annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 16410050
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2448194
Et andet syn 2041637
Åndelig Føde 1801546
Jesu ord 1561148
Galleri
Fra bjørnens familiealbum.
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 298 gæster og 46 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#10998 - 15/06/2011 11:32 VERDEN OG OS
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7302
Sted: Sydsjælland
Måske er det her bedøvende ligegyldigt for alle andre end mig – så spring over - vil jeg foreslå.

Her i landet bruger vi ”vores” del af kloden ca. 4 gange mere, end den kan holde til, og på kloden som helhed må vi - for tiden - ca. 7 milliarder ”tobenede pattedyr” se, at flere end 20.000 af vore børn dør hver eneste dag pga. vanrøgt (sult og sygdom), samtidig med at vi konstant øger vores samlede antal – alt sammen noget, som meget nemt kunne være undgået.
Vi misbruger denne planet, ”Moder Jord”, det eneste sted vi har at bo.

Og reelt gør vi ikke noget ved det!
Misbruget fortsætter ”for fuld skrue” (”økonomisk vækst”), børn under 5 år dør fortsat i stort set uhindret omfang – og den uhæmmede befolkningstilvækst (uønskede graviditeter i Ulande) afhjælpes heller ikke.

Hvis vi ville, kunne vi meget let løse alle tre problemer.
Men vi har ikke viljen!

I universets og denne klodes historie har vi mennesker kun eksisteret meget kort tid – og inden vores stjerne, solen, har brugt sin sidste brint, eksploderer og synker sammen, er det for længst forbi for os mennesker.

Så selv om det er nemt at se, hvad vi burde gøre, er det måske i virkeligheden ret ligegyldigt, om vi fortsætter vores grådige fest – på de døende børns, de uønsket gravides - og klodens bekostning.
Det holder jo alligevel op – helt af sig selv – og i universets tidsforløb er et par hundrede (eller tusinde) år mere eller mindre vel nærmest for intet at regne.

De kristnes Kristus havde ikke øje for miljøet.
Det var ganske enkelt ikke i fare for et par tusinde år siden.
Vi have ild og agerbrug, men vi var ikke ret mange, så røgen fra Kains og Abels bål gjorde kun ubetydelig skade, og selv om agerbruget fordoblede vores antal, var vi stadig så få, at naturen stort set var upåvirket.
En nutidig Kristus vil nok ikke undlade at medtage naturen i det dobbelte kærlighedsbud (Gud og næsten).

Og når en nutidig Kristus nok græder over vore gerninger, så vil en nutidig Buddha nok smile - i aktiv medfølelse – på vejen mod Nirvana – udenfor denne verden (om jeg nogenlunde har forstået det).

Eller er det ikke sandt?

Og er det meningsløst at kæmpe for en bedre verden?

Jeg ved det jo ikke, men selv om det meget muligt stort set er meningsløst, vil jeg nok alligevel ikke kunne lade være at gøre det – aktivt at elske - den smule jeg formår.

Og det er så mening nok for mig smiler

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (15/06/2011 11:32)
Top Svar Citer
#10999 - 15/06/2011 19:39 Re: VERDEN OG OS [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
hej Arne.
Selvfølgelig kan det betale sig at kæmpe for en bedre verden, selvom man jo nok kan sige det hjælper ikke verden i den sidste ende, hvor det hele går op i et alt ødelæggende flammehav.

Men vi kan og skal passe på verden sålænge det er muligt, jeg så igår en udsendelse fra Roanda hvor man nu har fået næsten gratis sygdomsbekæmpelse, så alle kan deltage, derfor har man indledt et felttog overfor kvinderne i den fødemodne alder, at de nu kun behøver et eller to børn, idet børnedødeligheden er faldet drastisk, og det ser ud til at virke, så det er et eksempel andre afrikanske stater burde tage op, så vi ikke behøver at se børn i milliontal dør og istedet vokser et mindretal op og får et godt liv.
Dette kunne også medvirke til at mindske befolknings-tilvæksten.

Men der kræves mange andre tiltag for at mindske rovdriften på verdens naturalier, så at vores børns børns børn kan få et godt liv.
Her spiller verdens oliereserver stort ind, når olien tar slut, skal et milliontals biler, fly, skibe o.s.v. have andre energiformer for at kunne benyttes, ellers går verden vel helt istå, hvordan man vil løse disse problemer, har vi endnu ikke set meget til, forhåbentligt arbejdes der på højtryk bag lukkede døre på dette, for solenergi og vindenergi får ikke skibe og fly til at bevæge sig og atomenergiens dage ser ud til at være talte, hvis man da ikke finder nye veje indenfor atomenergien som er betydeligt mere síkre end de nuværende.

Og imens kører rovdriften videre på højeste gear, regnskove blir fældet, have blir overfisket, grisefarme vokser enormt, hvilket giver store miljøproblemer, markerne blir overgødet med grisegylle, hvilket igen gør at dette render ud i åer og floder og ender i havene, hvor ilten så forsvinder og fiskene uddør, dette sker pt i Polen, hvor gårdejere fra vesteuropa bygger store svinefarme, på steder hvor der ingen,eller kun uanseelige rensningsanlæg findes.

Jo Arne der er store udfordringer for at beskytte vor lille dejlige klode, jeg er bare bange for at der man ikke er indstillet på at kæmpe nok for at bevare den for eftertiden.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#11000 - 15/06/2011 20:20 Re: VERDEN OG OS [Re: treram]
Anonym
Uregistreret

Vil gerne anbefale at læse: The last hours of ancient sunlight af Thom Hartmann. ...

Læste den for år tilbage, hvor den gjorde et stort indtryk. ... Er lige nu skrevet op til den på biblioteket, hvor den er svær at få fat i. ...

Forekommer mig at være mere aktuel nu end nogensinde. ...

Desværre er den ikke udkommet på dansk, hvilket egentlig kan (for)undre!!

m.v.h.
Zenia
Top Svar Citer
#11003 - 16/06/2011 09:58 Re: VERDEN OG OS [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7302
Sted: Sydsjælland
Hej Treram og hej Zenia.

I er begge inde på, hvad vi - menneskeheden - kan og bør gøre, inden det er for sent.
Og det er jo da også dét, jeg "bekender mig til" - og stræber efter at efterleve.

Men når jeg skrev, at det måske egentlig er ret ligegyldigt, at vi synes at gøre kloden ubeboelig for os selv - i vores grådighed - så var det også ud fra den "kætterske" tanke, der opstod, at det måske egentlig også er det rigtigste, at vi udrydder os selv - når vi nu ikke kan opføre os bedre blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (16/06/2011 09:58)
Top Svar Citer
#11004 - 17/06/2011 14:29 Re: VERDEN OG OS [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Ja måske vi kommer forsent til at redde jorden, men på den anden side, så vil jorden jo brænde op i en fjern fremtid, det vil blive et ragnarok når solens stråler bliver så stærke/kommer så tæt på, at havene og floderne tørrer ud, når alting pludseligt står i flammer og alt brændbart brænder totalt ud, de sidste mennesker på jorden får det varmt inden de brænder op, man kan så tænke på, at hvis det var en gud der havde skabt verden, så havde han ingen kærlighed/respekt for menneskene overhovedet.

Men vi (ateister) der forstår at holde hovedet koldt, ved der ingen mening er med det hele, det hele er bare en ren tilfældighed, var det andet siger jeg bare: hvorfor skulle guden hævne sig på en sådan bestialsk måde??, det er jo den der styrer verden påstår de troende.


_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#11008 - 18/06/2011 11:27 Re: VERDEN OG OS [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7302
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jo, ikke bare kommer vi for sent til at "redde jorden", vi "kommer" jo slet ikke.
Vi har jo ganske enkelt ikke viljen!
Vi kan godt se, hvad vi burde - men vi gør det jo ikke!

Men nu holder du jo "hovedet koldt", skriver du - i din faste overbevisning om, at alt er tilfældigt, hvilket vel må være det samme som, at det hele er meningsløst.

Alligevel kaster du dig ud i tanker om "en bestialsk gud", der lader kloden "gå under" - og du kunne vel med samme logik tilføje - for det enkelte menneskes vedkommende - dét, at vi dør - og du hævder, at det er en sådan gud, de gudstroende bekender sig til.

Nu vil jeg ikke forsvare den livsindstilling, der består i at tro, der eksisterer noget, som kaldes Gud, men man kunne jo også se den gud, du beskriver, som skaberen af universet og denne klode - og os - som for en tid får lov at leve her, hvor der er alt, hvad vi behøver: Guds kærlige gaver smiler

Så enten du kalder det tilfældet eller du kalder det gud, så kunne man også vælge at se alt det dejlige, som er indeholdt i dét, at vi ER - velvidende at vi jo ikke fatter "en hujende fis" af, hvordan det går til blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (18/06/2011 11:30)
Top Svar Citer
#11018 - 29/06/2011 09:30 Re: VERDEN OG OS [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

Kære Arne,

Et herligt indlæg dette her. TAK for det. smiler

Har netop færdiglæst Thom Hartmanns bog: The last hours of ancient sunlight ...

tænker, at den burde alle på vor klode læse. ...

Og hvorfor nu det?

Jo, der er en masse skræmmende facts som bl.a. den stigende overbefolkning og meget mere ... men, men, men:

For mig at se er der også et udtalt håb om, at flere og flere vil få øjnene op for fællesskabets både forpligtelser, men sandelig også rige gaver. ... i stedet for den ego - dyrkelse, som ligger i tanken om, at der aldrig er nok til én selv, hvis andre også skal have del i kagen. ... Som jeg læser Hartmann, mangler vi "blot" at indse Guds/Universets energi i alt levende for at opnå indsigt i vigtigheden i at "ændre kursen". ...

Et sted i bogen siger forfatteren bl.a.: Det er som om mennsket tror på, at det bliver lykkeligt ved at have nok ... og når man så har opnået det, tror man at man bliver dobbelt så lykkelig ved at erhverve sig dobbelt så meget o.s.v. ...

Forfatteren har adskillige beretninger om naturfolk og deres måde at leve på. ... Måske har vi "bare" ladet teknikken tage helt og aldeles over og glemt noget meget essentielt ved livet?

Vor unge flygtningeven fra Burma lærer både min mand og mig rigtig meget om livsværdier - i parantes bemærket. smiler

Bogen anbefales endnu engang herfra.

God sommer ønskes du og alle andre, som måtte læse med her.

k.h.
Zenia
Top Svar Citer
#11019 - 30/06/2011 09:47 Re: VERDEN OG OS [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7302
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Tak for gode ord og gode ønsker - og i lige måde - i hvert fald hvad det sidste angår blinker

"Moder Jord" - denne klode, en af planeterne omkring den stjerne, vi kalder Solen, som med sit fusionskraftværk (brint til helium) på samme måde som milliarder af andre stjerner sender oceaner af energi ud i himmelrummet - "vores" planet - den synes nu for alvor at blive vores - forstået på den måde, at den er gået ind i en ny fase af sin flere milliarder år lange historie, en fase hvor en bestemt dyreart, homo sapiens, et pattedyr, der går på bagbenene, "det kloge menneske", på linje med de store naturkræfter, har fået afgørende indflydelse på selve planetens skæbne.

Det forudså hverken Siddharta Gautama (Buddha), Jesus fra Nazareth (Jesus Kristus), profeten Muhammed, andre store religiøse skikkelser eller naturvidenskabens stiftere - selv om mange naturfolk jo vidste, at vi bør være ydmyge overfor naturen.

Men nu er vi mennesker altså blevet en naturkraft - og så skal det jo vise sig, om vi virkelig er så kloge, som vi selv betegner os.

Er man religiøst anlagt, taler man ofte om "Guds vilje" - uden rigtig at vide hvad hverken Gud eller dennes vilje er - og er man rationalist taler man om "Naturens kræfter", men op på siden af er altså nu kommet "Menneskets vilje".

Vi ved ikke, hvordan det er gået til, at verden og vi er her, men nu har vi kraften til at bestemme over denne klodes og vor egen skæbne.

Vil vi have "Paradis på Jord" - eller vil vi have "Død og Undergang" (i hvert fald for vores egen tilværelse)?

Vi kan nok alle indse, hvad det rigtige er at gøre - men kan vi mobilisere viljen - Menneskets vilje?

Kan vi ikke, så er det jo også en vilje blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (30/06/2011 09:48)
Top Svar Citer
#22684 - 07/02/2017 10:02 Re: VERDEN OG OS [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Lidt grøn debat til aktivt interesserede:
http://debatt1.no/klima-og-det-gronne-hysteriet/

mvh
Simon
Top Svar Citer
#25458 - 13/05/2018 17:19 Re: VERDEN OG OS [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7302
Sted: Sydsjælland
Der sker trods alt lidt nyt angående den varslede klimakatastrofe.

Nylig fandt jeg dette om atomkraft samt en forening REO (Ren Energi Oplysning).

Noget kunne tyde på, at vores dybe frygt for atomkraft er irrationel og hindrer fornuftige beslutninger, der afgørende kunne nedbringe vort kolossale CO2-udslip - ikke mindst fra vore kulkraftværker.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#25460 - 14/05/2018 09:36 Re: VERDEN OG OS [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hr. lægprædikant..

Hvad vedkommer CO-2 og alverdens politiske problemer vel dig, du der altid bare hopper og danser rundt med dit kristuskors i evig glæde over "verdens væren"?..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Tro
af Arne Thomsen
22/06/2024 17:29
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
22/06/2024 05:48
Adskille stat og kirke?
af Anonym
22/06/2024 01:59
Eid al-Adha
af somo
15/06/2024 08:44
Valg - demokrati - Jesus
af Anonym
13/06/2024 16:59
Nyheder fra DR
Kampen på 1 minut: Belgien snupper vita..
22/06/2024 22:49
Stor demonstration markerer 20 års fød..
22/06/2024 22:12
Fange på flugt fra åbent fængsel i Mi..
22/06/2024 21:41
Iransk protestrapper får omgjort dødsd..
22/06/2024 21:23
Flere dræbte og 52 sårede efter russis..
22/06/2024 20:27
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Tusindvis af israelere råber slagord mo..
22/06/2024 20:55
Mand på motorcykel jagtet på motorveje..
22/06/2024 20:55
Britisk valgfavorit fastslår: Vi skal i..
22/06/2024 20:55
Dansk-jødiske Zelma er træt af debatte..
22/06/2024 20:55
Om sankthansbålet mødes fortid og frem..
22/06/2024 20:55