annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Løve i egen hule nu.
Hvem er online?
0 registrerede 513 gæster og 244 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Venter dommedag?

Ohøj i natten Tikka..

”Det er jo netop det, jeg ser som problemet for ikke at kunne iværksætte en global politisk målsætning der standser klimaændringen; som jeg forstår, ikke venter på alle menneskers bevidstheds ændring til naturligt selv at ta’ ansvar.”

- Der er så mange forhold der dér spiller ind, forhold der også ka’ ha’ at gøre med udsigten til endnu en istid, men alt sammen viden det tar sin tid at skabe, for også på dette område forudsætter en fornuftig overordnet politik jo meget præcise problemformuleringer.

”Forbrugstoget kører derudaf...og når klimaændringen og krige fremover fortsat vil skabe flygtninge”.

- Historisk set lever vi i en meget fredelig tid.

”og vi må rykke sammen, på de tilbageblivende jordområder der kan brødføde dyr og mennesker, vil naturens resurser hastigt opbruges, så menneskene faktisk udrydder sig selv, tror jeg”

- Folkevandringer har altid skabt store problemer, og vil sandsynligvis gøre det fremover. Der er så mange forhold der naturligt regulerer organisk liv i kulturer, bl.a. virus og bakterier, en trussel der selvfølgelig øges med befolkningstætheden, for ikke at tale om fertilitetsproblemerne. Jeg tror ikke du behøver være urolig for at menneskeheden globalt set vil jokke hinanden over tæerne i nær fremtid ;)
Hvad energi- og fødevareressourcer osv. angår, forskes der jo ivrigt på masser af vigtige områder. Og udover hvad hver enkelt af os ka’ bidrage med ved fx at regulere vores adfærd i et større hensyn til naturen omkring os, da er det jo især vigtigt at så enorme økonomier som Kina, USA og Rusland når til politisk enighed om en omfattende ansvarlighed overfor kommende generationer; vel nærmest noget i retning af en filosofisk tænkning der burde indkalkuleres i økonomiske modeller. Fx har udsigten til hurtig rigdom og fjollet brug af penge skabt kolossale problemer. Det har rent faktisk noget at gøre med en decideret ansvarsløshed. Så der er masser af forhold der trænger til at reguleres, samtidig med at klimamæssige spørgsmål ligger os på sinde.

En anden sag man oplever mange steder i det politiske landskab, er vel det man ku’ kalde for nationalsocialismens ekko, hvad der måske burde prioriteres højere med oplysning, undervisning og masser af debat, så der reflekteres mere over disse ”kongstankers” sociale konsekvenser. Der er her masser af historisk materiale som viser noget om det menneskelige potentiale, når det hovedløst får mulighed for rigtig at rulle sig ud i umenneskelighed. Forøvrigt bruges såkaldte ”sociale medier” vist temmelig meget til at give en frygt/angst stemme, som måske nok ville ha’ haft bedre af at få afløb i egentlige og konkrete sociale relationer, hvorfor ”sociale medier” jo altså også ka virke tankeisolerende, fremfor det at lufte tanker – for nu at være lidt morsom. Hvad der jo slet ikke ér morsomt, for her sidder vi og taler om overbefolkning, men en overbefolkning der har den sideeffekt at den både skaber ensomhed og aggression, fordi mennesker for det første får hudirritation ved konstant at være mellem så mange mennesker i storbyer, men på den anden side frustreres, fordi det ikke får mulighed for at lære at tackle et aleneliv, for hvordan skulle det være muligt, i sådan en ballade?
Så der er masser af nærmere problemer vi kan og må forholde os til, uden derfor at resignere fra at der også findes forandringer i klimaet omkring os. For det er vel af en vis vigtighed, at vi uanset forandringer får os selv med i forløbet, uanset retningen, så vi bedre forstår at orientere os og fx ikke falder på røven, når nogen præsenterer os for dommedagsprofetier eller at russerne kommer i morgen, klædt som fanatiske muslimer…;)

Bedste hilsner fra skydækket
Simon
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Oscarvinderen Louis Gossett Junior er d..
29/03/2024 16:06
Signalfejl skabte forsinkelser på togdr..
29/03/2024 15:49
Polens præsident stopper lov, der skull..
29/03/2024 15:35
Israel: Hizbollah-leder dræbt i Libanon
29/03/2024 13:22
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Nyheder fra Religion.dk