annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
IKON AF KRISTUS
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 518 gæster og 54 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Red Solsorten og andre end dig selv

Hanskrist:

Jeg løb 18 km i dag, opdagede nye muligheder, løb nemlig på Limfjorden, dog ikke alle 18 km

Kom an Jesus, du kunne gå på vandet, jeg HansKrist har løbet på Limfjorden i dag,


Serotonin:

Så mangler vi bare du opvækker de døde og helbreder de syge, kære Hanskrist. Men lad os da håbe du først bliver korsfæstet når du er oplyst, for ellers tror jeg det kommer til at gøre meget ondt.

Hanskrist:

de døde har jeg vækket, tænk bare på dig, Esther, Rubæk, Michael og Kræn-p

pointen med treenighedslæren er at Gud i Jesus tog døden og lidelsen på sig som menneske og hverken som Gud eller halvgud der kunne tåle smerter



Serotonin:

Ja, du har gjort det godt, Hanskrist.

Var der ikke noget med at Jesus ikke virkelig døde? Det var bare de som identificerede sig med kroppen som også troede Kristus var en krop og derfor dømte som de troede.


HansKrist:

ikke bare Jesus dør også Gud finder sig i denne død

der findes ikke et Kristus-spøgelse i forbindelse med Jesus der undgår smerter og døden,,, dette er vanvid (EKIM fx måske) og ikke kristendom



Serotonin:

Ja, smerte, lidelse og død er da meget mere forstandigt. Det er vel derfor at mennesket går så højt op i at lide og gøre smerte til noget meget meningsfuldt. Endda skaber en gud som også skal lide og dø. Meget meget forstandigt, ik.

Hanskrist:

ikke "skal", der er intet bestemt eller determineret over det


Serotonin:

At det er et frit valg, det gør det da bare mere underligt eller uforstandigt. Gud så at mennesket led og derfor valgte Han selv at lide. Det ville være det samme som hvis jeg så min søn føle smerte, at jeg så tog en hammer og hamrede mig selv i hovedet for at hjælpe ham eller komme ham i møde. Er det ikke lidt det Kristendommen går ud på?

Og med Jesus er det som om at denne Kristendommens gud siger, jeg kan se i lider, men se Jesus lider endnu mere, så bare slap af. Så næste gang jeg føler smerte skal jeg bare finde en som lider endnu mere, og så får jeg det bedre.


Chatten slut.

Kommentar til ovennævnte Chat:

Kristendommen kender netop ikke den Gud du taler om Jan Serotonin, denne tidsløse, ophøjede og fjerne Gud. Kristendommen aner ikke hvad du taler om, den der ophøjede Gud over det hele, er netop ikke kristendommens Gud eller Gudsforståelse, den er grækernes og østens Gud og EKIM og andre new age bevægelsers Gudsforståelse.

I kristendommen (i og med Jesus, Gud der er Jesus) står Gud et andet sted. Gud har stillet sig i vores tidslige historie, solidarisk med os på livets side. Den Gud du taler om Jan Sero, er en abstraktion, eller en barnlig narcissistisk projiceret sublimeret subjektiv alene forestilling. En nøgen ophøjet (ophøjet over tiden og livet) selvtilstrækkelig størrelse eller entitet. Som Kristen aner vi ikke hvad du taler om. Nu har jeg været Kristen tænker og troende i så mange år, at jeg slet ikke kan forbinde noget med dine forestillinger om Gud. Den kristne Gud er ikke tidsløs og fjernt fra os. At den åbenbarede Gud i Jesus er skjult for os betyder at her kommer Gud os nærmere end vi er os selv nær. Så Guds skjulthed har intet at gøre med at Gud er fjern eller tidsløs, men at Gud altid er os nærmere end vi er os selv, undtaget i Kristus, hvor Guds skjulthed skyldes at her er Gud os nærmere end vi er os selv nær.


Smerte for smertens skyld alene har ingen mening ej heller i kristendommen. Det du skal forstå er at smerte har at gøre med følelser og sanselighed, altså kød eller biologi at gøre, og dette er Gud Søn, Jesus, ikke hævet over (ingen mennesker er hævet herover), ja selv Gud Fader finder sig heri og stiller sig her og sætter en grænse for dødens gru.

Mennesket er et følende sansende væsen og smerterne fortæller os hvor vores grænser går. Således er smerter indikator for hvor vores grænser går i forhold til omgivelser, miljø og vilkår der ville skade os og måske endda tage livet af os. Uden smerter ville du gå ind i flammerne og blive fortæret og du ville fortsætte med at legemsbeskadige dig selv i en lang række situationer uden at få besked om at du var igang med at skade dig selv dødeligt.

At Kristendommen har en Gud der græder fordi Gud ikke er hævet over livet i tiden er Kristendommens Kronjuvel og særstilling. Ingen er bedre til at prædike dette en Paulus, en tåbelighed for grækerne (østen og Ekim) og en stor forargelse for jøderne at Messias/Kristus endte som en forbandet og forkastet menneske pælfæstet på en losseplads.

Paulus sagde at Grækerne og jøderne var nogle højrøvede konservative, usolidariske opadsnoppende tomhjernede narhoveder. Så kom Marx og sagde det samme. Begge placerer de Gud samme sted. Begge var de indigneret. Begge hadede de folks politiske og religiøse ideologier. Kirken er den socialdemokratiske socialistiske bevægelse. Også derfor de sidste hundrede års største socialister og marxister, Tillich; Barth; Badiou og Zizek (for at nævne nogle af dem) er Paulus drenge, har følt sig tiltalt af Pauls evangelium om Kristus Jesus.

Mange kærlige hilsner Hanskrist.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Fare for, at stilladset ved Børsen kan ..
28/04/2024 21:48
Biden og Netanyahu har talt sammen
28/04/2024 20:46
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Nyheder fra Religion.dk