annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15644126
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379063
Et andet syn 1988526
Jesu ord 1521841
Åndelig Føde 1509481
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
0 registrerede 137 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: SLUT

Citat:
Da det jo er sproget der gør det muligt at dele erfaringer og tanker.


Synes du strammer den, jeg ville ihvertfald nødigt vælge et mekaniker værksted hvor mekanikernes erfaringer og ideer (ideer og jo ikke tanker eller tænkning) ikke kom fra den daglige omgang og bøvlen med bilerne og deres motor.

Praksis eller den praktiske omgang med tingene er det styrende princip såvidet vores erfaringer, viden og dygtighed. Et menneske der har været igennem den praktiske omgang med tingene og set hvordan mester gør, ham kan man efterlade et brev, besked, med en ny del til motoren der skal påmonteres og hvor man skriver følg brugervejledningen til påmontering. Men godt nok kan man ikke gøre dette til en mekaniker der kun har siddet på skolebænken og fyldt sit hoved med teori. Learning by doing er heldigvis stadig i håndværkerfag og burde også i andre fag være det styrende princip.

Det er vores praktiske omgang med tingene hvorfra vi får vores erfaringer og ideer (vigtigt at forstå tanker som ideer, dette er det nemlig i håndværkerfag og alle praktiske fag, her kunne teoretiker virkelig lære noget om hvad intelligens og tænkning er. Tanker er for mig ideer. Begynd med et menneske der har været fisker eller håndværker hele livet at tænke som teoretisering, og de står fuldstændig af, gider slet ikke at lytte. Men tænkning som ideer til hvad man kunne gøre og du fanger dem igen.

Vigtigt at forstå hvor langt vi er fra virkeligheden os der har gjort os selv til nogle der tænker over al ting fandeme. Tillader os at have et tænkende teoretisk svar på fandeme alt.

Det ville være så sundt om vi kom ud af hovedet kun, hvor vi befinder os uden at stå i virkelige konkrete fysiske situationer, i praksis op til halsen, et stykke arbejde.

Forstand på noget får vi kun igennem den praktiske omgang med tingene, så er hænder, krop og sanser og andre mennesker med inde over og dette er sundt for alle mennesker at komme ud af hovedet og tonsvis af tekster vi intet lærer af.

Hvornår er det vi lever med krop og sjæl, jo når vi er en praktisk omgang med tingene der kræver hele os og ikke bare tænkning i hovedet, det kan man blive syg af.

Også derfor at kontorstolen dræber, det er livsfarligt at leve i hovedet og i forestillingsverdenen også derfor bibelfundamentalisme og andre hjernevask gør folk fuldstændig tossede i hovedet.

Intet er bedre for bønder og håndværkere end at de river sig løs af enhver form for bibelfundamentalisme, overdreven begejstring og ikke mindst overtænkning hvad der står i bogen. Det er dette ude af proportioner ukritiske tillid/tro, overtroet tænkning, der skader folk dybt ind i sind og sjæl og som gør at vi totalt mister vores spirituelle intelligens, vores SPIRITUALITET.

At leve teoretisk i hovedet kun er livsfarligt. At lære kun at tænke fra tekster er ikke egentlig tænkning, som i stedetfor er meget mere ideer og problemløsende.

Hvis vi vidste hvor psykotiske teoretiske vi er, ville vi skynde os at springe til at arbejde. Moderne mennesker er uden jordforbindelse, de står ofte ikke i virkeligheden, i en praktisk omgang med virkeligheden.

Bibelfundamentalisme er hjernespind og gør mennesker skingrende skøre, hvis de da ikke var det i forvejen. Eksemplerne på hvor farligt det er, har allerede moderne hjerneforskning opdaget. Man kan måle hvor godt religion er, bortset fra bibelfundamentalisme, her skades mennesker på sind og sjæl, følelsesmæssigt.

Paulus denne tænkningens skytshelgen, hvor har vi kristne mange gode ting at takke ham for. Han er verdenskendt for som mystiker på samme tid at forlange en seende kritisk tænkende tilgang. Og kun på frugterne skal vores tro bedømmes, ikke om vi lader munden løbe og klistrer enhver debat til med bibelkonkordantiske krydshenvisninger, nøjagtig der bliver det sygeligt og vi tossede i hovedet, sindet. Det er mental malpraksis at vi sætter vores moderne naturvidenskabelige opdragelse overstyr, vores intellektuelle integritet. Vi må ikke overtro sætninger bare fordi de står i en bog, og overtro noget fordi vi mener det er Jesu ord. I samme øjeblik er vi ikke spirituelle og har ikke Guds Ånd, Ånden, som kun kan være der hvor der ingen tvang er, der hvor FRIHEDEN hersker (åndelig frihed).


Hjernens sundhed og kroppens sundhed kommer sig af den måde vi aktivt og kreativt participerer i vores omgivelser. Sygdom kommer fra at vi spalter vores hoved og tænkning fra vores kropslige sanselige i verdens værens omgang med tingene. Hvordan kan vi behandle naturen som vi gør, jo netop fordi vi er skizofrene, vi er ikke i kontakt med vores krop. Var vi i kontakt med kroppens organer ville vi ikke kunne gøre det vi gør, men vi er skizofrene besatte i hovedet. Vi har ingen kontakt til den naturlige virkelighed, som fås gennem vores kropslige fysiske biologiske sanselige tilstedeværen. Dasein analyser såvidt vores måder at være tilstede eller ikke tilstede i forhold til naturen er jeg blevet opfordret til at kigge på af et meget klogt menneske, vedkommende mente at jeg var en af dem der ville være bedst egnet til dette pioneer arbejde. Det er nødvendigt med et paradigmeskifte, og i den forbindelse må vi ud af hovedet og vores intellektuelle skizofrene optræden i verden.
Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 00:00
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
17/04/2024 19:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
17/04/2024 13:26
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
11-årig piges fund af kæbeben stammer ..
18/04/2024 06:01
Storebæltsbroen er åben igen efter kor..
18/04/2024 05:16
Beredskabet om Børsen-brand: 'Vi tager ..
18/04/2024 04:44
Amsterdam til kamp mod masseturisme: Ind..
18/04/2024 03:58
Qatar genovervejer sin mæglerrolle i vÃ..
18/04/2024 02:40
Nyheder fra Religion.dk