annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15782875
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2392200
Et andet syn 1998506
Åndelig Føde 1556692
Jesu ord 1530005
Galleri
Solopgang med flot fuldmåne
Hvem er online?
0 registrerede 49 gæster og 327 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Holmskjold
Emne: Re: ISLAM SET SOM MEMEPLEX (2)

Ipso Facto

Indledningsvis må jeg beundre dit velvalgte billede, der er meget sammenfaldende med den tungen ud af vinduet intellektualisering, som du er beskrivende på en så kluntet måde, at det i sig selv røber, hvor lidt du reelt ved!

Nu fortolker jeg ikke koranen, men det som ligger til grund for de mange forskellige fortolkninger af den samme Gud. Det er så også det, der er dig så forvirrende i forhold til din slet skjulte islamfobiske angstneurotiske overreaktioner. En angstneurotisk tilstand, som du bestemt ikke er ene om at have i den vestlige verden, og som jeg på ingen måde vil beklage for så vidt, at den er selvforstærkende i en højere sags tjeneste. Dette sagt i vished om, at det kan de angstneurotiske ikke gøre noget som helst ved!

Således skabte Gud tingene sammenhængende på alle niveauer, hvorved naturens lovmæssigheder på den ene side bliver vejledende de rettroende, og på den anden side kan anvendes direkte vildledende de vantro i en accelererende, selvnedbrydende retning. Omvendt psykoterapi kan det vel nærmest betegnes som. Så den stille fredsommelighed er måske nok mere ildevarslende, end de kontante konsekvensbedømmelser, der i bedste mening tilkendegives ved brud med naturens love, og dermed Guds vilje!

Det du ikke har forstået er det forhold, at Gud, skaberen af skaberværket, befinder sig på den anden side af de naturlovmæssigheder, indenfor hvilke mennesket evner at forstå , og som først blev til i forbindelse med selve skabelsen. Mennesket er af den grund ikke i stand til at fatte deres Gud og skaber på anden måde, end på det han skabte. Vi kender derfor kun til Guds vilje med det skabte, men intet om Gud selv!

Så de gamle kloge jøder, som du kalder dem, og som i dag anklages for deres nazistiske tilbøjeligheder mod muslimerne, kan vedblivende spørge Gud så meget de vil. For der kommer intet svar fra det guddommelige. Derimod kan de forvente svar på tiltale fra det jordiske!

Denne tvivl, som Guds usynlighed derved betinger, er den dybe fortolkning af den prøvelse, som tillægges muslimerne at bestå, symboliseret af ”træet” i koranens beskrivelse af Edens Have. At der er et menneskeligt ønske om, at man, også som muslim, gerne vil kende til Gud selv, og hvad man ønskeligt gerne ville, der var er hans vilje, er ikke overraskende, de menneskelige faktorer (psykologien) taget i betragtning. Men sagen er dén, at mennesket, på grund af naturlovenes rækkevidde til og med skabelsestidspunktet, kun evner at forstå, hvad der er Guds ufravigelige vilje (hvilket derfor iflg. Guds vilje er det eneste væsentlige at forstå), men ikke hvem Gud og skaberen selv er (hvilket ved sin forståelsesmæssige usynlighed, og derfor iflg. Guds vilje, er helt uvæsentligt at bruge tid på at forstå).

Det interessante ved islam er, at trods muslimernes meget menneskelige ønske om at kende til Gud selv, trods det har en ophøjet forståelse af, at Guds vilje alene (hvilket iflg. Guds vilje er det eneste væsentlige at forstå), skal være vejledende mennesket. Herom vidner kalifatet, hvor kun Guds vilje er dikterende mennesket dets begrænsninger (sharia). Denne forståelse er helt i overensstemmelse med de psykologiske love omkring bevarelsen af menneskets naturlighed. Psykologiske lovmæssigheder, der heller ikke afbøjer sig i forhold til det, som mennesket i øvrigt måtte ønske, tænke og tro. Men er dem dikterende en ufravigelig vilje på den ene side, og ved afvigelse fra Guds vilje, en ligeså ufravigelig psykisk nedbrydende og derfor selvudryddende konsekvens på den anden side (jfr. de evolutionære lovmæssigheder). Guds vilje er med andre ord lige så lidt til forhandling, som det er menneskeligt muligt at afbøje naturens biologiske og psykologiske love i mere moderate retninger!

Gud er med andre ord fundamentalist!

Du er med din tilsyneladende viden således mindre vidende, end de første mennesker, der havde nok i at vide (jfr. lignelsen om Kundskabets Træ), at naturen var dem overmægtig. I dag tror mennesket sig meget klogere, end de første mennesker. Men de har i deres grandiositet glemt det eneste, der er værd at vide. Nemlig den kendsgerning at Guds vilje, som han lader den komme til udtryk i naturen, er dem evigt overmægtig. Dette forhold, og respekten for dette, er det eneste der er værd at vide for det menneske, som Gud lod blive tænkende. Dette og intet andet! Derfor har alle religioner - som udgangspunkt - deres dybeste rødder i respektfuld forståelse for denne overmægtighed, Guds vilje!

Om du kalder denne overmægtighed for Guds vilje, naturens love eller noget helt tredje, er i den forbindelse ganske uden betydning. For hverken Guds vilje, således ej heller naturens love, skelner mellem hvad du tror og ikke tror, men alene efter…. hvad du forstår!

Og hvad er det, du tror, du forstår, Ipso Facto?

Du kan med din intetsigende, virkelighedsfortrængende intellektualisering måske vække beundring hos andre ubegavede vantro, der ikke er klogere end du. Og derfor, som du, end ikke med hjælp fra alverdens fagkundskaber vil kunne forsvare jeres egen samfundsindretning, endsige jeres handlinger med en større forståelse end dén, en svært udviklingshæmmede har at gøre godt med!

Erkend denne ufravigelige sandhed!

Eller modargumentere denne sandhed i fuld overensstemmelse med naturens biologiske og psykologiske lovmæssigheder, og man vil da her erkende, at det er en ufravigelig sandhed!

Lad således dette være Jer den største udfordring, som ikke tror, og derfor intet forstår!


http://flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=4791



Bjørn Holmskjold




Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
04/05/2024 23:14
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Hilsner
af Tikka
03/05/2024 09:21
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Nyheder fra DR
Danske stafetter misser første OL-mulig..
05/05/2024 03:24
Se billederne: Massive oversvømmelser r..
05/05/2024 01:44
Tesla sagsøger Tesla
04/05/2024 23:58
Kirkeministeren: 'Vi kan hylde popstjern..
04/05/2024 22:36
Uvejr bremser USA's byggeri af mole ud f..
04/05/2024 22:09
Nyheder fra Religion.dk