annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15638693
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2378739
Et andet syn 1988092
Jesu ord 1521609
Åndelig Føde 1507266
Galleri
Blitz your Bliss
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen, Hanskrist 123 gæster og 30 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed

Hr. lægmandsprædikant…

I denne virkelige og solbeskinnede tid, er der vist desværre ikke meget der sir dig særlig meget Arne, andet end selvfølgelig trosbekendelser fra religiøse dogmer om verden, hvortil så dine jørgenspørgsmål er knyttet en indeholdt mystik, dvs. en velkendt drømmeverden man finder hos masser af religiøse troende, intet mystisk dér heller.
Mere præcist, er det jo ikke biologisk liv eller den fysiske verden der kan observeres og faktisk beskrives ganske nøgternt, der har din interesse, for den udtrykker sig jo kun i fantasier om livet og verden, hvor kommunikation med et ”åndeligt univers” jo også foregår ”telepatisk” via religiøs symbolik man tilsvarende finder i kirkesamfund rundt om i verden, og netop med ikoner på tavler af træ ;)
Det er således mere en følsom interesse for almindelig overnaturlig tro du driver med dér, ikke en interesse for at beskrive det observerbare på den bedst mulige måde, altså skabe viden.
Man kan selvfølgelig tilskrive alle mulige former for overnaturlig tro en masse psykiske fordele, hvilket også er din store interesse, men erkendelsen er og forblir dog, at det stadig er overnaturlig tro du kredser om. Man ku’ også sige, at hvis man lever i en drømmeverden, vil virkeligheden kun indirekte påvirke ens psyke, hvorfor mennesker der hele tiden må forholde sig til og befatte sig med de problemer virkeligheden tilbyder livet, naturligvis også vil slides af virkeligheden, og sandsynligvis fordi de mener at selvbedrag ikke løser nogen problemer. Dette bliver dog et personligt valg i den udstrækning, at alle kan omgås uden større sociale problemer i samfundet.
Men videnskaber kan altså ikke tage stilling til dine fantasier om hvad der måtte befinde sig i det ukendte Arne, du må fremvise noget der kan observeres, som fx når CERN med en partikelgenerator bevæger sig bagom BB, som de første spæde skridt. Alt tar bare sin tid Arne, at skabe viden er et møjsommeligt spændende arbejde for folk med bakkekontakt, ikke noget for fritsvævende fantaster der bare fører konklusioner ind i præmisserne, og derudfra tror at ha’ stillet eksistentielle spørgsmål eller gjort store opdagelser, for sådan fungerer videnskab ikke…;)

Så det er altså ikke svært at se hvorved dit såkaldte verdensbillede består, og derfor heller ikke svært at se, hvorfor du så gerne fantaserer viden og tro som ligeværdige alternativer. Jeg synes klart at du fjumser, og resignerer overfor fakta, for netop at bevare en tro der har psykisk indflydelse – men det er faktisk ikke dét jeg har forsøgt at rykke ved, mere at der findes virkelige og store problemer med slige former for overnaturlig tro, som gør at mennesker netop ikke erkender virkelige og truende farer. Bare eksempelvis, er det jo ikke særlige betryggende at ballonmennesker i Iran og Israel faktisk har atomare våben, hvis disse mennesker pludselig begynder at inddrage bl.a. dine forestillinger om ”guddommelige åndelige universer” i deres handlinger, det tror jeg godt du kan se.
Noget andet er, at filosofien er et særdeles godt værktøj til sproglig præcisering, når det er virkeligheden der er på tegnebrættet. Fantasere ka’ vi alle, endog med mulighed for at skabe virkelige og gode problemløsninger, men det indebærer stadig spørgsmåls virkelighedsforankring.

God weekend
mvh
Simon
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
17/04/2024 01:03
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
16/04/2024 23:04
Kom op på bjerget...
af ABC
16/04/2024 19:15
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Ramadan-måneden
af somo
16/04/2024 18:47
Nyheder fra DR
'Vil altid være en kopi': Kan Børsen g..
17/04/2024 00:50
Børsens gløder forventes helt slukket ..
17/04/2024 00:30
Trump blev irettesat under retsmøde
16/04/2024 22:08
EU-lande opfordrer til besindighed i Mel..
16/04/2024 21:36
Gigantisk udgravning til Femern-tunnel e..
16/04/2024 21:20
Nyheder fra Religion.dk