annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
Et kig ud af vinduet i Rødhus
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 493 gæster og 30 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed

Hr. lagmandsprædikant..

Det var guden, Huxley ikke mente han ku’ vide noget om, men det er jo i realiteten rent sludder, hvis bare du flytter forudsætningen for gudens eksistens til den menneskelige fantasi som referent. Dér har du således alle muligheder for at vide noget om guden han tog stilling til, samt alle de øvrige guder, der gennem tiden har berørt og påvirket mennesker gennem kulturen de blev oprettet i.
M.a.o. begrænser du altså din mulige erkendelse, ved bare at lade Huxley def. din intellektuelle kapacitet, selv om du givet ved noget om forhold der end ikke havde tilgang til hans fantasiverden. For øvrigt er du jo slet ikke agnostiker, altså en ”svag ateist”, det er bare det samme kreationistiske vås fra dig, men bare en religiøs mand der tror, at verden omkring dig er skabt af en universel bevidsthed, altså en mystisk guddom, og dvs. nul agnostiker i dig.

Du tror blot, at du med Huxley kan indføre muligheden for at dit ”guddommelige univers” har eksistensevne, men kun ved hjælp af nøjagtig de samme mystifikationer der prægede så mange mennesker tilbage i tiden, ikke mindst din egen barndom. Det er derfor ikke eksakte videnskaber, filosofi, verden, ateister, universet eller nogen som helst form for biologi, der har din interesse, udelukkende et overnaturligt syn på verden og mennesket, og af denne ene grund, at du med alle midler ønsker at blive overbevist om noget usandsynligt, og derfor bare lader uvidenhed og fantasier om hvad mon befinder sig i videnshuller def. din tilgang til erkendelse fra det fælles virkelighedsrum. Længere er den faktisk ikke Arne.
Men ser du, heller ikke dét var Huxleys intention, og sandheden flagrer stadig ikke rundt i dine fantasier eller uvidenheden, dermed heller ikke erkendelsen, som du kun ønsker at mystificere fordi du tror, at der befinder sig en erkendelse i din religion!
Du ka derfor roligt def. din intuition på helt andre forudsætninger, lidt biokemi og logisk tænkning ville ikke skade. På den måde vil du ligesom andre troende kunne def. din tro ved håbet og ønsket om, at det der står i din bibel osv. måtte vise sig at være sandt.
På den måde får du heller ikke forvrøvlet videnskaber ud i det usandsynlige. God weekend ;)

mvh
Simon
P.s.: Græske guder og helte havde fvt. forankring i en objektiv virkelighed, de kunne erkendes og rådføre den forvildede gennem sandsigersker m.m. Du ka' med Gelsted påny ta på ontologibustur ud i de historiske kap. af kulturen der var vor kulturs arne. Det var dér din kristne tro fik krop og sjæl, om end noget forandret gennem kirkefyrster, og trods de buddhistiske sludderbukser du senere selv iførte den. En af de bedste krimis jeg har læst, var faktisk Iliaden, som du må ha læst. Græsk digtning er både smuk og spændende, og det undrer mig egentlig stadig, at sådan en overtroisk mand som dig, ikke har større interesse i den slags!
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
45 mennesker dræbt i oversvømmelser i ..
27/04/2024 23:17
31-årig fængslet og sigtet for drabsfo..
27/04/2024 23:12
Ny lov giver op til 15 års fængsel for..
27/04/2024 22:05
Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand r..
27/04/2024 21:37
Harvey Weinstein indlagt fra fængslet
27/04/2024 21:27
Nyheder fra Religion.dk