annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15911410
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2401931
Et andet syn 2006011
Åndelig Føde 1614891
Jesu ord 1535625
Galleri
Løve i egen hule nu.
Hvem er online?
0 registrerede 51 gæster og 219 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Virkeligheden

Hej du..

”Måske har Ekim ret, når det siger, at den verden, vi lever i på jorden, ér en illusion eller drøm, som udelukkende skal "bruges" til at fjerne slørene fra den kærlighed, som bor i alle mennesker, således at den eneste sande Virkelighed er vort fællesskab med vore medmennesker og med GUD eller vor fælles Skaber eller Ophav, om man vil”.

- Dette afspejler blot en gammel idé om døden som det evige livs tærskel. En idé, der skabtes i skyggen af vældig hårde livsvilkår, hvorunder mennesket henslæbe sin tilværelse, og hvor det meningsløse med livet var tydeligere end nogensinde.
Netop dét, at skabe en sådan idé, viser jo alt om at mennesket skaber meninger i og med selve livet. Idéen om efterlivet er dog i nutiden en håbløs overnaturlig tro, der blot refererer til livsvilkår mennesker ikke længere er underlagt, idet kulturer jo har udviklet bedre grundlag for menneskets livsudfoldelse.
Mennesker er således nu i stand til at udvikle andre meninger med deres liv, meninger der tillader dem at få noget ud af tiden i livet. Du ka’ jo bare spørge mennesker i dag, om de ønsker at bortødsle livet for en idé om et evigt liv, eller om de ønsker at få noget ud af mulighederne deres liv i nutiden giver dem.
Dermed får du svar på spm. hvorvidt idéen om døden som tærsklen til det evige liv er repræsenteret i nutidige menneskers optik, eller om deres syn på livet er optaget af muligheden for livsudfoldelse. Jeg formoder du allerede kender svaret, det er bare at se hvordan samfund omkring dig indtil videre har udviklet sig, det gir indikationen.
At mennesker i nutiden også bekymrer sig om døden, er en ganske naturlig følge af det overhovedet at besidde evnen til at leve. Man ka’ endog sige, at nutidens mennesker har meget mere at miste i mødet med egen forgængelighed end deres fjerne forfædre fik mulighed for at udvikle, fordi menneskeheden langsomt har opbygget en større mening med livet.
Og for nu at stimulere din trang til billeder på livssynet, så viser en plante der gennembryder brosten jo en hel masse om styrken i livet. Livets styrke, er dog ikke helt det samme som vilje, og kan derfor ikke erstattes med en alvilje, repræsenteret som idéen om guders vilje. For selve idéen om ”guders vilje” til at skabe liv, viser netop noget om menneskets evne til at forme mening og projicere disse meninger ud på livets forhold – for dermed at skabe sig en sammenhæng til andre måder at folde livet ud på. Og hvad er det sammenhænge i livet skaber? – netop, kulturer.
Dette kan da vist ikke siges at være så ringe et livsvilkår, at mennesker spejler sig i livet omkring sig, skaber sammenhænge med det omgivne, ja endda med poetisk gennemslagskraft såvel som med stigende viden p.a. lagring af sammenhængende informationer. Så er mennesker som fænomener betragtet, ikke bare ret snu, synes du – i modsætning til det, at fæstne sit livssyn på ophøret af liv? For det ved vi jo trods alt er et naturligt vilkår, ophøret, som vi så ka’ begræde, når vi netop mister dem der tilførte vort liv så meget mening, hvorfor det pludselig ka’ forekomme os så aldeles meningsløst at miste netop dem, ikke sandt? Og er det ikke i sin orden, at det at skabe mening i livet, strider imod det at skabe mening med ophøret af liv – ka’ vi ikke leve med det? ;)
Ja man ka’ jo nærmest sige, at meget af det vi taber når noget ophører med at eksistere, på mange måder lever videre i form af erindringer, ja endda som livsvilkår...


mvh
Simon

P.s.: måske der under juletræet skulle ligge ”Rumpole of the Bailey – the complete collection”..? ;)

P.s.P.s.: Forøvrigt savner jeg lidt Kristians sunde tænkning her på debatten, men han er vel ved at levere træer til gaveregnen..;)
Seneste indlæg
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Vigtige præciseringer
af somo
16/05/2024 15:16
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Iransk medie: Vi fører samtaler med USA..
18/05/2024 23:24
UNRWA: 800.000 er flygtet fra Rafah i Ga..
18/05/2024 20:08
Israel har fundet lig af gidsel i Gazast..
18/05/2024 19:45
Plejehjemsbeboer omkommet efter brand p..
18/05/2024 18:14
Frederiksberg Svømmehal genåbner efter..
18/05/2024 18:07
Nyheder fra Religion.dk