annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6480557
Et andet syn 1371370
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1284358
Jesu ord 984507
Spirituel omsorg 863317
Galleri
Nørresundby Rødhus
Hvem er online?
0 registrerede 122 gæster og 17 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder
Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: åndelig

Citat:
Man kan sige meget om profilen Hanskrist ...

... men åndelig er den ikke


med udgangspunkt i citatet ovenfor fik jeg lyst til at drøfte

Hvem er åndelig?

Hvad forbinder I/vi med åndelig?

Jeg ønsker umiddelbare subjektive reaktioner, de frie associationers metode (altså ikke klogskab og leksikon definitioner på spørgsmålet).

Hvad tænker I?

Er BUDDHA mere åndelig end Jesus KRISTUS?

Er Svend Brinkmann, professoren i psykologi, åndelig? Han er ihvertfald intelligent, vidende og meget veltalende. Men vil I betragte ham som åndelig?

Hvad med en professor i litteratur? Vil vi typisk betragte ham/hende som åndelig?


Hvad er det der gør at betegnelsen åndelig måske ikke passer så godt på HansKrist, spør jeg ud fra indledende citat.

Til åndelig, forstår vi da en bestemt god opførsel.

-0-0-0-0-0-

Åndelige interesser og beskæftigelser kunne det være at være musikudøver? Og er en musiker åndelig beskæftiget? Og ja åndelig, må han/hun betegnes som åndelig?

Hvad med en forfatter, er vedkommende åndelig og åndelig beskæftiget.

Kommer det an på personen for at vi kan svare ja eller nej til de to ovenfor spørgsmål?

-0-0-0-0-0-

Nå jeg vil gerne høre jeres umiddelbare subjektive frie spontane associationer, så kan vi ved en senere lejlighed begynde at kloge os på spørgsmålet, bruge vores analyse forstands apparat på spørgsmålet.

-0-0-0-0-

Apropos citatet ovenfor så er jeg vist blevet ramt af usikkerhed og forundring såvidt om jeg er eller ikke er åndelig og ja såvidt hvad jeg associerer, forbinder, med at være åndelig.

Er Gerth åndelig eller skør (for langt ude) mere end han er åndelig?

-0-0-0-0-0-0-

Nå nu for mit eget vedkommende, måske jeg skulle prøve at være åndelig i dag

Opføre mig åndelig begavet

At være åndelig hører dertil en vis dannelse, dannelsesniveau hvor adfærd, opførsel også er en del af det? Og er det derfor der bliver skrevet om mig i citatet ovenfor som der bliver?

At kunne tage ordet og holde et længere foredrag eller tale hvor folk bliver stille og bare lytter og lytter fordi det manden/kvinden siger er behagelig fængslende interessant og til at blive klog af og til at få udvidet sin horisont af, er det at være åndelig? Måske åndelig når det er bedst.

En stand up komiker er han mere fjoget end åndelig, eller kommer det an på hvor dygtig han er? Er det åndelige mere skjult bag det morsomme, bag jokes.

Hvis man flyver i aftensmaden som et vildt dyr, tæsker det i sig uden at ænse de andre ved bordet og bøvser bagefter har man så været mindre åndelig end de der har opført sig mere kultiveret

Er åndelig det samme som mindfulness? Eller lidt derhenad? Dækker de to ting, fænomenet, meget det samme?

Som åndelig og kultiveret måske er to fænomener der overlapper hinanden?

Det her indlæg forfattet af mig er det af en sådan beskaffenhed at også jeg må siges at være åndelig, bare lidt måske?


-0-0-0-0-0-


For at være åndelig er det så nok at være dannet og have god uddannelse og kunne musik fx? Der behøver måske ikke være noget religiøst guddommeligt med inde over?

Lad os sige vi har en elev der kun er dygtig, der kun udmærker sig i matematik og fysik og idræt fx men slet ikke formår at udmærke sig i de andre fag, fx sprog, dansk og litteratur, vil man så have svært ved at kategorisere den lille Hansemand som åndelig? Eller igen kommer det an på Hansemandens opførsel?

Kan en Hønsemand være åndelig? Måske vi skulle spørge Simon?

Måske Simon er den der ved mest om det her.

Jeg tror ihvertfald RoseMarie vil betragte Simon som åndelig begavet. Også min mor om hun havde levet ville helt sikkert mene det om Simon, som hun betragtede Kræn-p som åndelig, åndelig begavet, ud fra at læse hans lange mails.

-0-0-0-0-0-

Er den kønslige tiltrækning, og drifterne der, noget der kan sætte åndelig på stand by, eller ud af funktion, altså jeg tænker at dersom jeg var "star struck" af at være sammen med Suzanne Brøgger og på samme tid sexuelt tiltrukket, næsegrus fascineret og forelsket, ville jeg så svækkes som åndelig i samme grad som de nævnte forhold tog til i styrke? Meget fysisk sanselighed og begær ophæver og svækker det at være åndelig. Vil Suzanne Brøgger synes jeg er et bedre parti om jeg tog hende på ordet end på røven og eller brysterne?

Hvem er mest åndelig, Tikka eller RoseMarie? Bjørn eller Simon?

Skal der gerne være en introvert tone med inde over et menneske for at vi vil betegne det som åndelig. Eller er det mere en vis tilbageholdenhed eller evne for sekundær proces adfærd, tænkning og tale der kræves?

Er HansKrist og Jan Kærlighedens ABC åndelig når de tænker på LENE som de elsker og savner? Jung vil sige det er begyndelsen på enhver individuation og åndelig rejse og dannelse. Tror også Platon vil mene at noget eros hører med til at være åndelig.

Jeg hører Bjørn i min høre øre snegl sige: "Hans endelig langt om længe noget åndelig fra dig af" men det er kun begyndelsen, du er endnu på begynder stadiet og fremtiden vil afsløre om du formår at forsætter en go åndelig udvikling.

Åndelig

Åndelig

Åndelig

Nej det er ikke åndelig og du bliver aldrig åndelig HansKrist for du er en djævelsk troll som har gjort at trosfrihed ikke er et åndelig sted for voksne mennesker og alle flygter fra stedet i takt med at du er aktiv her, ja selv søgemaskine robotterne fortrækker herfra.

Det vigtigste er dog at KRISTUS er her og vi må sandelig sige at KRISTUS er hvor Hans er, hvor HansKrist er.


For tænk på, brødre, hvordan det var med jer selv, da I blev kaldet: I var ikke mange vise i verdslig forstand, ikke mange mægtige, ikke mange fornemme. Men det, som er dårskab i verden, udvalgte Gud for at gøre de vise til skamme, og det, som er svagt i verden, udvalgte Gud for at gøre det stærke til skamme, og det, som verden ser ned på, og som ringeagtes, det, som ingenting er, udvalgte Gud for at gøre det, som er noget, til ingenting, for at ingen skal have noget at være stolt af over for Gud. Men ham skyldes det, at I er i Kristus Jesus, som er blevet visdom for os fra Gud, både retfærdighed og helligelse og forløsning, for at »den, der er stolt, skal være stolt af Herren,« som der står skrevet. 1 Kor 1


Dette er mit oprør sammen med Paulus og Marx imod at være åndelig

Imod grækerne, græsk filosofi og tænkning og dannelse, imod det de dengang forstod ved åndelig som nøjagtig er det samme som vore dages ateister forstår ved åndelig

Jamen hvad pokker sker der med dig HansKrist?

Og dog, nu kender vi dig igen

-0-0-0-0-

Når eftertiden en dag skal dømme HansKrist overfor Simon og HansKrist overfor Bjørn hvordan tror I så dommen bliver? Eller på hvilket grundlag skal der dømmes? Ja selvfølgelig ud fra hvad vi har skrevet her som Simon Bjørn og HansKrist.

Indhold indhold og om der er noget nyt vi kan lære og som hjælper os videre på en ny og bedre kurs her i livet

HansKrist repræsenterer og præsenterer noget NYT de to andre det gamle

HansKrist er en tiltrængt fornyelse men åndelig er han ikke dette ords gængse opfattelse og betydning
Seneste indlæg
Adam og Eva
af Jørgen Primdahl
08/03/2021 19:04
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
08/03/2021 11:30
OPLYSTHED
af Gerth
08/03/2021 00:33
Panteisme
af Arne Thomsen
07/03/2021 14:17
Gerth Drost
af Gerth
03/03/2021 02:51
Nyheder fra DR
Kritik af borgmester i kommune med mest ..
09/03/2021 05:55
Ekstremt vejr holdt store dinosaurer fan..
09/03/2021 05:50
Hver fjerde forældre bakker ikke op om ..
09/03/2021 05:48
'Jeg håber, den kan hælde benzin på b..
08/03/2021 20:35
Fra mystisk virus i Kina til i dag: Her ..
08/03/2021 20:30
Nyheder fra Religion.dk
Når en religion går tabt: Sådan gik d..
09/03/2021 05:40
”Nu er min kone ikke længere en cykel..
08/03/2021 11:28
Hvordan sikrer jeg mig, at min islamiske..
02/03/2021 05:30
Sådan foregår dåb, bryllup og begrave..
26/02/2021 08:00
Hvad googler danskerne om religion og tr..
24/02/2021 06:00