annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15100537
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2355570
Et andet syn 1966826
Jesu ord 1510162
Åndelig Føde 1336038
Galleri
Symbol
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 125 gæster og 101 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#26469 - 23/10/2018 13:11 Re: Hvem skal vi lytte til? [Re: ABC]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7128
Sted: Sydsjælland
Hej ABC.

Jo, guruer er der jo mange af - og dertil alle de øvrige religioner.

Kan du finde noget/nogen, du vil/kan tro på, føles det jo nok rart.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#26470 - 23/10/2018 15:33 Re: Hvem skal vi lytte til? [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3637
Sted: Nørresundby
Med Paulus og med reformationen der, især med Luther, er en renæssance af Paulus, er det så vidunderligt blevet os tildelt i kulturarv (og politisk arv) og religiøs arv at vi alle er lige meget præster og lige meget Hellige (og ja Syndige) fordi vi ikke opererer med hierarki og niveau tankegangen indenfor kristendommen.

Vi mennesker er stillet ens i forhold til Gud og det guddommelige. Dette er om noget med til at bane vejen for demokratiet som vi kender det i moderne form og for menneskerettighedernes indflydelse og betydning.

Den ikke hierarkiske, og ikke niveau opdelt virkelighed hos Paulus er et kæmpe fremskridt religiøs, kulturel og politisk.

Uden tvivl har dette passet godt til germanerne og Nordeuropa, Skandinavien.

Vi vil altid på samme tid være hellig og synder. Det himmelske og jordiske vil altid på samme tid gøre sig gældende. Ingen mennesker vil kunne skille sig ud fra andre på en sådan måde at det står over andre i religiøs spirituel forstand. Realiserer vi noget såvidt helliggørelsen indenfor protestantismen så er det vores menneskelighed og på hjerte kærligheds området hvor vi er drevet af Guds Ånd vi bliver en gevinst for andre. I os selv kan vi aldrig indenfor protestantismen hæve os op over vores medmennesker og få en særlig guddommelig status. Iøvrigt noget Tillich gør rigtig meget ud af i sin Systematic Theology.


Det Sekulære samfund passer på mange måder bedre til protestantismen end det religiøse new age samfund vi ser. Og det gælder derfor om at finde den Paulinske KristusMystik og Spiritualitet i forbindelse vores sekulære kulturliv. Hvordan Kreativ Ekstatisk fornuft (flow og ekstraordinær magisk flow = superfluidity) eller den Åndens Spiritualitet vi finder i Paulinsk kristendom gør sig gældende i vore dages moderne sekulære samfund.

I Kristus, igennem Åndens (Guds Åndens - Helligåndens) indflydelse på vores liv har vi en hel ny entusiasme, en hel ny kreativ ekstatisk handlingsbasis og væren i Gud og i verden, i forholdet til næsten.


Om hvorvidt den Åndens ekstase vi erfarer er sund eller usund og dæmonisk skriver Tillich:

The criterion which must be used to decide whether an extraordinary state of the mind is ecstasy, created by the Spiritual Presence, or subjective intoxication, is the manifestation of creativity in the former and the lack of it in the latter.

-0-0-0-0-

Vi kan ikke undgå at skulle forholde os til det fysiske og det sjælelige psykiske bevidsthedsmæssige og så det spirituelle (det selvbevidstheds mæssige, at når vi er os selv i guddommelig forstand, spirituel forstand er vi ude af os selv, løse og fri af os selv og et "redskab" for Guds Vilje, Guds tanker og Guds Ånd og kærlighed etc men på samme tid har vi ikke mistet de samme forhold, kvaliteter på rent menneskelig vis). Men vi behøver ikke at betragte og tænke herom som hierarkiske niveauer hvor noget er finere og at foretrække frem for det andet. Vi kan tænke på det som dimensioner der er tilstede på samme tid. Og Tillich taler om: "the multidimensional unity of life".

Altså med Paulus og Tillich mister vi aldrig jordforbindelsen, eller det fysiske, endsige det sjælelige psykiske bevidstheds mæssige uanset hvor meget vi lykkes med at aktualisere os selv som Åndsmennesker, at iklæde os Kristus og være en bolig for Helligåndens gerninger og karismatiske indflydelse.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#26473 - 24/10/2018 12:16 Re: Hvem skal vi lytte til? [Re: Arne Thomsen]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5309
Sted: Vanløse
Hej Arne

Jeg er nok blevet lidt grebet af ham ler

Måske du bedre kan lide overskriften "Samtaler med et menneske - et frisk pust fra Indien".

Mon ikke han kunne sætte lidt fut i præsterne blinker

https://www.youtube.com/watch?v=vWAKynBmp9o

Han taler lidt om dyrene også (man skulle næsten tro I havde talt sammen smiler ):

https://www.youtube.com/watch?v=z90Rex2mZ-k

Kan man andet end holde af ham...

De har såment også samtaler om tingene derovre:

https://www.youtube.com/watch?v=zibNisV6uVU

Har du slet ingen spørgsmål?

Du har stillet spørgsmål om vores forhold til forbrydere, så det kunne du da spørge ham om?

Hvad er han for et menneske?

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#26475 - 24/10/2018 15:22 Re: Hvem skal vi lytte til? [Re: ABC]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7128
Sted: Sydsjælland
Hej ABC.

Jeg orker ikke at læse de lange indslag i dine links, men hvis du er så glad for denne guru, som du giver udtryk for, kunne du vel selv kontakte ham.

Og kommer der noget ud af dét, kunne du måske efterfølgende orientere os andre.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#26476 - 24/10/2018 15:53 Re: Hvem skal vi lytte til? [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3637
Sted: Nørresundby
Mit forrige indlæg var et svar, en kommentar til guru'er og hellige mænd (Helgener som i katolicismen), hvilket måske ikke fremgik så tydeligt.

Jeg roste protestantismen der bygger på en renæssance af Paulus under reformationen, men hvor mere vil komme til i fremtiden at bygge på ud fra Paulus påstår Albert Schweitzer når vi først for alvor begynder at forstå den Paulinske KristusMystik og Spiritualitet. Dette arbejde som Albert Schweitzer efterlyser mener jeg Paul Tillich og Nicolai Berdyaev og HansKrist er yderst tæt på at have indfriet (og jeg er godt klar over at om jeg ikke lykkes med at blueprinte og systematisere på populært vis mine tanker om sagen så bliver jeg ikke talt med)


Kasper Støvring har en artikel i Kristeligt Dagblad hvor han også roser protestantismen, se her:

Liberalismen undergraver sig selv

Her et uddrag:

Citat:
Den tyske retsfilosof Ernst-Wolfgang Böckenförde formulerede det sådan:

Den frie, sekulære stat lever af forudsætninger, den ikke selv kan garantere.


Borgerne skal nemlig af sig selv være villige til at efterleve de liberale værdier. Den liberale orden afhænger med andre ord af nogle særlige kulturelle forudsætninger. Den kristne etik med dens betoning af personlig samvittighed, ansvarlighed, skyld og tilgivelse kunne nævnes. Det er ingen tilfældighed, at verdens mest frie lande har en protestantisk kernekultur.Nu er liberalismen ikke et entydigt begreb, men jeg kan godt følge de "ny konservative" som Mikael Jalving og Kasper Støvring i deres kritik af liberalismen (forstået som det Radikale Venstre og fx Adam Holm forbinder det med). Men jeg er nok større tilhænger af at socialdemokraterne udarbejder et svar på liberalismens faldgruber.

Som fx Jan Keller her:

What Multiculturalism Hides

Prof. Jan Keller is a Czech Social Democrat Member of the European Parliament, sociologist, analyst, commentator and author of more than 30 books.

-0-0-0-0-0-

Nå men mit egentlige ærinde er nok at fremhæve protestantismen der i den grad bygger på Paulus som fx Albert Schweitzer og Paul Tillich repræsenterer og præsenterer det for os og ja som Gianni Vattimo også gør det.

Jeg er tilfreds med det sekulære Vesteuropa og den Åndens eller begejstringens karismatiske kreative ekstase og virkelyst vi finder her, både hos den veluddannede akademiske middelklasse, og hos den entreprenante håndværker klasse, og jeg finder at det livsmod og den begejstring, intentionalitet og vitalitet vi finder her i store dele af befolkningen er et udtryk for at Paulus er blevet far til os i Kristus, har iklædt os Kristus, den Frihed og Ånd = den Spiritualitet vi finder i den Paulinske urkristendom. Uden tvivl er det nogle lignende overvejelser Dawkins har været inde omkring og over når han tror der findes en kristendom i Europa der vil kunne have/få en positiv indflydelse på de fundamentalistiske træk ved visse islamiske religiøse retninger. Dog ser det ikke sådan ud, desværre, alle undersøgelser tyder på at en kontakt med det sekulære frisindede kristne europa ikke bremser op for de fundamentalistiske islamiske retninger.

At dette protestantismens, nordvesteuropa især, kultur og spiritualitet jeg roser idag er under stort pres pga 1): indvandring 2): neoliberalismens forsøg på at omstyrte vores europæiske - skandinaviske velfærdssamfund og 3): de ny konservatives svar på vores udfordringer i forbindelse med 1) indvandring og hvor EU ses som en fjende.

Heroverfor mener jeg at EU er KIRKEN (i social politisk økonomisk praktisk sammenhæng, ikke i kulturel og spirituel sammenhæng såvidt helbredelse og sundhed, lykke og spiritualitet). Dog en KIRKE fyldt med fejl. Men EU er det nærmeste vi kommer KIRKEN forstået som de Paulinske Urkristne Ideal Samfund man tilstræbte at nærme sig. EU er en formidabel succes der løbende skal reformeres, forny sig, blandt andet gennem en mere lydhør demokratisk udvikling og indflydelse.

-0-0-0-0-

I skal alle vide at det ikke huer mig, ja at det endda gør mig trist og i dårligt humør at tiderne er sådan at det er enhver mands kvindes pligt at engagere sig politisk. Men den politiske scene af idag er så kritisk og betændt for tiden med alvorlige problemer der presser sig på (klimaet og forurening inkluderet) at vi ikke undgår dette engagement.

Dette er ikke godt. De bedste samfund er dem hvor menigmand og kvinde flest ikke behøver et stort politisk engagement.

Det ville være bedre for alt og alle at jeg trygt kunne være beskæftiget med noget helt andet, fordi politikerne havde styr på det der er deres arbejdsområde.

Men sådan er det ikke i dag, i vores tid, epoke, hvor alting er kritisk, der er krise og det sejler for politikkerne der ikke har styr på de kræfter og problemer de står overfor.

Vi lever i en farlig tid. Den mest forkælede generation nogensinde er også de mest umodne og hysteriske psykisk syge personer nogensinde på vor jord. Det er skræmmende.

Mennesket af idag har meget lidt at bryste sig af og være stolt af. Det moderne menneske der har haft de bedste muligheder nogensinde historisk set er et sygt menneske, en krøbling, forkrøblet på sin menneskelighed og på naturen.

Set med psykiatriske briller det ser ikke godt ud når der kigges ud i fremtiden.

Materialismens hæslige ansigt.

Det normløse og det "a/u moralske" menneske.

Mennesket uden religion, uden den religiøse dybdedimension.

Ej heller NATUREN har det et forhold til.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
02/03/2024 23:51
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
02/03/2024 12:14
Bibelen Leth Fortalt - Thomas og Tikka
af ABC
02/03/2024 02:12
Log In
af Tikka
29/02/2024 17:38
Det bedste ved kristendommen
af ABC
28/02/2024 19:33
Nyheder fra DR
Danmark bakker op om undersøgelse af tr..
03/03/2024 12:57
Mand fra bandemiljøet anholdt for alvor..
03/03/2024 12:00
Dina Raabjerg skal overtage Papes plads ..
03/03/2024 11:16
Stor politiaktion i Berlin - to personer..
03/03/2024 10:22
Ellemann-Jensen mindes Pape: Kommer virk..
03/03/2024 09:40
Nyheder fra Religion.dk