annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
at rejse er at leve
Hvem er online?
0 registrerede 458 gæster og 143 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Min gud kan ikke tæve din gud

Hvor er Gud og hvem er Gud for os.

Der er mange bud.

Er der noget galt i det?

Nej sådan vil det altid være og heldigvis for det.

Religionsfrihed og ateisme er en af de største vindinger, fremskridt, menneskeheden har oplevet.

Religion er selvfølgelig kommet for at blive. Ateisme og filosofi og videnskab bliver selv til religion når de mener at have erstattet fyldestgørende religion.

Religion der bæres oppe af medfødt spiritualitet, medfødte arkeåndelige strukturer i menneskets højere former for åndsliv, der fordrer et kvalificeret modspil, er altid orienteret imod disse potentielle spirituelle åbenbarings dimensioner vi har mulighed for at få forbindelse til. Er altid orienteret imod mysteriet, vores liv som et delvist ubestemt mysterie af SPIRITUEL HEALING POWER vi endnu ikke helt er lykkedes med at få forbindelse til, men som vi i det mindste har muligheder for at få forbindelse til.

Fornuft og viden er forudsætningen for alle former for højere former for spiritualitet. Således er der ingen modsætning mellem spiritualitet (det religiøse) og viden (videnskab).

Vi ser allerede dette slået fast for al eftertid hos kristendommens første og største teolog Paulus, der er Åndens Apostel pr se samtidigt med at han er Tænkningens Skytshelgen for al fremtidig kristen spiritualitet og tænkning (teologi).

At religion, altså denne spirituelle dimension der gælder vores liv er kommet for at blive er ateisme og og den voksende videnskabelige forståelse vi oplever et stærkt eksempel på, for der er intet i disse to fænomener der har svækket menneskehedens spiritualitet (religiøsitet). Nøjagtig som Feuerbach og Nietzsche blev en stor gevinst for kristendommen og den kristne spiritualitet bliver også vor tids moderne ateisme og videnskab (især neurovidenskab) det.

Ingen sociolog psykolog psykiater neurovidenskabelig forsker ved sine fulde fem kan afvise menneskets spiritualitet, religiøse dimension, som aldrig nogensinde har stået stærkere end i vor tid, hvor bibelfundamentalisme og overtro er blevet besejret.

Aggressiv Ny Ateisme og religiøs fundamentalisme viser sig at være, til trods for at de forsøger at skade den ægte religiøse spiritualitet, på den lange bane en gevinst for den ægte religiøse spiritualitet.
Vi har set det her på trosfrihed. Og vi ser det komme til udtryk i forbindelse New Age der opdager sandheden, den ægte spiritualitet, i de gamle religioner. Først tog man buddhismen til sig i de progressive New Age kredse (og ja indenfor New Age Ateismen) og kristendommen blev dømt ude som forfejlet, men i dag har man opdaget eller er begyndt at opdage alle de dybe spirituelle sandheder der også gælder kristendommen, den mest forargelige, kontroversielle men også nok den mest avancerede religion af alle, den religion med den mest avancerede teologiske tænkning der har været igennem en sparring med fornuft og videnskab, men især moderne filosofi.

Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Kaffegrums

Morgenkaffegrums:


Først en meget kort tv anmeldelse:


Gud beVAR os


Lys i Mørke


VM i fodbold og byfornyelse


Er ikke TOPPEN AF Poppen.


-0-0-0-

Og så var der urmageren der klokkede i den. Han kom til at slå tiden ihjel fordi han syntes den gik for langsom.

Han fik en fængselsstraf på ubestemt tid.

Tiden gik skridt for sekund fremad langsomt.



Her gik tiden skridt for sekund fremad langsomt.

Et andet sted løb tiden hele tiden fra folk.

Et tredje sted havde de klokket i den, slået tiden ihjel og var gået i stå.

Et fjerde sted spildte de tiden, men man skulle ikke græde over spildt tid.

Et femte sted var tiden blevet væk.



Da tid og sekunder blev til hjertebanken og kærlighed slog kirkeklokkerne i landsbyen for det unge par nu uendelig lang tid, ventetid, var blevet til sand evighed, ren liv og lykke.

Forklaring, dette ovenfor er virkelig kaffegrums, kladde og udkast, til måske et digt om tid og tiden dersom ånden, inspirationen en dag skulle komme over mig. Indtil videre er det med fed det eneste jeg kunne se en mulighed for at arbejde videre med.
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Endnu en busulykke i Tyskland - 21 perso..
29/03/2024 09:27
Støtteforening til overvægtige: 'Børn..
29/03/2024 09:05
Grønland har inviteret dansk sundhedsmi..
29/03/2024 09:04
Nyheder fra Religion.dk