annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15703557
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383558
Et andet syn 1992840
Åndelig Føde 1529234
Jesu ord 1524620
Galleri
Heart Brain problematikker
Hvem er online?
0 registrerede 428 gæster og 39 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: VÆREN - IKKE-VÆREN

Citat:
Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.
Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom.
Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)


Du er til grin Tikka - ateisten der har lært meget af Simon men som forsætter af en grund du har svært ved at redegøre for med at prædike Jehovas Vidner bibelfundamentalisme = bibelævl og sætter tænkningen, vores intellektuelle integritet, ud af kraft gennem blind ikke seende/tænkende TRO.

Der er ikke sandhed i dig mand. Du bedrager dig selv (som du også selv siger, det er ren hjernespind (hvorfor du også har valgt ateismen) og alle os andre fører du bag lyset.

Og bibelkonkordantiske overtrosforestillinger er fuldstændig korrekt menneskelig sinds aktivitet udenom gud helligånden. Og vi kan nu engang ikke erstatte gud i vores liv med noget der foregår kun neocortical uden at det har de dybeste rødder ind i vores subcorticalitet, altså ind i livet, de spontane, uimodståelige altså, suveræne livsytringer. Dette er FRIHEDENS positive indhold, når Paulus og Berdyaev taler om vores FRIHED i og med KRISTUS. Helligånden og ægte spiritualitet kan der slet ikke være tale om hvis ikke FRIHEDEN også er der, vores de spontane suveræne livsytringer med fysisk sæde i vores subcorticalitet, således at liv og tænkning ikke kommer til at stå i et modsætningsforhold.

Du har det skidt med at prædike noget du ikke selv tror på Tikka. Og vi andre finder det mærkeligt. Hvilken glæde skulle en der betragter det hele som hjernespind, og derfor erklærer sig selv som ateist, have i stadig at fylde spalterne her med Jehovas Vidners bibelfundamentalisme?

Jeg tror du skulle se at få kigget på løgn og bedraget i dit liv.

Nå men du må være anonym, vi har dine ord utallige gange for at du er ateist og kalder det hjernespind det hele, hvilket din Jehovas Vidners bibelfundamentalisme sørme også er. Så her er det som om underbevidstheden er kommet dig til hjælp. Det er nemt at mærke det er noget du har lært Tikka, fordi dine ord er livløse og åndløse i samme grad som du gemmer dig bag bibelen. Og 2 Kor 3 siger netop at sådan foregår forkyndelsen og talen om kristendommen til folk slet ikke (din måde at komme folk i møde er ikke kristendommens (som de sagde i vestjylland det er djævlen, løgnen der taler og endda bruger bibelen listig fætter som han er)).

Der hvor Ånden er der er også FRIHEDEN så vi kan lade os fylde af livets åndelige lovmæssigheder, ægte SPIRITUALITET og stoppe tvangstankerne, blot vores væren i hovedet, i sindet (gold abstrakt kun neocortical virksomhed), der gir depression og medfører demens over tid.

Men vi skal studere, vi har godt af at læse og studere, men vi skal forstå hvad vi læser, ikke tro det, tro det blindt og ukritisk.


Kan du ikke bare gå tilbage til din sekt eller ham/dem der har bibelkonkordantisk har hjernevasket dig. Hvorfor toner du ikke rent flag?

At studere kristendommen er interessant, dette at føre samtale om kristendommen og det gør man blandt andet ved at læse Berdyaev og Tillich fx. Der er skrevet så meget godt om kristendommen. Så læs og studer endelig om I har tid dertil. Men der er jo også mange andre ting vi måske med større fordel kunne studere, ihvertfald er det nok klogt at studere psykologi hvis man vil være psykolog.

Så jeg er ikke modstander af at folk stikker hovedet i bøger, læser og studerer, nej tværtimod tror jeg det er godt for alle mennesker.

Og har man i mange år været bibelfundamentalist så er der nok en stor fornøjelse i at vende tilbage til samme hjernevask senere i livet.
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 08:48
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Bagagefolk i Københavns Lufthavn har ge..
27/04/2024 10:29
Norge forment adgang til internationalt ..
27/04/2024 10:02
Bagagefolk i Københavns Lufthavn har ne..
27/04/2024 09:41
Grøn-billetter udsolgt på rekordtid
27/04/2024 09:29
Københavnske skoler skal have hjælp ti..
27/04/2024 09:13
Nyheder fra Religion.dk