annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10692461
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2083593
Et andet syn 1799185
Jesu ord 1381620
Den Evige Filosofi 1175040
Galleri
Jorden
Hvem er online?
0 registrerede 31 gæster og 153 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 35 af 130 < 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 129 130 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#18596 - 07/10/2014 20:38 Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed [Re: Arne Thomsen]
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Mathæus, kapitel 5, strofe 38 - 48.Kærlighed er, at komme hinanden ved.

Hvor svært kan det være? smiler
Top Svar Citer
#18597 - 07/10/2014 21:32 Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed [Re: Simon]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
Nej det gider jeg virkelig ikke simon, at ta den debat med dig i den maniske tilstand du befinder dig i for tiden. Såvel som i tråden her, det er jo kun opstået fordi du konstant skal intimidere, ringeagte og latterliggøre folk, og hører jo slet ikke naturligt hjemme her.

Ligeledes af alle, har du aldrig udvist nogen som helst forståelse for hvordan det religiøse spørgsmål skal forstås, såvel som hvad trosliv og spiritualitet dækker over, fx Kristus -spiritualitet, begrebet Kristus (her finder vi fx A Schweitzer; Berdyaev; Tillich; Barth; Bonhoeffer; Zizek og Badiou som seriøse tænkere over forholdet, begrebet (ja vores egen Kierkegaard er der også, uanset hvad man mener om ham, så har han dog budt ind)).Jeg ville blot påpege at hverken arne eller undertegnede på nogen måde kan siges at være overtroiske, endsige at vi lider under paranoia, dermed ødelægger du sproget såvel som spreder forvirring og løgn, hvilket aldrig fører noget godt med sig (det ender som en børnehave (vi burde dog være etisk moralsk forstandige voksne mennesker der forbyder os selv en sådan måde at bruge sproget)).Du skriver:

Citat:
En mand der kæder idéen om kristus samme med frihed, har jo fraskrevet sig enhver forståelse af den frihed mennesker gennem historien har tilkæmpet sig, ved netop at fravige den slags idéer som blyhat!
Vrøvl, alt for sort hvidt enøjet syn på historien.

Netop ideen om Kristus er blevet kædet sammen med friheden, både i renæssancen; reformationen (det gir sig selv); oplysningstiden; den amerikanske uafhængigheds erklæring; slavefrigørelsen; menneskerettighederne etc etc.. Det er på ingen måder så sort hvidt som du beskriver det, og ja vi har jo udover Zizek og Badiou; også Desmond Tutu og Nelson Mandela, ja millioner af andre progressive mennesker.For alle andre end simon vil jeg gerne forsøge at forklare hvordan verden 3 diskursen om Kristus (ideen om Kristus i kultursfæren eller ideesfæren; noosfæren, skal/kan forstås).

Moderne mennesker vil i Kristus (som Kristus troende eller som kristne) ofre alt for at gøre en indsats for øget frihed og retfærdighed i verden. Uden at de overhovedet er spor overtroiske, som de har nøjagtig det samme moderne naturvidenskabelige verdens eller virkeligheds -billede som alle andre.Det svære er hvad ideen Kristus dækker over i en religionens tros sammenhæng altså i forbindelse kristne folks trosliv og spiritualitet (dette kan kun troende selv vide; såvel som det er individuelt forskelligt for hvert troende menneske).

I troslivet kædes Ånden, Guds Ånden, Helligånden, vores Spiritualitet (entusiasme og ekstatiske begejstring) sammen med ideen om Kristus, begrebet og Ordet Kristus (A)*. Menneskets ånd er nærmest lig med fornuften vores, og Ånden, Helligånden, Guds Ånden, vores er vores ekstatiske fornuft (vores ekstatiske entusiastiske begejstrings struktur i forbindelse vore affekter og lidenskaber, vilje og følelser; hvor vi helliger, lader os gribe af et sagsforhold (lighed og frihed mennesker imellem, såvel som man ikke må gøre næsten noget ondt fx) et ubetinget anliggende for én). Men det er individuelt hvordan det opfattes og ja opleves som hvordan det præger folks personlighed eller åndelige konstitution (fx hvordan hjernen udvikler sig i den forbindelse).

(A)*:

Man would not be spiritual without words, thoughts, concepts. This is especially true in religion. Paul Tillich.


Hvad betyder Kristus eller begivenheden Kristus, ja hvordan skal Kristusmystikken der er kristendommens essens forstås, her kommer forskellige bud:

1):

jo det er den ny virkelighed, den ny væren, der kom ind i verden med Jesus. Her skulle ikke være forskel på mand og kvinde; træl og fri; folk fra nationerne etc etc..

Citat:
"Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! Men alt dette skyldes Gud, som forligte os med sig selv ved Kristus" 2 Kor 5.


Et eksempel på vores Kristus participerende eksistensforvandlende ny natur, både på individplan og samfundsplan.

2):

Alain Badiou opfattelse af Paulus:

Citat:
he is a profoundly original and still revolutionary thinker whose invention of Christianity weaves truth and subjectivity together in a way that continues to be relevant for us today... Paul delineates a new figure of the subject: the bearer of a universal truth that simultaneously shatters the strictures of Judaic Law and the conventions of the Greek Logos.


3):

Karl Barth:

Citat:
Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle (gældende for alle), bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. (siger Karl Barth, teologiens Einstein).
At være kristen som Kristustroende som jeg ovenfor har beskrevet det, har siden Paulus været med op igennem historien, selv op igennem middelalderen hvor kristendommen totalt var domineret af hellenistisk metafysisk tænkning, hvor det var gemt i mystikken, og først med Luther og protestantismen får det igen en renæssance. For nemlig er kristendommen ikke lig med den synlige Kirke; for ofte er der mere Kirke udenfor Kirken end indenfor. Nej kristendommen bæres af enkeltmennesker, og oftest befinder disse sig udenfor de etablerede organiserede Kirke.Mange kærlige hilsner HansKrist.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#18598 - 08/10/2014 03:45 Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Det mest imponerende er vel, at du overhovedet behøver at slå op på Gyldendal for at vide hvad Kærlighed er. Mich har helt ret, du ser netop ud til at ha’ det lidt svært med kærligheden Arne, og det skyldes vel nok at du forklarer den ud i dit ”meningsfyldte (tanke)univers” i stedet for blot at udleve dem, med dem der står dig nærmest? ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#18599 - 08/10/2014 03:47 Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed [Re: Michael]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Det var en gammel teenagersag, du dér fik hevet op af posen ;)

Prøv den her, som er sidste nummer på hendes vidunderlige LP, Wild Things run fast - derudover findes der et album der hedder Hejira, som er helt fantastisk og må genhøres mange gange, og som netop indeholder de stemningsbilleder mennesker flest kender sig igen i, hvad kærligheden anbelanger.

http://www.youtube.com/watch?v=faaJqFVP__Q


mvh
Simon


Redigeret af Simon (08/10/2014 03:54)
Top Svar Citer
#18600 - 08/10/2014 08:20 Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed [Re: Arne Thomsen]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Ordet kærlighed er en fællesbetegnelse for en række almindelige menneskelige følelser, der dækker forskellige grader af tiltrækning til andre væsener eller til stærke sansemæssige oplevelser. Man kan føle kærlighed til et menneske, et dyr, til naturen eller til musik, kunst, mad, viden o.s.v. men følelsen kan ikke udtrykkes i klart sprog, kun ved hjælp af metaforer, da følelsen er individuel for hvert enkelt menneske og situation.

Man kan udtrykke kærlighed med digte, med berøringer eller gennem sin opførsel, men ikke ved at påstå, at man har den. Det sidste tyder mere på det hykleri om en "kærlighed til verden", som følelseskolde mennesker påstår at besidde for at dække over deres egen selvoptagethed. Det afslører Arne også, når han påstår, at Gyldendal mener;
Citat:
Altså: Ingen kærlighed øst for islam!

Og jeg som troede, at kærlighed var noget universelt – gældende for hele vores dyreart.
Gyldendals artikel har ikke denne begrænsning. Den påpeger blot, at den vestlige og islamiske hykleriske "guddommelige" kærlighed ikke findes i resten af verden, hvor kærlighed betragtes som en naturlig "menneskelig" følelse. Det er kun i de abrahamitiske religioner, at den ophøjes til noget "guddommeligt".

Kærlighed kan også metaforisk kaldes en kraft, som den svenske digter Gustaf Fröding har udtrykt det i følgende strofe:

Är ej den kraft som sammenslingrar kroppar,
den samma kraft som knyttar cell til celler,
från nerv till nerver som en gnista hoppar,
i röda vågar ur vort hjärta vällar.

Vi kan ikke på nuværende tidpunkt videnskabeligt forklare følelser, skønt både psykologer og filosoffer har gjort tusindvis af mislykkede forsøg. Men selv om følelseskolde mennesker har behov for en forklaring, så bliver de ikke klogere af det. De, der føler kærlighed til noget, er jo ikke i tvivl om, at de mærker denne tiltrækning og handler derefter. Det demonstrerer de igennem deres handlinger, uanset hvad andre mener om dem ud fra deres egne frustrerede moralske vurderinger.

Hvis du som Arne har problemer med at forstå, hvad kærlighed er, kan jeg kun have medlidenhed med dig, men hjælpe dig kan jeg desværre ikke. Jeg tror heller ikke det hjælper dig at følge Arnes eksempel og lede efter kærligheden i leksika eller søge hjælp hos andre "autoriteter", men de kan måske hjælpe dig med at tale kærligheden ihjel. ler

Mvh

Ole Bjørn :o)

P.S. Jeg har nu i 6 år fået Arnes "kærlighed" at føle, og det har ikke gjort mig klogere på noget område. Det bliver du nok heller ikke af hans debatoplæg. griner

P.P.S. Egentlig er det patetisk, at man i Arnes alder endnu ikke har forstået, hvad følelser som angst, tro, håb, og kærlighed er for noget, så man behøver dem forklaret af leksika eller af hjælpsomme debattører på trosfrihed.dk grinerTop Svar Citer
annonce
Side 35 af 130 < 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 129 130 >


Seneste indlæg
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
30/03/2023 22:22
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
30/03/2023 13:12
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
30/03/2023 13:04
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Så er der linet op...
af Gerth
27/03/2023 16:43
Nyheder fra DR
Danske forskere opdager fugle med nerveg..
31/03/2023 13:45
Wimbledon åbner for tennisspillere fra ..
31/03/2023 13:27
Minister møder minkavlere med nedslåen..
31/03/2023 12:57
Lukasjenko: Putins planer om taktiske at..
31/03/2023 11:34
Stoltenberg: Finlands flag bliver hejst ..
31/03/2023 11:21
Nyheder fra Religion.dk