annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6204015
Et andet syn 1347983
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1224311
Jesu ord 955855
Spirituel omsorg 855168
Galleri
ER DU GAL MAND
Hvem er online?
0 registrerede 80 gæster og 16 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 16 af 20 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 20 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29697 - 24/04/2020 19:10 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2124
Sted: Nørresundby
Hold da op Arne, i formiddags lavede jeg den her Facebook opdatering:


Vor tids "succesfulde" naturvidenskab er funderet på en kæmpe fejl, fejlen består i følgende:

Ren objektivitet (1)* at:

Subjekt og objekt er adskilt, er fraspaltet hinanden.

En hel ny naturvidenskab råber og skriger verden på, hvor:

Subjekt og objekt ikke er adskilt.

Vi må tænke mennesket med, ja også mikroorganismerne, insekterne og fuglene og dyrene såvel som os selv.

Objektivitet løsrevet fra subjektivitet er en katastrofe, og dette vanvid må stoppes. Det er også det maskuline løsrevet fra det feminine. Det er kærlighedsløs tænkning, så det maskuline løsrevet fra det feminine (objektivitet løsrevet fra subjektivitet) er ikke bare skyld i vores ødelæggelse naturen, det er også skyld i single kulturen, 1,2 millioner i Danmark, det er skyld i skilsmisse raterne og at folk slår op med hinanden i et væk uden at have forstået et ord af hvad kærlighed er, det er en komedie grundet på en dybereliggende tragedie hvor det maskuline objektive har løsrevet sig fra det feminine subjektive.

I stedet for fornuftens og logikkens beherskelse af sproget, sætter Heidegger kærligheden, da den svarer til værens karakter af omsorg for det værende. Tænkningen burde være værens tænkning, at tage sig af en sag eller person eller naturen i dens væsen, hvilket vil sige at elske den.

Religion og spiritualitet har alle dage været et niveau over forstandighed og objektivitet, hvor subjekt og objekt ikke er adskilt, men hvor vi dog bevarer vores objektivitet, forstandighed, der ikke ødelægges af at vi formår at hæve os op over forholdet igennem vores religiøsitet, spiritualitet, hvor vi erfarer ARKEÅNDEN GUD, hvor subjekt og objekt, mennesket og verden, selvet og naturen ikke adskilt, men er sameksisterende i en gensidig udveksling og afhængighed.

I kristendommen anses synden for at være spaltningen af det objektive fra det subjektive. Psykoanalysen følger trop og støtter op om samme antagelse, især Jung, her taler han om bevidsthedens fraspaltning det ubevidste, Gud ArkeÅnden Selvet, og vores anima sjæl natur, der som mikrokosmos svarer til makrokosmos, hvorfra det stammer evolutionsbiologisk.

Vi har tabt den religiøse spirituelle dybdedimension og det er sket sådan cirka fra Schelling af, han var en af de sidste sammen med Alexander von Humboldt, der forsøgte at bevare forbindelsen mellem mennesket og naturen. At se Ånden i Naturen og forstå Naturen i Ånden. Tingene er ikke adskilt, og teknologisk videnskabelig objektivitet kan fuldstændig knuse naturen, ødelægge naturen, så vi må tænke os om hvergang vi øger vores industrielle teknologiske muskler, det må aldrig blive på miljøet og naturens bekostning. Vi kan med vores atomvåben udsletter os selv, hele menneskeheden uden problemer, det samme kan vores økonomiske vækst tænkning gøre uden problemer og vil den gøre hvis vi ikke afvikler den og styrer den gennem politik, vi må nemlig ikke slippe roret og kommandobroen som neoliberalismen vil have vi skal gøre det. Mennesker og ikke økonomi skal styre verden. Et økonomisk system kan have indbygget så mange fejl der vil ødelægge alt liv før eller siden og det er allerede sket. SKRÆMMENDE, intet mindre end skræmmende at vi fodrer og opmuntrer den kræftsvulst af et økonomisk system der sender os i uhørt hast ud over afgrunden. Skræmmende at vi er en generation der er bange for at drive politik, stille os ved roret og styre udenom de skær der betyder vi forliser. Vor tids angst er angsten for at drive politik og dermed bliver kaldt socialister, dette må simpelthen høre op om vi skal løse de udfordringer vi som menneskehed står overfor siger Bill Gates gang på gang. Socialisme på flere områder er pine død nødvendigt siger han bramfri, og Mette Frederiksen den forbandede gås hun morede sig dumsmart over i folketinget sørme ikke at være socialist. Idiotisk at vor tid kan være så bange for at drive politik, som var det Paulus og Karl Marx forsøgte at lære os, I skal styre verdens gang politisk, ikke overlade til økonomiske magtstrukturer. Økonomien er til for menneskets skyld og ikke omvendt mennesket er til for økonomiens skyld.

Endnu har verden ikke besvaret Karl Marx store spørgsmål til os:

Skal mennesket være til for økonomiens skyld eller skal økonomien være til for menneskets skyld?
Skal mennesket trælle for økonomien eller skal økonomien tjene mennesket?

Det spørgsmål må vi besvare, og vi må vælge det eneste rigtige svar, nemlig det politiske svar, at økonomien selfølgelig skal være til for menneskets, og ja alt levende, mikroorganismer, insekter og fugle og dyrs, skyld. Vi kan ikke forsætte med at være upolitiske, forsætte med minimal stat og det ikke politisk at gribe ind overfor et sygt sygt økonomisk vækst tænkning.

(1)*:

Our time is distinguised by wonderful achievements in the fields of scientific understanding and the technical application of those insights. Who would not be cheered by this? But let us not forget that knowledge and skills alone cannot lead humanity to a happy and dignified life. Humanity has every reason to place the proclaimers of high moral standards and values above the discoverers of objective truth. What humanity owes to personalities like Buddha; Moses, and Jesus ranks for me higher than all the achievements of the inquiring and constructive mind. Albert Einstein.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29698 - 24/04/2020 21:18 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5724
Sted: Sydsjælland
Rettelse:
Jeg skrev:
Citat:
Hek Gerth.
Det jeg ville, var jo: Hej Gerth.
Beklager.
M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29990 - 13/05/2020 00:01 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5724
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Jeg ser, at jeg ikke har fået svaret dig på dit indlæg af 24/04/2020 her, hvor du bl.a. skriver:
Citat:
Endnu har verden ikke besvaret Karl Marx store spørgsmål til os:

Skal mennesket være til for økonomiens skyld eller skal økonomien være til for menneskets skyld?
Skal mennesket trælle for økonomien eller skal økonomien tjene mennesket?
Mit svar er jo, at økonomien - markedskræfterne - skal tjene os mennesker, men ikke gør det - bl.a. fordi den skaber enorm ulighed og frister os til at forbruge mere, end vi ellers ville.

Men efter min mening er det værre end som så, for har vi mennesker fundet vores harmoniske tilværelse på denne klode - som vi bilder os ind, at vi ejer? Nej!
Talrige arter af levende væsener er uddøde pga. os, og vores brug af atmosfæren som usynlig affaldsbeholder for vores uhyrlige og svinske energiforbrug truer nu klimamæssigt vor egen eksistens.

Lige nu ser det ud til, at naturen hævner sig på os med et af sine utallige virus.
Måske kan vi, som under tidligere pandemier klare os v.h.a. sanitære foranstaltninger, ekstrem hygiejne og måske med tiden en vaccine.
Men vi har endnu ikke præcis fundet ud af, hvad det er, vi godt 7 milliarder af vores art gør forkert - som kæntrer den økologiske balance, smitter os og dræber os.

Når den nuværende pandemi forhåbentlig bliver overvundet, er det tid at finde ud af, hvordan undgår vi at invitere den næste globale, dødelige smitte?
Foreløbig har der ikke rigtig været nogle bud på dét.

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed heart
Top Svar Citer
#30168 - 02/06/2020 05:16 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 659
Sted: Odense, Danmark
Arne citerer fra Hans K´s ord noget om Karl Marx´ spørgsmål: "Skal mennesket være til for økonomiens skyld eller skal økonomien være til for menneskets skyld? Skal mennesket trælle for økonomien eller skal økonomien tjene mennesket?" Arne svarer blandt andet: "økonomien - markedskræfterne - skal tjene os mennesker, men ikke gør det - bl.a. fordi den skaber enorm ulighed og frister os til at forbruge mere, end vi ellers ville. Talrige arter af levende væsener er uddøde pga. os, og vores brug af atmosfæren som usynlig affaldsbeholder for vores uhyrlige og svinske energiforbrug truer nu klimamæssigt vor egen eksistens.
Lige nu ser det ud til, at naturen hævner sig på os med et af sine utallige virus. Når den nuværende pandemi forhåbentlig bliver overvundet, er det tid at finde ud af, hvordan undgår vi at invitere den næste globale, dødelige smitte?"

Mine genfortællinger:
På det seneste i nyhedene handlede det om, at mange af USA´s borgere mistroisk tror på en konspirationsteori om medicinalindustrien. Dagen efter ser jeg på en norsk eller svensk fjernsynkanal et TV program på dansk fra DR ved navn ´Udefra - Kampagnen imod klimaet´ om nogle bureaukratiske beviser på det, at flere af de største firmaer i olieindustrien engang havde ansat smarte charmører til misledende kampagner på eksempelvis de mest indflydelsesrige universiteter for der velgørende projekter og at de falsk lignede en teknologisk støtte til grøn energi imod global opvarmning. Kampagnerne samarbejdede i mange år med flere magtfulde personer i massemedierne, som i nyhederne lavede noget politisk misinformation, der forvirrede folkets stillingstagen om emnet CO2´s effekt ved klimaforandringer, hvor det virkede som om, at det ikke farligt forurenede Jorden. Andre indflydelsesrige mennesker udtrykte pludseligt en slags tavshed om det lige efter, de havde modtaget et meget stort beløb penge, hvilket de stadig gør idag i fornægtelse af denne sag. De havde i virkeligheden istedet kun brugt 5% af deres samlede økonomiske budget på hjælpen til den gode energi, hvor de resterende 95% var om sine egne ting som sort energi imod miljøet. For fyrre år siden havde nogle af deres velgørenheds forskere faktisk statistisk opdaget, at olieindustrien skadede naturen, der i fremtiden kunne udvikle sig til enten noget mere katastrofalt eller helt apokalyptisk for hele verden og menneskeheden, hvilket blev skjult på en kryptisk måde i papirenes fremstilling af dette. Kritiserede nogen den slags pengegriske folk, blev man officielt forfulgt af deres lovligt ansatte plageånder, som idag kan sammenlignes med internet trolde. De fremstillede sådan en person på en så negativ måde, at vedkommende fik et dårligt ry i samfundet.

Igår på TV2 NEWS: "I forvejen forsøger Den Demokratiske Republik Congo at bekæmpe ebola i den østlige del af landet. Nu er der et nyt epidemi udbrud i nordvest. DR Congo har bekræftet et nyt udbrud af ebola i den nordvestlige del af landet. Udbruddet har foreløbig kostet fire mennesker livet. Det oplyser landets sundhedsminister. - Jeg kan bekræfte, at vi har et nyt ebolaudbrud i Mbandanka, siger sundhedsminister Eteni Longondo. Bekæmpelsen af disse epidemier er vanskelig, fordi forskellige militser fører væbnet kamp i visse dele af DR Congo. Desuden er der i befolkningen en udbredt mistro til de sundhedsarbejdere, der sendes ud for at hjælpe. I de seneste to år har der været talrige meldinger om angreb mod dem."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#30189 - 06/06/2020 21:06 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 659
Sted: Odense, Danmark
Måske det er forkert, at jeg er her, fordi Hans K har sagt om mig: "Du gør dig selv til grin her på trosfrihed forummet." Dette er nok også latterligt:

Det minder på en eller anden måde om den nuværende tilstand i USA med mere - Her er fra Youtube et af Hunger Games klippene, der frem til 2 minutter og 15 sekunder handler om en piges død. Derefter i resten af dette filmklip går folket rebelsk amok imod overmagtens ´fredsbevarere´:

https://www.youtube.com/watch?v=aWPWHU8x6kE
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 16 af 20 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 20 >


Seneste indlæg
Adam og Eva
af ABC
25/01/2021 16:43
Konfucianisme
af Arne Thomsen
25/01/2021 15:15
Panteisme
af Gerth
18/01/2021 22:30
BibleProject
af ABC
12/01/2021 13:14
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Gerth
05/01/2021 03:09
Nyheder fra DR
Historisk aftale på plads: Milliarder p..
25/01/2021 21:00
Justitsminister: Der er bred politisk en..
25/01/2021 20:52
EU-landene vil presse AstraZeneca til at..
25/01/2021 20:51
Trump-advokat sagsøges for otte milliar..
25/01/2021 20:50
Psykisk syge bliver mere syge af digital..
25/01/2021 20:48
Nyheder fra Religion.dk
Tidslinje: Videnskabsteoretiske idéer g..
19/01/2021 10:25
Fremtidens folkekirke kan risikere kun a..
18/01/2021 06:00
Selvudnævnte profeter spåede en valgse..
18/01/2021 06:00
Forfatter i ny bog: Det er ikke Koranen,..
12/01/2021 11:31
Hvad er kildekritik?
12/01/2021 10:27