annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 475 gæster og 40 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: VÆREN - IKKE-VÆREN

Mit indlæg er dårlig og bør ikke læses.

Der er bedre at læse Tikka og Arne's dialog, samtale.

-0-0-0-0-

Læs ikke efterfølgende:


Virkeligheden er nu engang virkeligheden hvis vi taler om vores fysiske umwelt, omverden. Det vigtigste for os er at vi i millioner af år har skullet overleve og her er der forskellige overlevelsesmekanismer hos hvert art drevet frem af evolutionen. Så vi mennesker har tilpasset os virkeligheden på en anden måde end andre skabninger. Der er ting vi ikke sanser fx som andre arter sanser for at overleve.

Taler vi om virkeligheden som naturen er det moderne menneske blevet fuldstændig fremmedgjort heroverfor. Det kan leve sit liv i en storby i en misbrugs psykose (karakterafviger og mere eller mindre psykisk syg) uden selv at arbejde for føden, uden at være med til at producere der vi lever af af fødevarer som nu engang kommer fra naturen.

En anden måde at være fremmedgjort for naturen er høje lønninger eller spekulative store fortjenester uden en konkret arbejdsindsats med noget fysisk naturligt. Millioner ja milliarder af mennesker er afskåret fra naturen og de fysiske omgivelser som de intet har med at gøre, de lever blot i et kæmpe overdådigt forbrug. Sålænge det kapitalistiske system understøtter i overdreven grad en sådan udvikling vil vi aldrig kunne klare klimakrisen, men endnu værre forureningen og ødelæggelsen af biodiversiteten.

De fleste moderne mennesker lever abstrakt eller i en abstrakt teoretisk verden uden overhovedet at behøve noget som helst kendskab og arbejdende omgang med naturen for at få store summer penge, løn, ind på bankkontoen hver måned. Man kan tjene styrtende med penge på at fremstille alt muligt lort vi aldrig har haft brug for, fordi der er den købekraft i befolkningen og dermed smadres jorden i en hast vi slet ikke kan forestille os. Samfundet er fuldstændig sygt, selvfølgelig i en kombination af vores syge kapitalistiske system der sprøjter varer på markedet vi aldrig har haft brug for, men fortæl dette til teenagere med tøjforbrug på flere tusinder hver måned. Vi er styret af de økonomiske vilkår, det kapitalistiske system, der er ikke omvendt os der styrer systemet hensigtsmæssigt til at overleve på en bæredygtig måde i forhold til miljøet. Vi kan ikke være så mange mennesker på jorden som vi er med så stort et forbrug. Millionbyerne verden over, at leve her er stort set lig med at være småpsykotisk, materiel overforbrug, forlystelseskultur, druk og stoffer og sex. Disse mennesker er i den grad fremmedgjort fra naturen og naturlig livsførelse og måde at være tilstede på i verden forstået som natur. De behøver ikke relatere til noget naturligt, de lever i en abstrakt virkelighed de fleste. Dog skider og æder de stadig og har brug for vejrtrækninger indimellem cigaretterne og øllerne. Men det er en syg verden der også gør de omtalte mennesker der lever sådan syge. Og vi andre mere normale lider under at verden er blevet et så sygt sted og vores næste, vore medmennesker er blevet så syge som de er.

Om nogle år når vi får øget vores forståelse for hvad jeg skriver vil der blive en flugt til udkants Danmark og overalt i verden til tyndt befolkede områder. Men at mennesket pga dets fremmedgjorthed naturen og naturlig levevis er et sygt dybt ind i sjælen individ må vi se i øjnene. Mennesket er et stort stort pattebarn der frådser i misbrug. Mennesket, det voksne, er et forstyrret barn på alle måder, sygt dybt ind i dets sjæl.

Alt dette tog fart med industrialiseringen.

Man burde eksperimentere med nye økonomier, grønne økonomier. Begyndende i de tyndt befolkede områder og langsomt skulle disse økonomier overtage nationernes økonomi og vi kunne afvikle millionbyerne, eller reducere og omstrukturere disse, så folk her også fik færten af naturlig sund levevis.

At store dele af menneskeheden er så syge som de nu engang er blevet vil medføre nogle politikere der vil kunne sætte alting overstyr, vi ser det med brexit og Trump at det selv rammer den vestlige civilisation.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Den irske regering vil sende asylansøge..
28/04/2024 17:02
Ukrainske tropper falder tilbage flere s..
28/04/2024 17:00
Nyheder fra Religion.dk