annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15532982
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372074
Et andet syn 1980581
Jesu ord 1518197
Åndelig Føde 1464857
Galleri
Delfin i Aalborg Nørresundby
Hvem er online?
0 registrerede 228 gæster og 259 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Venter dommedag?

Hej Tikka du skriver:



Citat:
Der skal en bevidstheds ændring til, så vi der har nok, ikke lader et umætteligt begær være vores gud, og derved ødelægger det fælles gode, som vi alle er afhængige af.


Det vi har brug for er en holdningsændring, fordi en bevidsthedsændring (eller den nødvendige bevidsthed og forståelse) mener jeg har været der i lang tid ja en videnskabelig velunderbygget forståelse af de udfordringer vi som menneskehed står overfor såvel som hvad der er nødvendigt at gøre, har vi længe haft.

Men der mangler en holdningsændring og der mangler om noget politisk vilje til at turde drive politik, og sætte ind politisk overfor vores kapitalistiske økonomiske system (også derfor Bill Gates gang på gang går frem og påpeger en form for socialisme er nødvendigt hvis vi skal løse de alvorlige problemer vi som menneskehed står overfor (det kapitalistiske økonomiske system kan så få lov at virke indenfor andre områder)). Netop vil det kapitalistiske system aldrig af sig selv løse nogle af de største udfordringer vi står overfor, som Arne har præsenteret os for på glimrende vis i et klart sprog, nøjagtig som vi skal tale om tingene, det er jo ikke rakatvidenskab (Einstein, Russell og Gates og Hawkins taler netop også klart enkelt og forståeligt om disse problemer, kun økonomer og politiker og den økonomiske magtelite har det med at forvirre debatten for at mele deres egen kage).

Det kapitalistiske system har ikke værdier, som den rene evolutionbiologiske udvikling ej heller har værdier. Så som Simon at tale om værdier i forbindelse kapitalismen giver ingen god mening overhovedet.

Værdier hører til indenfor politik, hvor der opstår politisk mod og vilje og mandat, til at sætte ind overfor det kapitalistiske system vi nu har og regulere dette i den ønskelige retning for at håndhæve de værdier vi vil værner om; kultur og menneskelighed (bekæmpe fremmedgørelsen) og sikre en vis social lighed (eller tilgodese de svageste samfundsgrupper og deres levestandard og livskvalitet), og værne om miljøet og sikre fx bæredygtighed her indenfor.

-0-0-0-

Citat:
og frelseren Macron vil i kristen ånd skabe et fort Europa, og investere i grønne løsninger og vækste – vækste - kapitalistens mantra


At du skriver sådan, forstår jeg ikke. Her lufter du dine egne religiøse fordomme og laver en karikatur ud derfra. Dette dit JV træk skinner sjovt igennem når du tænker og formulerer dig. Nogle gange kan JV bibel livssynet og tankegangen og verdensforståelsen giver anledning til udmærkede spændende filosofiske drøftelser, andre gange går det galt fordi der mangler en anerkendelse af alt det positive i sekulariseringen, som den ikke sekteriske men 'ægte' kristendom (eller ikke sekterisk fanatisk kristendom) altid har fremmet og styrket, derfor vesten (civilisation og kultur) ser ud som den gør, ja selv Dawkins fremhæver kristendommen i den forbindelse.

Frelseren Macron vil i kristen ånd skabe et fort Europa

fake new's Tikka smiler og useriøst løs snak. At skrive sådan gavner ikke debatten, men desværre har vi i dag en meget underlødig måde at skrive og berette om tingene, udtrykke vore holdninger på.

At vækste indenfor økonomi behøver ikke være dårligt, ej heller pr definition tegn på noget ikke miljørigtigt, ja det kan som vi ser talrige eksempler, og da ikke mindst for Danmarks vedkommende, på være tegn på netop noget miljørigtigt og bæredygtigt fordi det sker indenfor avanceret miljøteknologiske udvikling
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Kreml beder populært russisk socialt me..
28/03/2024 10:21
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Nyheder fra Religion.dk