annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
Blitz your Bliss
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 468 gæster og 35 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: HØJERE END ET HØJERE VÆSEN

ja "social konstruktion, ind i samtalen"; "en invitation til social konstruktion" og "relationel tilblivelse" af K. Gergen, disse 3 bøger ligger lige her ved min side (men de skulle jo også gerne læses og studeres lidt, har læst en af hans bøger for et par år tilbage og det faldt mig let af forstå).

Tankerne findes også hos de moderne psykoanalytiker, fra Freud over Winnicott, Bowlby, Stern, Schore, Fonagy og vores egen pioner Susan Hart (neuroaffektiv udviklingspsykologien). Her er de endda underbygget ud fra den nyeste hjerneforskning, altså hvor det forklares ud fra et neurobiologisk grundlag.

Citat:
Det er ikke muligt at adskille det enkelte menneske fra dets historie og kultur, og mennesket afsluttes ikke ved sin egen hud. Således findes der i nervesystemet ikke et indenfor og et udenfor, og som Daniel Stern har givet udtryk for, er vi alle født til at deltage i hinandens nervesystem. Susan Hart.




Tankerne findes hos Edgar Morin om noget og hos Uexkull (eigenwelt; mitwelt; umwelt) og Jesper Hoffmeyer, biosemiotikken. Edgar Morin er nok den der har forstået det bedst af alle, men hans bog Metoden er mange år forud for sin tid.


Og endelig kan man nærme sig den samme forståelse fra Berdyaev, personliggørelsen eller personlighedsudviklingen (ud fra især den ortodoxe forståelse af treenigheden) og Jung, individuation; og ja Lacan og Zizek (lad os komme op til overfladen, det grimme og det skønne, med fokus på begæret og objektet, den anden, lad os dog se vores begær i øjnene og at vi vil hinanden (vi kan ikke gemme os og vi skal ej heller gemme os for hinanden)).


Gergen fortrin i forhold til disse retninger jeg nævner er at han har en fantastisk forståelse for sprogets rolle i forbindelse med vores identitet, bevidsthed og virkelighedsforståelse, virkelighedsopfattelse, hvordan dette har betydning for biologi eller biologisk skæbne (sundhed og sygdom) er noget den nyeste hjerneforskning om vel ca 10 år vil kunne begynde at forstå, hvor alle Michael/jmp og Bjørnens romantiske forestillinger, og østens religiøse ideer om tankerne som noget mindreværdigt som vi kan komme hinsides vil blive totalt afvist (biosemiotikken har allerede afvist dette (og Pascal Blaise siger, så kan vi forestille os et menneske uden hovede, men ikke et menneske uden en tanke.), nemlig er tegn, sprog, tanker og biologi uløseligt sammenknudret og sammenfiltret, men vi må vente nogle år endnu før hjerneforskningen tar fat på dette det sværeste spørgsmål eller problemstilling af alt. Sproget (lige fra den biosemiotiske tegnunivers vi er indlejret i til den 3. verdens kulturlighed (det betydningsunivers) og den sproglighed vi opdrages i og vokser op i) er den kuvøse som menneskets personlighed og biologiske skæbne og bevidsthed bliver til i, fordi det er den kuvøse der driver vores store og hyperkomplekse hjerne frem på scenen. Ordets eller sprogets fantastiske rolle begynder bibelen og afslutter bibelen, 1 Mosebog og Johannes evangeliet.


HansiKristimandsiTigeren der har en skrue løs

noget skulle jeg jo skrive smiler
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
31-årig fængslet og sigtet for drabsfo..
27/04/2024 23:12
Ny lov giver op til 15 års fængsel for..
27/04/2024 22:05
Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand r..
27/04/2024 21:37
Harvey Weinstein indlagt fra fængslet
27/04/2024 21:27
FN's Sikkerhedsråd frygter snarligt ang..
27/04/2024 21:10
Nyheder fra Religion.dk