annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15678049
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381496
Et andet syn 1991187
Jesu ord 1523103
Åndelig Føde 1522413
Galleri
Den store synagoge i Krakow.
Hvem er online?
3 registrerede Hanskrist, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 187 gæster og 212 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Vedr. lægprædikantens misforhold til islamisk ekstremisme..

Hr. lægprædikant..

Du skal være hjertens velkommen til også at forurettes lidt over ”tonen” her, du må endog ”føle” på dine trosfællers vegne, hvis det behager dig. Men klare koncise og endog lidt ironiske undertoner, der, ska vi sige humoriserer lidt over dine små overnaturlige griller samt din mærkelige ”respekt” for ikke alene vås, men for en totalitarisme indeholdt i en trosretning, står imidlertid glasklart til forståelsen i det indlæg du har læst. Der er m.a.o. intet at misforstå her, selv ikke for dig..;)

Hvad angår din henvisning, vanen tro til andres meninger – du åbenbart stadig forventer nogen skal anskue dine igennem –, vil vi aldrig ku dæmme helt op for terror noget sted, og i en eller grad af uhyrlighed, hvad der i sagens natur også bare ville udveksle demokratiske samfunds frihedsidealer med den totalitarisme islamiske ekstremister favoriserer. Så det er altså ingen ønskværdig udvikling. Derimod kan vi gøre så meget andet, bl.a. fortsætte med at udvikle viden som grundlaget for levefoden, oplysningssamfundet har historisk set afviklet meget af den overtro som dannede grundlag for trossamfund med fx islam på tronen – også ekstremister bliver ældre og dør, det samme gør deres samfundsanskuelser. Det indebærer ikke at vi skal leve i frygt, men at vi skal se fornuftigt på tingene, og fortsætte med at være opmærksomme på hvad der foregår omkring os.
Det indebærer heller ikke, at vi bør støtte et i stigende grad bureaukratisk EU ved at stemme Ja til afvikling af vore forbehold – og i den forbindelse er det selvfølgelig dybt usmageligt når nuværende politikere ligefrem ansporer frygtelige scenarier med endnu mere terror lige om hjørnet, hvis man ikke stemmer Ja til afvikling af vore forbehold! Informationsudvikling mellem landene ville for den sags skyld sagtens fungere helt uden EU, der efterhånden har udviklet sig imod helt at skulle afløse selvstændige landes overordnede politiske beslutninger, og det vil nok næppe være en udvikling nogen helt har konsumeret konsekvensen af!

Men altså, IS bekæmpes ikke på en uge, og radikale islamister gør derfor heller ikke. Men det indebærer bestemt ikke nogen form for diskussion om evt. anerkendelse af morderes ønsker, ej heller udbredelsen af information og islam på statens bekostning, for den sags skyld heller ikke andre religioner, for den slags er og blir menneskers private sager.
Så din hellige jesussnak om mere ”dialog” med islamisk troende, har udelukkende din egen interessesfære i religiøs tro som bund. Folk ka tro hvad de vil, i det danske samfund, men der er langt vigtigere information at udbrede gennem medierne end religiøs overtro.
Til syvende og sidst er mennesker langt fra dumme Arne, så de gennemskuer den slags, for nogle tager det måske bare lidt tid.

Der er så mange andre og vigtigere værdisyn vi må kære os om i disse tider, ikke mindst, at bevare nærhedsprincipper for politiske beslutninger der angår vores egen såvel som de kommende generationers sociale trivsel. Og jeg skal gerne indføre dig i en lille hemmelighed Arne…har du spidset ørerne?....det er indholdet i livet, der kan være værd at tage vare på; livet selv, er bare omstændigheden hvori noget udtrykker sig! ;)

Som sagt, vil ingen se dig fordømme forbrydelserne i Paris, trods det faktum, at de har kostet så utroligt mange mennesker livet. For vi vil altid blot se dig kæle lidt med religiøse idéer her på debatten, det er jo dét der får en lægprædikant til at føle sig levende…;)

mvh
Simon

P.s.: For øvrigt skal jeg sige dig en ting: som mange andre ateister, støtter jeg fuldt ud op omkring alle religiøse menneskers rettigheder i vort samfund, op omkring deres frihed til at indrette deres liv efter præcis den tro der måtte behage og skabe fred i deres liv, det indebærer dog på ingen måde en opslutning omkring indholdet i nogen religiøs overtro, og er en decideret politisk holdning, der også omfatter din frihed! ;)
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
24/04/2024 00:33
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Kom op på bjerget...
af ABC
23/04/2024 13:13
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
23/04/2024 11:55
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Ukrainsk borgmester til indbyggere: Kraf..
24/04/2024 00:52
Sønderjyske-matchvinder i vild guldrus:..
23/04/2024 23:51
31-årig mand død efter skud fra tysk p..
23/04/2024 23:46
Modløse Chelsea får prygl af topholdet..
23/04/2024 23:04
Tre mindreårige afhørt om syrebomber p..
23/04/2024 22:06
Nyheder fra Religion.dk