annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15810923
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2394358
Et andet syn 2000135
Åndelig Føde 1571492
Jesu ord 1530964
Galleri
Hønseskidning i Svaneke
Hvem er online?
0 registrerede 170 gæster og 52 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Mennesket i verden

Ja Arne du har forstået tingene meget præcist

Citat:
Du har så åbenbart den særligt modtagelige vævstype - og meget sandsynligt dermed også sygdommen.


Ja jeg havde den modtagelige vævstype og har haft regnbuehinde betændelse i øjnene et utal af gange da jeg var i 20 og 30 - årene (regnbuehinde betændelse optræder hyppigt hos folk med Morbus Bechterews). Men det der gjorde at min gigtlæge var 100% overbevist var røntgenbillederne - de afslørede at hun var 100% sikker på jeg havde Morbus Bechterews Sygdom.

Noget jeg altid har hævdet overfor lægerne og min omgangskreds at jeg har.

Og dermed er det forståeligt hvor meget træner og instruktører i Yoga og svømning (crawl) og i golf har været efter mig fordi jeg ikke gjorde tingene korrekt. Jeg kan ikke pga manglende smidighed i rygsøjlen.

Så derfor har jeg altid gjort tingene på min måde.

Jeg har levet med Morbus Bechterews hele mit voksne liv og jeg har ikke taget hensyn dertil - fx har jeg løbet vildt mange kilometer hver dag og nu er jeg 67 år og vil stadig gøre det.

Men det forklarer da hvorfor jeg er dårlig til smidigheds krævende øvelser bevægelser.

Nå men nu fik jeg diagnosen og dermed har jeg krav på vederlagsfri fysioterapi behandling resten af mit liv.

Fornemt at have en personlig fysioterapeut træner - mine venner der selv skal til lommerne er lidt misundelige. Om jeg vil benytte mig af det yderlig i fremtiden mere end de 3 - 4 måneder jeg allerede har gået til fysioterapeut behandling ved jeg ikke endnu.


-0-0-0-
-0-0-0-


SSI:

Borreliose (borreliainfektion)
Borreliose skyldes infektion med bakterien Borrelia burgdorferi. Bakterien overføres fra dyr til mennesker via skovflåtbid.


Borreliose kan give forskellige symptomer. Den tidlige infektion, første stadie, viser sig inden for uger med et karakteristisk rødligt velafgrænset hududslæt omkring bidstedet, der spreder sig (erythema migrans).

I andet stadie kan infektionen sprede sig fra bidstedet til andre organer, som fx hjernen (neuroborreliose). Neuroborreliose præsenterer sig typisk som hovedpine, udstrålende nervesmerter og muskellammelser, typisk i ansigtet.

Der findes også andre mere sjældne og langvarige sygdomsforløb af andet stadium af borreliose som fx ledbetændelse (som jeg jo fik i alvorlig grad i begge mine knæer)


Borreliose kan i alle stadier behandles effektivt med antibiotika, men de skader, der er opstået som følge af infektionen, kan i sjældne tilfælde blive kroniske.



-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-

SUNDHED DK:

Stadium 2 (Tidlig dissemineret infektion) ses 2 uger til 3 måneder efter smitte
I det andet stadium af sygdommen kan du få mange forskellige symptomer, som skyldes at bakterier er spredt til forskellige organer via blodet.


Bevægeapparatet:

Lyme artritis ses sjældent i Europa, men er hyppigere i USA. Det viser sig som ledbetændelse i eller flere af de store led, hyppigst knæled.

Centralnervesystemet:

Neuroborreliose viser sig ved nervesmerter, typisk mellem skulderbladene. Påvirkning af kranienerver med lammelse, hyppigst af ansigtsnerven (facialisparese)
Ved rygmarvsprøve findes tegn på meningitis.
Hjertet

Borrelia carditis rammer hjertets ledningssystem og kan medføre hjerterytmeforstyrrelser, specielt langsom puls og tilfælde af besvimelse.


Stadium 3 (Sen dissemineret infektion) ses over 6 måneder efter smitte
Stadium tre kan opstå måneder til år efter, at du er blevet smittet. Det kan vise sig som smerter i led (kronisk lyme artritis), hukommelsestab, humørsvingninger, søvnforstyrrelser (kronisk neuroborrliose) og udslæt på huden (acrodermatitis chronicum atroficans)



-0-0-0-

Meget sjovt før jeg havde læst om de her symptomer da talte jeg med mine venner om at jeg havde fået nogle cognitive udfordringer og jeg havde så meget nakkestivhed at jeg kunne tro jeg havde meningitis. Og mit bevægeapparatet virkede som om jeg begyndte at blive lammet så jeg var bekymret for om jeg havde fået sclerose af en slags - at mit nervesystem var begyndt at degenere.

Disse symptomer var der nogle måneder før jeg fik den voldsomme betændelse i mine knæer.

Da jeg så læste om neuroborreliose var der pludselig en forklaring på mine cognitive udfordringer og på at jeg følte jeg havde meningitis og måske Sclerose - at noget var galt i mit nervesystem.

Jeg forklarede endda min læge at jeg følte de der smerte og feberanfald de begyndte fra nederste del af min rygmarv.


Langsom puls og tilfælde af besvimelse havde jeg i flere måneder ret så ofte. Tænkte jeg måtte være syg, fejle noget siden jeg havde det sådan. To gange røg jeg på køkkengulvet men så lærte jeg at have en stol i nærheden jeg hurtigt kunne sætte mig på.
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Nyheder fra DR
Ukrainsk angreb mod Rusland i nat
09/05/2024 06:58
Forslag om at vippe formand for Repræse..
09/05/2024 00:18
Lav efterspørsel: AstraZeneca fjerner c..
08/05/2024 23:13
Kong Charles har ikke tid til at møde p..
08/05/2024 21:32
Hakket oksekød tilbagekaldes efter fund..
08/05/2024 21:19
Nyheder fra Religion.dk