Abraham, Noah og Jonah prædikede aldrig, at Gud er en del af en treenighed og ikke troede på Jesus som deres frelser. Deres budskab var enkelt: der er en Gud, og han alene fortjener din tilbedelse. Det giver ikke mening, at Gud sendte profeter i tusinder af år med det samme vigtige budskab, og så pludselig siger han, at han er i en treenighed, og at du skal tro på Jesus for at blive frelst.

Sandheden er, at Jesus prædikede det samme budskab, som profeterne i Det Gamle Testamente forkyndte. Der er et afsnit i Bibelen, der virkelig fremhæver hans kernebudskab. En mand kom til Jesus og spurgte "Hvilket er det første bud for alle?" Jesus svarede: "Det første af alle budene er Hør, Israel, Herren vor Gud, Herren er en." [Markus 12:28 -29]. Så det største bud, den vigtigste tro ifølge Jesus, er at Gud er en. Hvis Jesus var Gud, ville han have sagt 'Jeg er Gud, tilbed mig', men det gjorde han ikke. Han gentog blot et vers fra Det Gamle Testamente, der bekræftede, at Gud er Én.

Nogle mennesker hævder at Jesus kom for at dø for verdens synder. Men overvej følgende udsagn fra Jesus: Dette er evigt liv: at kende dig, den eneste sande Gud, og Jesus Kristus, som du sendte. Jeg har herliggjort dig på jorden ved at afslutte det arbejde, du gav mig at udføre. [Johannes 17: 3-4].

Jesus sagde også ”frelsen er af jøderne” [Johannes 4:22]. Så ifølge dette behøver vi ikke at tro på treenigheden eller at Jesus døde for vores synder for at opnå frelse, da jøderne ikke har denne tro.
5. De tidlige kristne

Historisk set var der mange sekter i den tidlige kristendom, der havde en række overbevisninger om Jesus [1]. Nogle troede, at Jesus var Gud, andre troede, at Jesus ikke var Gud, men delvist guddommelig, og andre troede, at han var et menneske og intet mere. Trinitarisk kristendom, som er troen på, at Gud, Jesus og Helligånden er en ud af tre personer, blev den dominerende sekte i kristendommen, når den først blev formaliseret som det romerske imperiums statsreligion i det 4. århundrede. Kristne, der benægtede, at Jesus var Gud, blev forfulgt af de romerske myndigheder [2]. Fra dette tidspunkt blev den trinitariske tro udbredt blandt kristne. Der var forskellige bevægelser i den tidlige kristendom, der benægtede treenigheden, blandt de mere kendte af dem er adoptionisme og arianisme.Da der var så mange sekter i den tidlige kristendom, hver med forskellige trosretninger om Jesus og med deres egne versioner af Bibelen, hvilken kan vi sige var at følge Jesu sande lære?

Det giver ikke mening, at Gud sender utallige profeter som Noah, Abraham og Moses for at fortælle folk at tro på en Gud og derefter pludselig sender et radikalt andet budskab om treenigheden, som modsiger hans tidligere profeters lære. Det er klart, at den kristne sekte, der troede, at Jesus var en menneskelig profet og intet mere, fulgte Jesu sande lære. Dette skyldes, at deres koncept om Gud er det samme som det, der blev undervist af profeterne i Det Gamle Testamente.
Jesus i islam

Den islamiske tro på Jesus afmystificerer for os, hvem den virkelige Jesus var. Jesus i islam var et ekstraordinært individ, valgt af Gud som profet og sendt til det jødiske folk. Han forkyndte aldrig, at han selv var Gud eller den egentlige søn af Gud. Han blev mirakuløst født uden en far, og han udførte mange fantastiske mirakler såsom helbredelse af blinde og spedalske og oprejsning af de døde - alt sammen med Guds tilladelse. Muslimer tror på, at Jesus vil vende tilbage før dommedagen for at bringe retfærdighed og fred til verden. Denne islamiske tro på Jesus svarer til nogle af de tidlige kristnes tro.
Islam er ikke bare en anden religion. Det er det samme budskab, som Moses, Jesus og Abraham forkyndte. Islam betyder bogstaveligt talt 'underkastelse sig Gud', og det lærer os at have et direkte forhold til Gud. Det minder os om, at siden Gud skabte os, skulle ingen tilbedes undtagen Gud alene. Det lærer også, at Gud ikke er noget som et menneske eller som noget, vi kan forestille os.


At blive muslim vender ikke ryggen til Jesus. Snarere går det tilbage til Jesu originale lære og adlyder ham. som Guds profet og sendebud


Det eksisterende evangelium er ikke en pålidelig reference, og det er ikke tilladt at tro på, hvad det indeholder for at bevise noget eller benægte det


Jesus fastede i mere end en måned ad gangen (Mattæus 4: 2 og Lukas 4: 2), ligesom de fromme før ham gjorde (2 Mosebog 34:28, I Kongebog 19 :, og det samme gør muslimer i månedens årlige faste af Ramadan.

Del 14. Forbløffet over Qur'an - En ny opstandelse
https://www.youtube.com/watch?v=j1s1nwAoEjY

Del 15. Forbløffet over Qur'an - Allahs løfte er sand
https://www.youtube.com/watch?v=FQxyhd4ESiw

Jesus: Jew, Christian or Muslim - Yusha Evans
https://www.youtube.com/watch?v=odTYCB3stjw
Top Svar Citer
#31914 - 15/04/2021 15:01 Re: Måneden Ramadan, [Re: somo]
somo Online   content
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1451
De sundhedsmæssige fordele ved faste inkluderer afgiftning, hurtigere heling, strålende hud og udskillelse af vækst og anti-aging hormoner. Det er også godt for fordøjelsessystemet, da det øger stofskiftet, sænker kolesterolniveauet og reducerer appetitten og derved styrer vægt og fedme. , gigt og andre sygdomme.
Top Svar Citer
#31915 - 15/04/2021 15:10 Re: Måneden Ramadan, [Re: somo]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5393
Sted: Vanløse
Hej Somo

Hvorfor lader Gud ikke alle fødes af en jomfru? Skal vi ikke bare droppe den historie...

https://www.biblen.info/Jesus-jomfru.htm

https://vandrermodlyset.dk/47-jesu%20undfangelse/

Hvad tænker du...

Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#31916 - 15/04/2021 17:55 Re: Måneden Ramadan, [Re: ABC]
somo Online   content
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1451
Oprettelsen af Messias Jesus fra en jomfruelig mor er ikke mere mirakuløs end skabelsen af Adam uden en far og en mor.
Men Adam og profeten Jesus Kristus, Guds profeter, fred være med dem
Og Gud er i stand til at skabe mennesker, som han vil


Jomfru Maria i Koranen


Jomfru Maria er den eneste kvinde, der nævnes ved navn i Koranen. Hverken hun eller Jesus regnes dog for guddommelige, og de bør hverken tilbedes eller påkaldes.

At Maria indtager en særlig plads i islam er indiskutabelt. Maria er f.eks. den eneste kvinde, der nævnes ved navn i Koranen overhovedet. Alle andre kvinder - selv Profeten Muhammads hustruer - omtales som kvinder, hustruer, mødre eller døtre. Maria har endog fået et helt kapitel i Koranen opkaldt efter sig: kapitel nr. 19, Sûra Maryam, der bl.a. fortæller om både Jesu og Johannes´ fødsel. Maria hedder på arabisk Maryam, der betyder »ophøjet« eller »gudhengiven tjenerinde«.

Marias mor var gift med tempelpræsten Amram, som dog døde inden Marias fødsel. Og hun lovede Gud, at det barn, hun ventede, skulle vie sit liv til Ham. Hun fødte en pige, Maria, og hun bad Gud beskytte Maria og hendes efterkommere imod Satan, den forbandede.

Skønt det var usædvanligt at optage pigebørn til tempeltjeneste, så kappedes præsterne om, hvem der skulle tage sig af Maria, for hun var datter af deres nyligt afdøde, højt respekterede leder, Amram. De voldsomme diskussioner førte til, at man måtte kaste lod om, hvem der skulle tage sig af Maria.

Således gik det til, at det blev tempelpræsternes ældste, Zakarias (Johannes´ far), der tog Maria i sin varetægt. Maria opholdt sig i en form for apsis, afskærmet fra templets centrale bederum, og snart viste det sig, at Maria nød Guds specielle årvågenhed, idet Han på mirakuløs vis forsynede hende med alle daglige fornødenheder.

Der er dog enkelte kommentatorer, der mener, at den i Koranen omtalte lodkastning først fandt sted senere, da Zakarias var blevet en gammel mand. Da fik Maria nemlig brug for en egentlig værge, en formel ægtemand så at sige. Og her kommer Josef ind i billedet - dog udelukkende ifølge islamisk tradition.

En dag, da Maria havde nået skelsår og alder, kom en engel på visit. Maria blev naturligvis bange; men engelen beroligede hende og sagde:

»Jeg er blot et sendebud fra Herren, der bebuder dig en gave: en retfærdig søn.« Maria sagde: »Hvorledes skal jeg kunne føde en søn, når ingen mand har rørt mig, og jeg ikke har været ukysk?« Engelen sagde: »Således vil det være. Herren har sagt: Det er let for Mig. Vi vil gøre ham til et tegn for menneskeheden og en velsignelse fra Os. Således har Vi besluttet. Og hun undfangede og trak sig tilbage til et afsides sted.« (Koranen 19:17-22)

Englen fortalte endvidere Maria, at hendes søn ville »tale til menneskene i vuggen og i sin manddom og være én af de gudfrygtige.«

Jesus blev altså ifølge Koranen undfanget på mirakuløs vis; men beretningen om hans fødsel er vidt forskellig fra Bibelens. Og ligesom Gud sørgede for Marias underhold under hendes ophold i templet, sørgede Gud også for hende, medens fødselen stod på:

»Veerne drev hende hen til stammen af et palmetræ, og hun råbte forpint: »Oh! Jeg ville ønske, jeg var død før dette - gemt og glemt!« Men en stemme råbte til hende under palmetræet: »Fortvivl ikke, for Herren har forsynet dig med en bæk! Og ryst palmens stamme hen imod dig selv, og friske, modne dadler vil falde ned til dig. Så spis og drik - og fat mod. Dersom du møder nogen, da sig: »Jeg har lovet Gud, den Allernådigste, afholdenhed: På denne dag vil jeg ikke tale til noget menneske!««« (Koranen 19:23-26).

Koranen beretter om familiens forbløffelse og folkets »graverende anklager imod Maria«, da hun præsenterer dem for sin nyfødte søn. Og hun slipper ikke for en påmindelse om, at både hendes far og mor da var ærbare mennesker - så hvor kunne hun dog ...?

Eftersom Maria havde aflagt et tavshedsløfte, blev det den spæde Jesus selv, der forklarede situationen: At han var udvalgt til at være Guds tjener, en profet - og at han skulle dø og genopstå til nyt liv. Dette er blot én ud af flere beretninger i Koranen om de mirakler, Jesus udførte. Det understreges dog, at Jesus blot var et menneske, og at han udførte disse mirakler »ved Guds hjælp«.

Maria tilhørte Amram-slægten, efterkommere af Amram, der var Moses, Arons og Mirjams far. Og ganske, som det er gammel arabisk skik, havde Maria et tilnavn efter en kendt og respekteret forfader, idet hun kaldtes »Arons søster«.

Ganske som nogle vore dages kristne, så studsede også nogle af datidens kristne i Najrân-provinsen over, at muslimerne kaldte Maria for »Arons søster«, idet Aron (og hans bror Moses) jo havde levet længe før Jesus. Profeten Muhammad forklarede dengang en vis Mughîra ibn Shu´ba, at der ikke var tale om Marias rigtige bror, men at man allerede på Jesu tid opkaldte personer efter apostle eller efter personer kendt og respekteret for deres gudsfrygt (Sahih Muslim vol. 3, nr. 5326).

Den dag i dag er det kutyme blandt arabere at bruge udtrykket »min søster« og »min bror« om en kvinde/mand, som man respekterer og sætter pris på; men som man ikke nødvendigvis er blodsbeslægtet med. Udtrykkene bruges også i endnu videre betydning om en trosfælle.

Maria er én af islamisk traditions »fire perfekte kvinder«. Foruden Maria er der tale om:

n Faraos gudfrygtige hustru Assia, der - skønt hun var gift med den ugudelige Farao - reddede Moses i kurven og opfostrede ham.

n Profeten Muhammads første hustru gennem femogtyve år, Khadijah, der stod ham bi under forfølgelse og tortur i Mekka.

n Profetens yngste datter, Fatima, der var gift med Profetens fætter Ali.

Koranen pointerer, at selvom Maria var udvalgt af Gud til at føde en stor profet, så var både hun og hendes søn blot mennesker, der ligesom alle andre »spiste deres daglige brød og vandrede omkring i gaderne«.

Jesu mirakuløse undfangelse giver efter muslimsk opfattelse ej heller anledning til at antage, at Jesus var andet - eller mere - end et menneske. Koranen minder os om, at også Adam blev skabt på mirakuløs vis: »For Gud er Jesus lig Adam: Han skabte ham af støv. Derpå sagde Han: »Bliv!« - og han var. Sandheden kommer fra Herren, så tvivl ikke.«« (Koranen 3:59-60).

Enkelte kommentatorer - som f.eks. andalusieren Ibn Hazm - mener, at Maria retteligen må betragtes som profetinde, eftersom hun modtog et guddommeligt budskab via ærkeenglen Gabriel, der bebudede, at hun skulle føde en søn; men heller ikke det rokker ved hendes status som menneske.

Maria og Jesus er tegn (âyât) fra Gud til menneskeheden, og Koranen beretter flere steder om, hvorledes Maria og Jesus tjener Gud og udelukkende bøjer sig for Ham:

»Oh Maria! Hengiv dig ydmygt til Gud og bøj dig sammen med dem, der bøjer sig (for Ham).« ... Jesus siger: »Gud er min Gud og jeres Gud. Tjen derfor Ham - det er den lige vej.« (Koranen 3:42 & 51).

Maria og Jesus skal - ligesom alle andre mennesker og profeter inkl. Muhammad - stå til ansvar for deres tanker, ord, handlinger og undladelser på dommedag. Eksempelvis vil Gud udspørge Jesus om, hvorvidt han skulle have opfordret menneskene til at tilbede ham selv eller hans moder:

Gud vil sige: »Oh Jesus, Marias søn! Sagde du til menneskene: »Tjen mig og min moder som guder ved siden af Gud!« Jesus vil sige: »Æret være Du! Aldrig ville jeg sige, hvad jeg ikke har ret til (at sige). Hvis jeg havde sagt noget sådant, ville Du visselig have vidst det. Du ved, hvad der er i mit inderste - skønt jeg ikke ved, hvad der er i Dit. Du (alene) kender det skjulte og det usete. Aldrig sagde jeg andet til dem end det, Du havde befalet mig at sige, og jeg vidnede: »Tjen Gud - min Herre og jeres Herre.« Og jeg var et vidne for dem, mens jeg vandrede iblandt dem. Da Du tog mig op til Dig, vogtede Du over dem, og Du er vidne til alle ting.«(Koranen 5:119-120).

Koranen er altså ganske tydelig på dét punkt: Hverken Maria eller Jesus var guddommelige, og de bør hverken tilbedes eller påkaldes. Der er kun én, der er tilbedelse værdig: Gud, alverdens skaber og opretholder - Han, der råder over alt.

https://www.religion.dk/synspunkt/jomfru-maria-i-koranen
Top Svar Citer
#31919 - 16/04/2021 13:22 Re: Måneden Ramadan, [Re: somo]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5393
Sted: Vanløse
Hej Somo

Er det bedre at blive født som en profet end som et ganske almindeligt menneske? Måske du kan gøre mig klogere på forskelsbehandlingen? Hvorfor er du ikke født af en jomfru...

Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 12 < 1 2 3 4 ... 11 12 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
13/04/2024 15:40
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
13/04/2024 15:29
Eid-Al-Fitr
af somo
12/04/2024 15:56
Ramadan-måneden
af somo
12/04/2024 15:50
BIBLIANA
af ABC
10/04/2024 10:32
Nyheder fra DR
Tyskland donerer endnu et luftforsvarssy..
13/04/2024 16:15
Udenrigsministeriet advarer danskere i f..
13/04/2024 14:38
Mand varetægtsfængslet efter at have p..
13/04/2024 14:21
Endnu et flyselskab vil undgå Iran
13/04/2024 13:44
Australsk politi om knivstikkeri i cente..
13/04/2024 13:07
Nyheder fra Religion.dk