annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret Hanskrist 273 gæster og 245 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Hold op med at mærke efter i dig selv

http://www.information.dk/510311

’Hold op med at mærke efter i dig selv’

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har lavet en syvtrinsguide, der skal hjælpe det moderne menneske i en evig omskiftelig tilværelse. Den er et opgør med den selvhjælpsindustri, som har gjort os til usikre og selvoptageede børnevoksne.

Guide til selvhjælp:

1) Hold op med at mærke efter i dig selv

2) Fokuser på det negative i dit liv

3) Tag nej-hatten på

4) Fyr din coach

5) Læs en roman - ikke en selvhjælpsbog

6) Dvæl ved fortiden

Læs hele artiklen om det skulle ha interesse ved at følge link'et ovenfor.


Min kommentar til denne skønne provokerende artikel følger her:

Psyken selvet er verdensforbundet og vores bevidsthed og subjektivitet er intentional som intentionel, rettet mod og rettet af noget andet, såvel som nogen anden (fx jeg-du forholdet) og andre. Således er det første man finder, erkender, i forbindelse en selverkendelse at vi konstant kredser om noget og nogen, såvel som at vi gerne vil noget, med noget (vores arbejde eller golfspillet), såvel som med nogen (fx komme ham hende nærmere).



Citat:
"'Hold op med at mærke efter i dig selv’, hedder det første kapitel, og i løbet af bogen får læseren tips til, hvordan man kan begynde at fokusere lidt mere på det negative i sit liv, tage nej-hatten på og undertrykke sine følelser". citat slut


Min kommentar: undertrykke sine følelser og så stadig ha en nej-hat på der virker, der vil noget, det lyder lidt mærkeligt, for det er nu engang ved hjælp af følelserne at vi formår at sige fra, sige nej.



Endnu et citat fra artiklen:

Citat:
»Det (’Hold op med at mærke efter i dig selv’) er selvfølgelig grotesk overdrevet, fordi jeg har skrevet det som modbillede til noget, der er lige så grotesk, nemlig tanken om at du skal træffe alle beslutninger ved at mærke efter i dig selv. ’Svaret ligger inde i dig selv.’ Det er overskriften for hele coaching- og selvudviklingsbølgen. Men svaret er ikke inde i dig selv. Der er ikke noget derinde. Kun organer,« griner professoren.

»De fleste svar ligger uden for dig selv, i den verden, vi er en del af". citat slut.



Citatet ovenfor viser et forkert alternativ, forkert "enten eller" betragtning om selv og verden, for selv og verden er uløselige forbundne som jeg redegjorde for i min indledning "Psyken selvet er verdensforbundet,,,". Så ikke kun mindfulness og selvudviklingsbølgen opererer med dette falske alternativ, tilsyneladende gør professoren det også i sin overdrivelse.

Men det var nu ikke det værste, som kommer her: """Men svaret er ikke inde i dig selv. Der er ikke noget derinde. Kun organer,« griner professoren""".

"Der er ikke noget derinde" en rystende udtalelse som allerede Jung forfærdedes over, nemlig den moderne videnskabelige psykologi uden en lære og forståelse af sjælen eller den menneskelige psyke. Selvfølgelig er der noget derinde, mellem ørerne på folk (vi står hverken overfor black box; organer; eller tabula rasa), hvilke vore drømme, fantasier, erindringer og forestillinger klart viser, som de frie associationers metode kan hjælpe på vej fx. Mennesket er fyldt med impulser, motiver, affekter og emotioner som arketypisk intentionalitet, som vi også er intentionelle, med bevidste hensigter og forsætter, fremtidsplaner. Dette hører sammen med vores livshistorie, både vores levede liv som vi ser og erindrer det, husker og mindes det op til idag og som vi ønsker og forestiller os det skal forsætte imorgen og i overmorgen, og hvem det skal være med og hvad det skal være med, gå med og hvor i verden (selvforsynende øko landbrug eller flugt til Spanien, varmere himmelstrøg).

Brinkmann siger grinende at der ikke er noget derinde; jeg siger at der er alt derinde, vi har en hel mikrokosmisk verden i sig selv der står i en evig vekselvirkning den makrokosmiske. Sjælen er denne indre mikrokosmiske verden der er så rig så rig. Vi kender udtrykket, ens verden er styrtet i grus (og det er jo ikke altid at noget i den makrokosmiske har ændret sig, dog er de to altid forbundne og nogle gange er det en lille ting i den makrokosmiske virkelighed der medfører at vores indre verden, mikrokosmos styrter i grus).



Nå men alt i alt væsentlige ting ham Svend Brinkmann tar op til debat. Det må være vigtig at psykologien forholder sig til tidsånden og i den sammenhæng har noget væsentligt at sige.


mvh HansKrist.
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Menneskerettighedschef i FN advarer: Sul..
28/03/2024 11:40
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Kreml beder populært russisk socialt me..
28/03/2024 10:21
Nyheder fra Religion.dk