annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15661808
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380454
Et andet syn 1989812
Jesu ord 1522529
Åndelig Føde 1515936
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
0 registrerede 242 gæster og 25 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: SLUT

Citat:
dog er det tænkningen gennem sproget, der er årsag til menneskets fremskridt/”fremskridt”


Ingen har fremhævet dette forhold som jeg har her på siden, endda så meget at jeg fik jmp/Michael og andre på nakken fordi jeg konstant fremhævede sprogets betydning for vores tænkning, men også sprogets betydning for det spirituelle

Paul Tillich: Thinking pervades all the spiritual activities of man. Man would not be spiritual without words, thoughts, concepts. This is especially true in religion, the all-embracing function of man’s spiritual life.

Jeg har skrevet igennem årene om sprogets betydning for vores tænkning og intelligens som den eneste her på siden, så det vil være søgt hvis vi bliver for uenige her.

Jeg vil senere finde hvordan jeg har behandlet emnet gennem Edgar Morin's tanker.

Men kort, der findes også at tænke i billeder, forestillingsbilleder og symboler og myter som Arkeånden ( højre hjernehalvdel) og ikke vores diskursive moderne trip trap træsko logiske analytiske systematiske tænkning og intelligens benytter sig af (venstre hjernehalvdel). Vi finder her Jung og Morin og Einstein og mange andre. Denne lateralisering er ret ny i menneskehedens historie og kan ikke lade sig fuldt gennemføre uden skriftsproget, ja så ny en foreteelse er det.

Ud over Arkeånden eller det ubevidste, underbevidsthedens meddelelser til os i drømme og billeder til forskel fra den moderne sproglige diskursive intelligens, vil jeg også fremhæve Heideggers eksistential ontologiske undersøgelser, dasein analyser hvor vi finder learning by doing, og hvor vi er hele mennesker der er kropsligt sanselige tilstede i verden gennem altså de måder vi participerer i vores omgivelser kropsligt sanseligt. Jeg vil tro 80 - 90 % af vores tænkning er skizofren kropsløs og abstrakt, altså hvor liv og tænkning er gået hver til sit, er blevet adskilt.

Også her at mennesket er en helhed og eller totalitet, hvor det spirituelle ikke kan reduceres til noget sindsligt hjernespinds agtig som ved bibelfundamentalisme, der virkelig er fuldstændig uden krop og eksistens og liv. Ja intet er værre end bibelfundamentalisme, og hvor det glæder mig at bønder og håndværkere havde så meget selvrespekt at de rev sig løs af denne mentale malpraksis som nu kun findes i små ubetydelige sekter her i landet, men har fået lidt en renæssance også her i Europa desværre gennem højrepopulismen fra USA.

En stemme som HansKrist er så vigtig hvilket også et utal af mennesker har sagt til mig, fx Kræn-p ved flere lejligheder, men også lægfolk. At have en seende tænkende kristendom hvor vi ikke som idioter skal gå på kompromis med vores intellektuelle integritet er i Paulus's ånd. Tro og viden må ikke være i konflikt men i dialog og samarbejde og ihvertfald må troen ikke være blind overtroiskhed der endda tvinges ned over hovedet fordi man giver Bibelen en højere stilling end Gud Livets Ånd.

At du ikke er Jehovas Vidner tidligere Tikka og stadig slægter på, nægter jeg at tro, fordi jeg tilfældigvis faldt over nogle af dine gamle indlæg igår og det er godt nok tæt tæt op af Jehovas Vidners måde at argumentere på og der hvor du hidser dig op, hvor du tænder af, også det er på Jehovas Vidners mærkesager.

Jeg skal ikke sige om evangelist.dk som jeg må formode du også har eller har haft et forhold til også bibelfundamentalistisk tænker som Jehovas Vidner. For så kunne det jo være her hos dem at du har sat din intellektuelle integritet overstyr, og er begyndt bibelsk overtro, blind troslydighed der sætter vores forstand, intelligens og kritiske tænkning ud af kraft.

Du taler hele tiden mellem linjerne om at falde tilbage til noget tidligere, og jeg går ud fra det er en eller bibelfundamentalistisk sekt der er tale om.
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
20/04/2024 17:02
Kom op på bjerget...
af ABC
20/04/2024 13:52
Vigtige præciseringer
af ABC
20/04/2024 13:23
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Brentford banker bundhold og nærmer sig..
20/04/2024 18:00
Politiet til stede i Korsør efter anmel..
20/04/2024 16:41
Vinderne i DM i Skills er fundet
20/04/2024 16:29
Politiet kan først melde nyt ud om flya..
20/04/2024 15:30
Pernille Skipper er nu officielt formand..
20/04/2024 15:07
Nyheder fra Religion.dk