annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 508 gæster og 262 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Angst – Tro – Håb – Kærlighed

Hej Arne..

Ja ja, det er sjovt at være til og alt det dér – man sku' aldrig være andet (Marguerite Viby) – og alligevel har en stor del af verdens befolkning det ret vanskeligt med at være til p.a. ringe livsbetingelser der gør livet knapt så morsomt som hos dig i andedammen dér, hvorfor mange vælger livet helt fra. Og vi har tillige forladt din tossede idé om at mærke og opleve verden som en eksistens – det er en planet i solsystemet du taler om, ikke en kvinde! Det er noget sjusk med dine fortællinger! ;)

Du ka selvfølgelig godt bruge din levetid på at sidde og bekende dine oplevelser af livet for os, men bekendelserne viser bare intet om verden som den ér eller noget om andre menneskers liv i den. Det interessante ville derimod være at se dig forklare, hvilke værktøjer du mon forestiller dig anvendt, for at skabe bedre livsbetingelser for mennesker der ikke har din Marguerite Viby-oplevelse af livet, men der er måske kun lidt gudetro i værktøjskassen (som faktisk ér den rigtige referent til dine tågede forestillinger om et ”meningsfyldt univers”, og hvor det stadig ingen rolle spiller om du fylder lidt buddhistisk mystik i forestillingsverdenen).

For min skyld må du gerne mene at videnskaber ikke ka ”bevise” guder og at ateister tror en masse om dem, for den sags skyld at frikadeller er bedre end kødrand og at du kan opleve ”verdens væren” osv. Det er revnende ligegyldigt, for hvad der tæller er hvilke argumenter du ka lægge til grund for dine meninger og på hvilke præmisser.

Så det er svært at finde noget interessant til debat i dine stemningsrapporter, ja forbindelsen du forestiller dig eksisterer mellem dine stemningsrapporter og selve verden omkring dem. Problemet er, at disse stemningsrapporter fra vadestedet kun medvirker til at fjerne fokus fra verden og menneskers virkelige problemer med livet, og at dine stemningsrapporter rent faktisk er en værre suppedas af påstande du som sagt ikke kan pakke ud og redegøre for sandhedsværdien af.

Og det er så her jeg påpeger, at dit verdensfjerne livssyn med guden i spidsen er aldeles unyttigt og helt uden betydning for andre end i forvejen religiøse troende, at de gode værktøjer i stedet hedder politisk filosofi med henblik på bedre økonomiske og videnskabelige analysemodeller. For det er med disse værktøjer i brug, at vi skaber bedre vilkår for den eksistens (væren) du taler så meget om. Det udelukker jo ikke, at vi ikke samtidig ka nusse rundt i livssynsanskuelser og tankemodeller, skabe god poetik m.m. Gennem kunstarter ka vi måske ligefrem forbedre personlige egenskaber og værktøjer, blive bedre til at kommunikere vores indtryk og indstilling til omverdenen, livet, samfundet, medmennesker osv.

Så som du ser, er det ikke svært at forstå du er glad i livet, tillykke med det men det er vi såmænd mange der er, men render altså ikke rundt og forklarer verden og livet med vores sanseoplevelser Arne. Der er ingen værdi at se i det du kommunikerer, ingen debat, det er som et lysbilledshow med Arne ved mikrofonen: her til højre ser vi verdens væren, min personlige oplevelse, osv.osv. ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er lukket i retning mod..
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Nyheder fra Religion.dk