annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
18 september Rødhus strand
Hvem er online?
0 registrerede 516 gæster og 39 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Mennesket og verden

Citat:
Arne:

Hvis jeg ser ret, så støtter du dig til Bibelens ord, mens Gerth støtter sig til åbenbaringer om Helligånden, og mens Hanskrist støtter sig til Paulus - for nu at sige det helt kort.

Forsøg på at "skære hinanden ned" ser ikke ud til at lykkes.
Forsøg på at forstå hinanden ligeså.

Så hvad gør vi?
Måske en begyndelse kunne være at anerkende hinandens trosfrihed.
Måske vi kunne afklare hver vore standpunkter mere.
Måske vi kunne se hinanden mere fordomsfrit.

Gerth skriver somme tider noget, jeg fornemmer mening i, men meget er fortsat helt uklart for mig.

Hanskrist er den, jeg har brugt flest kræfter på at forstå. Men det er ikke lykkedes for mig.

Du, Tikka, synes at bruge Bibelen, som noget pålideligt, men jeg er ikke rigtig klar over, om du er "Bibel-tro".



"Hvis jeg ser ret, så støtter du dig til Bibelens ord, mens Gerth støtter sig til åbenbaringer om Helligånden, og mens Hanskrist støtter sig til Paulus - for nu at sige det helt kort."

"mens Gerth støtter sig til åbenbaringer om Helligånden"

Nej Gerth lever i og med og ved og igennem Gud Helligånden og han nyder Helligåndens mange åbenbaringer og gaver fx HELBREDELSER og (karismatiske Åndsgaver) og frugter (kærlighed, glæde, fred i sindet, tålmodighed etc etc (findes hos Paulus (1)*) - iøvrigt stiller jeg mig selv som KIRKE i verden nøjagtig samme sted - og der er ret meget KIRKE over Gerth som der er over HansKrist.

"og mens Hanskrist støtter sig til Paulus"

Paulus skubber mig straks i armene på KRISTUS - han vil ikke engang vide af sig selv - kun hvad KRISTUS eller ÅNDEN gør og udvirker betyder noget.

Hos Paulus hører jeg den gode glædelige messianske nyhed (KRISTUS NYHED) om Guds Nåde - Guds Kærlighed Kristus - begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - AT GUD ER KOMMET OS ALLE NÆR gennem sin ÅND:

Citat:
Det skal ske derefter:
Jeg vil udgyde min ånd
over alle mennesker.
Jeres sønner og døtre skal profetere,
jeres gamle skal have drømme,
jeres unge skal se syner.
Selv over jeres trælle og trælkvinder
vil jeg udgyde min ånd i de dage. Joel 3, 1 - 2.

Se iøvrigt også 1 Kor 2:

Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os.




"Du, Tikka, synes at bruge Bibelen, som noget pålideligt, men jeg er ikke rigtig klar over, om du er "Bibel-tro"."

Tikka bruger ikke begrebet TRO som det bibelsk forstås, i dets oprindelige bibelske betydning (A)*, men som et moderne kristent kætteri kaldet bibelfundamentalisme (opstod efter reformationen og bogtrykkerikunsten) bruger begrebet tro, nemlig at Bibelen skal læses fra a - z og man skal tro alt der står, tage alt bogstaveligt og pålydende. Altså Gud kender vi kun gennem Bibelen, ikke igennem Gud Helligåndens Nærvær. Før reformationen var det Kirken der havde stillet sig i vejen for menneskets adgang til Gud og med bibelfundamentalisme det bliver Bibelen der stiller sig op som en forhindring menneskets adgang til Gud. Så uhyggeligt når enten Kirken's folk eller Bibelen vil stille sig i vejen for menneskers direkte kontakt og erfaringer med Gud. Paulus siger i den sammenhæng 2 Kor 3 at Ånden (Gud) gør levende og bogstaven slår os ihjel, døder os. TRO er bibelsk et spørgsmål om GUDS ÅNDS NÆRVÆR og KRAFT = VIRKEKRAFT og forunderlige gerninger i og med os.

Bibelfundamentalisme medfører den absurditet at kun de der har studeret Bibelen i årevis har tro og de der har læst mest i Bibelen har mest tro. Dette ved vi alle umiddelbart er en løgn, eller usandhed.

Ligeledes hvis Tikka eller en Jehovas Vidner mister troen - så er det jo ikke troen på hvad der står i Bibelen de har mistet, men troen på livet, troen på sig selv og ja troen på det hele, alting, som de har mistet. Et menneske uden TRO i bibelsk betydning er uden Gud er uden ÅNDEN (KRISTUS - KRISTI ÅND) - det har mistet Gud Helligåndens Nærvær.

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself. Tillich

(A)*:

Citat:
Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.





(1)*:

Fx Galaterbrevet 5:22-23 står der, ”Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse.” Helligåndens frugt er et resultat af Helligåndens tilstedeværelse i den kristnes liv. Nye Testamente gør det klart, at alle modtager Helligånden i det øjeblik han eller hun tar imod begivenheden KRISTUS (messianske verdensbegivenhed ved Jesus i kraft af Gud) (Romerne 8:9; 1. Korinther 12:13; Efeserne 1:13-14). Når Helligånden kommer ind i den kristnes liv, er en af hendes vigtigste opgaver at forandre det liv. Det er Helligåndens opgave at forvandle os efter det Guds Billede vi er skabte i og til.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
140 millioner kroner skal pumpe liv i d..
29/04/2024 09:06
Ørsted frasælger fransk energiforretni..
29/04/2024 09:03
I dag flager busserne for kongefamiliens..
29/04/2024 08:58
Cordsen: Mulig løsning på vej i højsp..
29/04/2024 08:13
Støjberg og Vanopslagh på vej til fors..
29/04/2024 08:09
Nyheder fra Religion.dk