annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15941211
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404944
Et andet syn 2008064
Åndelig Føde 1624589
Jesu ord 1536995
Galleri
Hønseskidning i Svaneke
Hvem er online?
0 registrerede 254 gæster og 169 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 55 af 63 < 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 62 63 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#34711 - 02/02/2022 01:29 Re: En pind til bålet ... [Re: Tikka]
ABC
Uregistreret

Kære Tikka

Det tænkte jeg nok ler God nat til dig også...
Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#34712 - 02/02/2022 11:03 Re: En pind til bålet ... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
Jeg har surfet lidt rundt på Carsten Skaarup's "Religion Revised" og han er tydeligvis ikke interesseret i Paulus, han udviser overhovedet ingen dybere forståelse for Paulus som ellers internationalt boomer - ja interessen for Paulus er voldsom stor.

Men til trods for at han ikke overhovedet udviser den mindste tegn på en dybere forståelse af den urkristne paulinske spiritualitet, så skal jeg da lige love for at han gir den gas:

"Forsoningslæren er blevet gentaget af kirken utallige gange siden Paulus opfandt den."

"siden Paulus opfandt den" ha ha lol griiiner - læs 2 Kor 3 og et menneske vil aldrig kunne påstå at Paulus stiller vi mennesker til regnskab for noget dogmatisk.

Paulus har altså ikke opfundet nogen forsoningslære, og da slet ikke i den forståelse som VML og Carsten Skaarup forstår det de kalder forsoningslæren.

Teologerne har mange år efter Paulus dogmatiseret og stablet en forsoningslære på benene, også med udgangspunkt i hvad de læser hos Paulus.

At Gud er til for vores skyld synes jeg er logisk, og at Jesus Kristus kæmpede for at forbedre vi menneskers kår i verden står tydeligt for enhver, så ja han levede for vores skyld, som min mor og far også levede for vores skyld, vi børns skyld, at vi kunne få tag over hovedet og mad på bordet og tøj og sko.

Altså Jesus Kristus dør og må betale med livet mens han var i sit livs kamp for vores skyld. Dette er noget alment menneskeligt, ufatteligt mange mennesker lider samme skæbne, de ofre sig for børn, ægtefælle og fællesskabet samfundet etc etc.

Der er intet underligt i dette.

Det er dette samfunds engagement som new age ikke bryder sig om, de vil at Jesus skulle holde sig for fin og ophøjet til at han skulle engagere sig i vores eksistentielle vilkår, men det er kristendommens store styrke at qua Jesus og Paulus at der fra dag 1 har været et stort samfunds engagement i forhold til menneskets eksistentielle vilkår, ja slaverne og de fattige udgjorde nok halvdelen af menighederne. At tage sig af de fattige, syge og svækkede og ældre og udstødte er kristendommen født med takket være Jesus Kristus.

At Jesus Kristus så i denne sin kamp for vores skyld (Jesus lever ikke for sig selv og sin egen ophøjede guddommelighed men for vores skyld (Filipperhymnen Filipperbrevet kapitel 2)), må betale med sit liv er ikke enestående, noget specielt. Det ses igen igen igen, alle mennesker gør det og alle dyr gør det. Så har svært ved at se hvori problemet er??? Det bor i vores DNA og det bor i vores guddommelige essens i Gud at det vi gør det gør vi for hinandens skyld.

I Jesus Kristus træder Gud ind i verden som ned i verden, ikke op. Inkarnationen er kenotisk. Det usædvanlige er at de kristne hævder at Gud er i verden på en losseplads hos en fiasko (et stakkels ydmyget menneske uden succes) der er pælfæstet. Kan Gud virkelig være her? Er det her Gud er trådt ind???

Skulle Jesus Kristus ikke meditere i stedet for? Nej det skulle han ikke og Gud ske tak og lov for det at han elskede os i stedet for - Guds Kærlighed Kristus taler vi om.

Det er iorden at VML ikke tør elske - ikke tør engagementet - ikke vil have det himmelske forenet og ind i det jordiske, ikke vil have en forløsning af det jordiske kval og pine og nød og elendighed, men i en ansvarsforflygtigelse vil forløse sig fra det jordiske.


-0-0-0-0-

Vi skal tilbage til Jesus og Paulus - og væk fra Kirkens Teologiske Dogmatiske Lærersætninger. Vi skal tilbage til Jesus og Paulus for at finde den oprindelige urkristne spiritualitet - det urkristne trosliv og dets spiritualitet.

Jesus Kristus virkningshistorie er vi tættest på hos Paulus, allerede i evangelierne finder vi dogmer som undfanget af Helligånden og født af en jomfru, sådan noget teologisk snik snak finder vi ikke hos Paulus.

Hvor finder vi Jesus Kristus, hvor skal vi lede efter Jesus Kristus? Jo hos Paulus, tættere kommer vi aldrig på Jesus Kristi virkningshistorie ind i verden, hvad det er Jesus Kristus har bragt i spil i verden, hvilken tumult og opstandelse og begejstring, hvilke græsrodsbevægelse Jesus Kristus har startet. Nemlig har Jesus Kristus bragt Gud i spil hos befolkningen, hos kvinderne, slaverne = ufaglærte arbejdere, de fattige og udstødte ikke mindst. Nu er det med Gud ikke forbeholdt arbejdsfrie filosoffer og arbejdsfrie religiøse overhoveder.

Hos Paulus er det tydeligt at Jesus Kristus har sat Gud Fri og givet Gud til befolkningen, givet befolkningen Gud i praksis, derfor alle helbredelserne og omvendelserne og alle de store mægtige gerninger. Befolkningen får deres spirituelle intelligens tilbage efter at denne har været pantsat i formel institutionel stivnet statisk overjegs autoritetstro religiøsitet - i korrekt opførsel (loven og overjegs moralske pegefingre) - men mennesket er meget mere end korrekt opførsel, mennesket har uendelige potentialer, talenter.

Derfor tiltrak de urkristne menigheder også den kreative klasse i romerriget med ekstra stor social og kulturel/religiøs kapital (og ja økonomisk kapital vel også).

Hos Jesus og Paulus finder vi en tro på at det enkelte menneske har ufattelige store ressourcer og entreprenant kreativ intelligens = spiritualitet (den vestlige kultur og spiritualitet), som blot skal sættes fri i at vi giver hvert enkelt menneske fri adgang til Gud, Gud Helligånden.

For at forstå Gud skal vi ikke meditere et helt liv eller være arbejdsfrie græske filosoffer eller religiøse autoriteter - Gud er for slaver og kvinder og folk der arbejder med hænderne, ja Paulus var teltmager og Jesus tømmer.


Hvorfor Jesus Kristus? Fordi Jesus giver os Gud, derfor er Jesus Kristus - messias for os - men mere end det - her kommer Gud ind i vores liv.

Derfor vi siger at kristendommen er:

Begivenheden Kristus, den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Det er os der tager imod Jesus som Kristus - vi siger ja til som Jesus giver os Gud - vi siger ja til Jesu Gud Fader. Dette ja kommer ikke fra vores fornuft kun, men det er alene igennem Gud Helligånden at vi får den indsigt = åbenbaring at det er i og med og ved Jesus at Gud og Guds Riget er her, kommer.

Vi kommer tæt på Gud - vi får et direkte personligt inderligt især bønsforhold til Gud i Jesus, som Gud vor kærlige nådige himmelske Fader - hvis Ånd vi godt nok ikke råder over men har der arbejder i os.

Gud er ikke længere en forestilling men er at finde i vores spiritualitet - det er ikke menneskets sindslige mentale forestillinger der har med Gud at gøre - men det er som vi møder Gud i vores Spiritualitet.

1 Kor 2 siger at alle mennesker selv kan gøre sig disse erfaringer med Gud, gennem Guds Ånd og de åbenbaringer, tanker ideer og billeder, urbilleder arketyper og motivationer syner drømmesyner der findes her. Og så er vi ved Jung.

Gud virker mægtig i hvert enkelt menneske ifølge Jesus og Paulus.

Gid Arne måtte erfare Gud Helligåndens mægtige virkekraft og gerninger.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#34713 - 02/02/2022 19:30 Re: En pind til bålet ... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Er det noget du vil gå videre med...

http://www.religionrevised.com/kontakt/

Hvad går det her ud på...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Kor/15

Citat:
For hvis døde ikke opstår, er Kristus heller ikke opstået; men er Kristus ikke opstået, er jeres tro forgæves, så er I stadig i jeres synder,

Jeg vil meget gerne forstå tingene, så...

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#34714 - 02/02/2022 20:18 Re: En pind til bålet ... [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7239
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Jeg kan stadig ikke få øje på, hvad der er til dem, der ikke har fået, hvad Paulus kalder "Nådegaver"
Citat:
Hav ikke højere tanker om jer selv, end I bør have, men brug jeres forstand med omtanke, enhver efter det mål af tro, som Gud har givet ham.
Kan det forstås anderledes, end at de, som Gud ikke har givet en tro, er mennesker, som ikke tilhører "den kristne elite"?

Angående at elske - alle mennesker - også dig - så kræver det - iflg. min erfaring - både indsigt og forståelse.
Jeg kender kun dig fra, hvad du skriver her på Trosfrihed.dk samt fotos, du har præsenteret.
Det er ikke nok til at give mig indsigt i, hvordan du er "skruet sammen", men jeg kan dog godt have anelser, der går bag om din skriftlige adfærd - anelser der kan føre frem mod indsigt, forståelse og medfølelse - og så er der jo ikke så langt frem til næstekærlighed.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, empati, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#34716 - 03/02/2022 11:57 Re: En pind til bålet ... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Er det noget du vil gå videre med...

http://www.religionrevised.com/kontakt/

Jeg vil meget gerne forstå tingene, så...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Kor/15

Citat:
For hvis døde ikke opstår, er Kristus heller ikke opstået; men er Kristus ikke opstået, er jeres tro forgæves, så er I stadig i jeres synder,

Hvad går det ud på? Du kalder desuden Jesus for tømrer og det var han vist ikke...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

https://www.biblen.info/Selvmodsigelse.php?id=25

Lad os lave en banebrydende film heart

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 55 af 63 < 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 62 63 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
20/05/2024 13:44
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Yderligere tre er anholdt i Polen og sæ..
21/05/2024 23:54
Zelenskyj om situationen i Kharkiv: Vore..
21/05/2024 23:12
Stødtand fra forhistorisk dyr fundet i ..
21/05/2024 22:03
Folkemødets program er større end noge..
21/05/2024 21:10
Israel beslaglægger kameraudstyr, der s..
21/05/2024 20:57
Nyheder fra Religion.dk