annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15648183
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379329
Et andet syn 1988801
Jesu ord 1521946
Åndelig Føde 1511041
Galleri
Svensk træhus
Hvem er online?
0 registrerede 312 gæster og 48 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Kierkegaard: Når man har travlt, tager man ikke livet alvorligt

Svar på det ene og det andet…

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med at Enten-Eller var for svær for dig at læse, for den sags skyld heller ikke snakken om travlheden i forbindelse med læsning – overhovedet. Men det skyldes jo nok, at jeg slet ikke mener man partout skal læse Kierkegaard, eller noget som helst andet for den sags skyld, medmindre at man interesserer sig for netop hans tanker og forstår at fascineres af hans refleksioner, hvormed tiden jo bliver et spørgsmål mulighed for læsning – og dybest set et spørgsmål om en interesse man finder i sig selv…

Snarere tror jeg man lægger Kierkegaard på hylden efter at ha skimmet indholdet, og ikke kun fordi man i virkeligheden slet ikke gider besværet med at arbejde sig ind i en tankeverden der koster noget af én, men også fordi opmærksomheden omkring Kierkegaard blot vaktes af en impuls i informationsvinden der tilfældigvis var drejet i ens retning, men altså lige så vel kunne ha ført en reklame for modetøj med sig. Noget lød lidt smart, en galej man gerne ville være med på.

Det sir sig selv at en interesse kan vækkes af andre menneskers, men man ved jo øjeblikkelig om det gibber i maven når en anden verden åbnes; dette lille gib, der så gør, at tiden omkring ørerne ganske underordnes tiden der udfolder sig i øjnene. Har man først oplevelsen af at genkende sig i noget, eller at noget åbner sig i noget andet, da betvivler jeg at nogen vil spekulere meget over tiden omkring sig, for da man er man allerede opslugt i en anden tid, og midt i det at læse!
Sker dette ikke, da er man ikke fanget af noget der interesserer én, og er sandsynligvis bare havnet på en intellektuel modebølge der hurtigt fandt stranden, og går jo så bare i land, de basseører fattigere men den erfaring rigere – til næste gang modebølger vrimler ind over én, eller når nogen kaster om sig med citater de måske ikke engang selv ved hvorfra stammer, og lader sig ikke så let imponere denne gang.

Det var trods alt indholdet i bogen og ikke forfatteren selv, SAK gerne ville stimulere en interesse for, eller henlede opmærksomheden på, hvilket måske bedst belyses ved at læse kap. 2 i bind 18 (Bladartikler, der står i forhold til forfatterskabet osv.”), der hedder: Hvo er forfatteren af Enten – Eller… :”Bogen består af 2 dele. Nogle læser kun den første. Andre kun den anden del. Da der nu er en betydelig forskel mellem disse, så får de enkelte en meget modsat mistanke, eftersom de slutter fra første del til hele værket, eller fra anden del til hele værket…”
Også dengang var der m.a.o. en udbredt dovenskab, og selvom København var meget lille og man udmærket kendte sin Kierkegaard, var han ikke som nu verdensberømt for det ene og det andet, men nu gider man hverken læse første eller anden del!
Den findes vist i øvrigt på lydbog, og det er jo en pragtfuld måde at få serveret historie og tænkning på!…;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
18/04/2024 13:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
Verdens største parlamentsvalg er skudt..
19/04/2024 07:23
Aarhus kæmper for ny kaserne for cyberv..
19/04/2024 06:53
Over 100 demonstranter anholdt på prest..
19/04/2024 06:11
16-årig sigtet for terror efter knivsti..
19/04/2024 05:33
Nyhedsbureauer: Luftforsvar aktiveret fl..
19/04/2024 04:32
Nyheder fra Religion.dk