annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15810923
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2394358
Et andet syn 2000135
Åndelig Føde 1571492
Jesu ord 1530964
Galleri
Kortnæbbet Delfin Nørresundby
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 60 gæster og 31 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Det 5. bud

Du er slet ikke fortrolig med at Paulus siger der ikke er forskel på mand og kvinde, Gal 3.

Citat:
1 Kor 11:

Dog, i Herren er kvinden intet uden manden og manden intet uden kvinden; for ligesom kvinden kom fra manden, bliver manden til ved kvinden; men alt er fra Gud. Døm selv!


Der er måske nogen, som har lyst til at strides om dette (kvinder og håret og tildækning eller ikke); men vi har ingen sådan skik (ingen sådanne regler for kvinder), og Guds menigheder heller ikke.



Hvor svært kan det være at læse???

Nøjagtig som i 1 Kor 8 at de paulinske menigheder ikke har kostforskrifter (men alligevel er der jøde kristne i de paulinske menigheder der stadig vil overholde kostforskrifterne)

Nøjagtig som Paulus ikke forlanger omskærelse af "hedninger kristne"

Nøjagtig som de paulinske menigheder stillede kvinderne lige med mændene så var der også jøde kristne i menighederne der ikke kunne acceptere dette og der blev en være ballade eller strid om disse spørgsmål om fx kvinders stilling i forhold til manden og mht hovedbeklædning.

Hele tiden eller ofte er det de jøde kristne Paulus bøvler med - for kan de både forsætte med at overholde de jødiske skikke og samtidig være med "i Kristus". Jo synes Paulus at mene (selv om han kalder det for svag tro) - dog blot kan de jøde kristne ikke forlange at det også skal gælde for de "hedninger kristne".

Dette forklarer også det "gådefulde" hos Paulus, at kvinder kan være ikke bare Apostle men endda kan hun være den ypperste af alle Apostlene. Det forklarer også at en kvinde ifølge Paulus kan være overhoved for en hel meninghed. Og at kvinderne har de vigtigste betydeligste stillinger i Kirken. Mange jøde kristne ville ikke acceptere disse forhold - men igen ser vi at Paulus ikke ville have at de jøde kristne skulle udstrække deres religiøse jødiske skikke til også at gælde de hedninger kristne.


-0-0-


Det er en kendt sag at Paulus står overfor noget at en opgave i at få de jøde kristne og "hedninger" kristne til at kunne fungere godt sammen.

Så når Paulus refererer til hvad den jødiske tradition siger om kvinder er det bestemt ikke fordi han er enige deri. Paulus synes endda disse diskussioner (om omskærelse og kostforskrifter og kvinders stilling) er tåbelige - han ville helst være dem foruden - men de lever (disse diskussioner skænderier og kontroverser) tydeligvis i visse menigheder og Paulus gør en stor indsats for at de selv med deres forskellige trosopfattelser og syn på skikke og traditioner alligevel kan fungere sammen.


-0-0-0-

Ligesom svært at stille et spørgsmål når du ikke kan læse og forstå en tekst.

Det ville være sjovt at høre hvad du har spurgt om???


Jeg kunne også godt tænke mig at vide om du ikke er klar over at Paulus siger der ikke er forskel på mand og kvinde???

Du virker så blank - som om du tror man kan forstå Paulus igennem hvad Christian Braad Thomsen siger at plukkede citater eller hvad du selv finder ved at dykke ned et bestemt sted hos Paulus uden at have læst hele kapitlet og de foregående kapitler i sammenhæng og ja alle Paulus brevene - det er jo først her den røde tråd vil vise sig.

Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Nyheder fra DR
Cyperns udenrigsminister: Første skib m..
09/05/2024 13:18
Motorvej ved Horsens genåbnet efter uhe..
09/05/2024 12:33
Irsk universitet dropper Israel-invester..
09/05/2024 11:35
'National nødsituation': Sydkorea opret..
09/05/2024 10:54
I anledning af Ruslands 'Sejrsdag' blive..
09/05/2024 10:44
Nyheder fra Religion.dk