annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15658548
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380186
Et andet syn 1989576
Jesu ord 1522444
Åndelig Føde 1514655
Galleri
Mad for sjov
Hvem er online?
0 registrerede 448 gæster og 38 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Niels B. Larsen
Emne: Re: AUTORITETSTRO - VERDENS STØRSTE TROSRETNING.

Indsendt af: ole bjørn
Men autoritetstroen er jo også et brugbart redskab i opbygningen af verdslige politiske magtstrukturer. Alverdens diktatorer har udnyttet denne egenskab til at forføre eller tvinge en befolkning til at acceptere deres autoritet. Tvangen er dog ikke så effektiv som forførelsen, for den kan ikke stoppe den selvstændige tankevirksomhed. Derfor forsøger diktatorer også med en massiv indoktrinering at langtidssikre deres magt. I denne proces spiller massemedier en markant rolle.

At bombardere debattens spalter med skriftsteder eller lange citater af ikke-debattørers udtalelser tjener intet formål, men udstiller blot de pågældendes mangel på egen tankevirksomhed og deres naive autoritetstro. Jeg tager gerne en diskussion med tankernes ophavsmand, men ikke med deres stedfortrædende efterplaprere, som jo ikke kan redegøre for årsagerne til forfatternes holdning.


Mon ikke autoritetstroen har set sine bedste dage her til lands, om ikke andet så fra det tidspunkt, hvor man bliver bevidst om sine omgivelser? Det er da min, om end ganske subjektive, vurdering. Både ud fra egen oplevelse og ud fra iagttagelse af verden omkring mig.

Tænk på de vanartede og forkælede bæster fra Ungeren; tænk på de uvorne muslimske lystbrændere; tænk på de tabte EU-afstemninger. Ingen af de tiltag tyder da på den helt store autoritetstro.

Bortset fra det er det jo ikke kun autoriserede diktatorer, som forsøger sig udi både autoritetstro, indoktrinering, propaganda og anden form for undergravning af det sagesløse menneske.

Næh! Vore egne politikere, som leger lystigt med diktatoriske tilbøjeligheder, står skam ikke tilbage for selv den mest udspekulerede diktator! Tænk blot på alle krumspringene for at få europæerne til at æde det uspiselige: Lissabontraktatmakværket. Vent et halvt årstid; så har politikerne såmænd fået vendt det irske nej til et knebent ja. Der skal bare lidt tekniske fiksfakserier til. Det gik da helt fint med at fiksfakse sig ud af nødvendigheden af en dansk folkeafstemning, selvom det for oplyste mennesker er skræmmende klart at vi afgiver massive magtbeføjelser til en dybt og gennemsyret udemokratisk EU-kolos. Manden-på-gulvets mening vil politikerne da sk… højt og flot på.

Men ellers er jeg ret enig med dig i at ingen tro nok slår autoritetstroen i udbredelse.

Med hensyn til at citere andres udtalelser vil jeg da gerne forsvare både Ipso’s (og andres) ret til at citere og citaters værdi i sig selv. Citater kan af og til være nødvendige for at give et indlæg vægt og/eller give en anden belysning af et debatemne, ligesom de da så sandelig også kan være oplysende og videngivende – samt give en vis indsigt i indlæggets forfatters kilder (og dermed be- eller afkræfte troværdigheden, alt efter egen indstilling).

Men naturligvis skal de bruges med både omtanke og forsigtighed.
Seneste indlæg
Så er der linet op...
af Anonym
20/04/2024 07:19
Kom op på bjerget...
af Anonym
20/04/2024 06:35
Til papirkurven?
af Anonym
20/04/2024 06:04
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Nyheder fra DR
Razziaer på Vestbredden: Mindst fem har..
20/04/2024 05:38
Russisk guvernør: To personer har miste..
20/04/2024 05:08
Er du vågen? Hvis du er heldig, kan du ..
20/04/2024 03:04
Efter et døgn med massiv hastighedskont..
20/04/2024 02:43
Folkekirkens Nødhjælp: Rekordmange pen..
20/04/2024 01:18
Nyheder fra Religion.dk