annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15655816
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379948
Et andet syn 1989363
Jesu ord 1522370
Åndelig Føde 1513757
Galleri
Himmellandskab
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 382 gæster og 46 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Ateisme - for og imod

Selve ateismen er skam helt ren for guder, du finder ingen reminiscenser af så meget som én himmelnisse i dét gudefravær, det ka' jeg forsikre dig om, Ove! ;)

"Ateister har altid en "kattelem", idet for eksempel Dawkins, kendt intellektuel ateist, fastslår, at Gud højst sandsynligt ikke eksisterer".

- Hvad Dawkins fastslår er, at guder skam findes i religiøse troendes egne forklaringsmodeller, mens selve forsøget på at stable et verdensbillede på benene med gudetroen, i sig selv bygger på et fravær af objektet (guden) for troen - gudetroen mangler m.a.o. en objektiv referent og har kun forankring i en subjektiv forestillingsverden. Og snakker vi om bevisbyrder, så følger den selvfølgelig påstanden, dvs. de troendes selv, og indtil nogen form for guddommelig entitet er blevet observeret og undersøgt for evne til eksistens, da giver det ingen mening at tale om guders eksistens. M.a.o. har guder ingen egen evne til eksistens, en sådan eksistens afhænger ganske holdent af den troendes egen tankekraft - men tydeligvis ikke af forklaringskraften! Dette er grundlæggende hvad Dawkins fastslår.

Her er der så en vigtig forbindelse: den yderst skadelige indvirkning religiøs dogmetro har på ikke mindst børns, men i det hele taget menneskernes selvforståelse, naturforståelse og kulturforståelse. Nøglen til en forståelse af menneskets egen natur, ligger i forståelsen af menneskets forbindelse med sin omkringværende natur, det er dér Dawkins sætter fingeren på en tendens som må bekymre os politisk, fordi børnene fratages en grundlæggende viden som er ganske nødvendig for deres selvforståelse.
Det er faktisk så galt fat, at sekter i US ligefrem fastholder deres børn i uvidenhed ved simpelthen at skabe en politisk magtkonstellation i bysamfund, hvor forskellige former for bøger der indeholder skadelig information - og dvs. viden indenfor flere naturfaglige områder - advares imod og forbydes; vi taler her om viden man ønsker at afholde mennesker fra med religiøse doktriner! I grunden søger de at skabe små teokratier i det omkringværende demokrati - en politiske filosofi der også anvendes af særlig troende muslimer. Det sir sig selv, at dette bekymrer en bred vifte af senatorer fra rep. til dem, for selve kulturpolitikken i US bygger på skabelse af viden, kundskaber og udbredelse af denne information.

Når Dawkins sætter en så markant kritik i søen og ligefrem eksponerer disse politikeres magtmisbrug og endda overfor egne børn, ja selve deres 'bygge-samfund-i-samfundet-filosofi' overfor hele verden i sine bøger, så sker der så det man må forvente vil ske, nemlig at de tar til genmæle og angriber selve hans motiver for kritikken. Måden kreationisterne så har grebet det an på, er med selve det politiske apparat i sving: udgivelse af ligefrem elegier såvel som manifester om Dawkins som et dårligt menneske med særlig onde hensigter og især overfor verdens børn o.a. i den dur. Hvad reaktionen handler om er, at skabe et billede af selve personen Dawkins, udbrede det i kirker, på skoler overfor børnene, ja i lokalaviser og i bøger m.v. Og formålet er at forvrænge selve kritikken i Dawkins bøger, hovedsagelig med advarsler imod det overhovedet at læse hans bøger - take a bite of that apple!

Det er til at forstå, at man ønsker at bevare en tro i en kultur som man lægger til grund for sit syn på livet, men det er uforståeligt, at man ikke evner at argumentere bedre for et livssyn man ligefrem mener mennesker i verden ikke kan leve foruden. Selvfølgelig findes der troende med både humoristisk sans og ironisk selvdistance, ligesom der findes godt udd. troende der forstår at adskille tro fra viden uden at få ødelagt identiteten. Det er bare ikke dem der fejlinformerer om Dawkins, ateisme, humanetikere osv.osv... ;)

Der er m.a.o. tale om en politisk dikteret og meget aggressiv smædekampagne, som faktisk er foregået igennem mange år, og som selvfølgelig har sin virkning både blandt og på de troende selv, særlig de der aldrig læser, og dem er der mange af, og dem der bare fungerer som "budbringere" af de misinformationer kreationisterne selv har skabt.

Der er simpelthen et hav af artikler og bøger du med fordel kan kaste dig over, hvis du sku' ønske at få et mere nuanceret syn på hvad det handler om - i hvilken forbindelse A Devil's Chaplain er en vittig og yderst velskrevet eksponering af disse fejlkilders misforståelser, ikke mindst fordi de faktisk går fejl i deres egen sags tjeneste: at passe på børnene.
Men sådan er det bare i politik, og ikke kun i US, men også blandt danske kaffeklubbers politiske kandestøbere, det var jo altså ikke helt uden grund at evolutionsbiologiens selektion: "If you scratch my back, I'll ride on yours" med fordel for forståelsen ku' overføres til det interne politiske liv på verdensplan.

Mennesker lyver og bedrager bevidst, særlig når de har lort i lommen, intet nyt idet. Men verdens skinhellige små apologeter i den kreationistiske lejr i US, har virkelig grund til at være bekymret for hvad viden kan betyde for overlevelsen af deres religiøse dogmetro, og personligt er jeg i den grad på børnenes vegne, for de ska' sku' ikke afholdes fra elegant fremstillet viden indenfor naturfag i skoler, det er simpelthen en omgang svineri.

mvh
Simon
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 13:19
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Mand satte ild til sig selv foran retsby..
19/04/2024 20:20
Beredskabet opgiver at fjerne saks ved B..
19/04/2024 20:05
Formand i Danmarks Cykle Union trækker ..
19/04/2024 18:43
Droner gjorde ingen skade, siger Iran
19/04/2024 18:35
Bryggerigigant lukker med deres største..
19/04/2024 17:49
Nyheder fra Religion.dk