annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15654256
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379837
Et andet syn 1989249
Jesu ord 1522326
Åndelig Føde 1513299
Galleri
Hønseskidning i Svaneke
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 330 gæster og 25 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed

Hr. lægmandsprædikant…

”Omsider er det gået op for Simon, at dét, jeg er nået til, er agnosticisme - "at virkeligheden, dvs. sandheden, ikke kan erkendes."

- Hvilket også er nået sludder, der heller intet har at gøre med agnosticisme!

Atter stokker tankerne bare for dig, så din ”åndelighed” er nok snarere en ophobning af uforklarligheder begrundet i unøjagtigheder, du sludrer dig ud i din mystik; men det er jo også særdeles guddommeligt, så måske du alligevel er guddommeligt lille afkom – selv om der nu ikke er stor forskel mellem regnormens og dine gener, og mon ikke det samme efterhånden gælder refleksionsevnen…;))

Du surmuler over despekten for dit livssyn, der kun er bygget på følerier for mystik/overnaturlig tro, og hiver frejdigt naturvidenskaber ind i manegen for dér at påvise mangler af viden, altså, som var tro og viden ligeværdige alternativer, men forstår ikke et klap af evidenskravet, og tror egentlig bare at videnshuller skaber belæg for en overnaturlig tro der helt mangler objektiv forankring, og det er dét galimatias du loyalt forsvarer. Dét er sagen i sin nøddeskal, og har intet at gøre med ateisme!

Men ikke nok med dét, du erkender intet af din fejlsporing, lærer ikke af dine fejltagelser og fortsætter derfor rask ud sporet med bare fantasier om videnskaber som utilstrækkelige – som om dit usandsynlige livssyn var et attraktivt alternativ til andet end vås fra samme skuffe. I realiteten overlader du andre dine egne regninger, og kan jo ikke præsentere noget der er værd at se på, hvilket altid har været et sørgeligt syn; lidt fattigt i lyset af den ”åndelighed” du snakker så meget om, men altså ikke ka fremvise eksempler på.

Langt alvorligere er din loyalitet, der i den grad er en tvivlsom affære, særlig fordi loyaliteten jo forudsætter en vis etisk blindhed: ved man forskellen mellem godt/ondt, bliver det svært at respektere en overtro der reelt regenererer gamle fejlskøn af naturen i og omkring mennesket, nøjagtig som vi ser hos religioner, inkl. buddhismen. Bevidste mennesker i sociale rammer, ka’ sagtens føle behag for smuk lyrik og poesi skabt af fx nazister, det i sig selv får dem imidlertid ikke til at føle behag for nazismen som ideologi!
Du kaster om dig med respekt for alt og alle, i et spinkelt håb om respekt for en omgang vås du dels frygter at fremvise og dels ikke ka’ præsentere uden at fremstå som en religiøs mand – som om meningsindholdet ikke allerede var åbenlyst for enhver, ak, hvilket dilemma…
På KD’s jesusdebat såvel som på Trosfrihed, har din snak netop kun snurret omkring en glæde ud i kommunikation med religiøs symbolik, men ved opdagelsen af manglen på solide argumenter for symbolværdien, har du ikke bestilt andet end at forsøge at nivellere videnskab og tro – og faktisk er det præcis hvad du bedriver.
Samtidig har du jo snakket så meget om din ”åndelige kapacitet”, med dig selv som eksemplet på en vældig mystisk natur, men har altså måtte opgive at fremvise eksempler på denne kapacitet. Så i stedet for at producere gode argumenter, der ganske rigtigt kræver mere end bare følerier for et selvsyn indlært fra religiøs overtro, søgte du tilflugt i kreationismen – der imidlertid kun har været dig en ringe trøst, i og med du nu er begravet til halsen i rent sludder om videnskabeligt arbejde. Så det er altså intet under du virker så forvirret, særligt når dit overnaturlige verdens- og selvbillede forestilles evidenskrav. Så jo Arne, dig har det aldrig været noget problem at forstå… ;)

En agnostiker der ved og forstår forskellen mellem godt/ondt, vil altså få svært ved at forklare sin positive anerkendelse (respekt) for en overtro, der i realiteten kun regenererer fejlskøn af naturen i og udenfor mennesket, og som blot er produceret i de gamle religioner. Og der ligger noget ondskabsfuldt i at internalisere et overnaturligt selvbillede i små børn, der jo som du, må slås med dogmetroen livet ud. Så det er fuldt ud forstået, at også du ”føler” dig tvunget til at respektere værdisyn, du hverken kan forklare eller retfærdiggøre, idet mange religiøse mennesker befinder sig i den situation – ja, i forbifarten er det bare at tænke på, hvordan munke i klostre efter anden verdenskrig, selvtvungen hjalp SS’ere til flugt og netop p.a. menneskesynet inkorporeret i deres tro. Du selv, hjælper dog kun fornuften på flugt, og medvirker idet mindste til lidt morskab her ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 13:19
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Nyheder fra DR
Bryggerigigant lukker med deres største..
19/04/2024 17:49
Nato lover flere luftforsvarssystemer ti..
19/04/2024 17:22
Tre ældre kvinder stukket ned i Sverige..
19/04/2024 16:44
Norges nye ministre er blevet præsenter..
19/04/2024 16:19
Borgmester mister studiepladser: Vi komm..
19/04/2024 15:19
Nyheder fra Religion.dk