annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15820860
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2394771
Et andet syn 2000374
Åndelig Føde 1576324
Jesu ord 1531253
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
2 registrerede somo ,(1 usynlig), 143 gæster og 32 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Bibelen for Ateister

Part 1 igen lidt derom

Om dette at være i Kristus

At være i Kristus er at være i TROEN

TROEN er KRISTUS TRO

Og den kristne forening med Gud: er Kristus i os, som forener os med Guds Ånd så vi kan vide hvad der bor i Gud og hvad Gud vil os i sin Kærlighed Kristus.

Citat:
det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. 1 Kor 2


Lykkelige de mennesker der er grebet af ÅNDEN og drevet af ÅNDEN - der er i Kristus - der er i Gud.

Åndens frugter og Åndens gaver til vi mennesker beskriver ingen så detaljeret om som Paulus.

Alt hos Paulus drejer sig om Begivenheden Kristus:

I Kristus er Gud kommet til os - bor Gud i os med sin Ånd så vi kan vide hvem Gud er for os og hvad Gud har til os af frugter og gaver - velsignelser. AMEN (ingen kan skrive, forklare, som du HansKrist om tingene).

Derfor er kristendommen ikke religion på den måde som vi almindeligvis forstår det, nemlig en million milliard mennesker der gør sig til overfor Gud, skaber sig overfor Gud i forsøg på at nå Gud gennem viden og godhed og gode gerninger og åndelige meditations øvelser. Denne form for primitiv religions tilbedelse finder vi ikke at være centralt og hvad sagen drejer sig om hos Paulus (men det findes desværre lidt for udtalt i evangelierne).

Hos Paulus - altså i den tidligste første kristendom hvor Jesus' person og Jesu Guds Ånd stadig er overbevisende og overvældende uimodståelig levende virkende i verden drejer alt sig om at i Kristus er Gud i os med sin Ånd og sin Skaberkraft til at forvandle os gennem sin Ånd og velsigne vores liv med Åndens frugter og Åndens gaver.

Der er meget mere levende SPIRITUALITET - i Kristus SPIRITUALITET - hos Paulus - ja Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os er overvældende tydeligt iblandt de kristne - ingen kan være i tvivl om den levende Guds Ånd's allestedsnærværelse og tilstedeværelse iblandt de kristne.

Hos Paulus altså i Kristus er vi beboet af Gud, er Gud i vores indre, fordi vi har Gud i os - Gud har inkarneret os - så Gud er kommet til hvert enkelt af os og er en konkret Åndelig Virkelighed der gør sig gældende i vores liv som 1 Kor 2 er så smukt et eksempel på.

Ikke så mærkeligt med det ovenfor i mente at Paulus bliver kaldt ÅNDENS APOSTEL "pr se". Ja Bogstaven (Loven) slår ihjel det er Ånden der gør levende. Og det sidste Paulus kunne finde på var at gøre vores virkelighed med Gud i Kristus til en ny lov - ja der hvor ÅNDEN er, der er også altid FRIHEDEN 2 Kor 3. Vi kan også læse Galaterbrevet hvis vi ønsker at blive helbredt fra den vildfarelse at Paulus skulle være fundamentalist.

Paulus står vagt om at når vi nu har fået Friheden og Ånden fra Gud i Kristus - skal vi ikke igen gøre Kristus til en lov og spændetrøje - til primitiv religion med falsk ydmyghed og lovbefalet fromhedsliv - en bogstavelig lære fyldt med forskrifter.


Ingen kan sige Jesus Kristus er Herre uden ved og igennem Helligånden - det er og bliver en ÅBENBARING vi gives gennem Den Hellige Guds Ånd. Som 1 Kor 2 så smukt har formuleret det.

Hvis det kunne læses og troes ville det jo komme fra vores egen ånd - komme fra os selv - altså være hjernespind. I både 1 Kor 2 og 2 Kor 3 redegør Paulus for at TROEN (Kristus TROEN (den gensidige immanens af Gud og mennesket ved Guds Ånd)) ikke kommer fra os selv - men er en Gud Helligåndens ÅBENBARING.

Jamen skal vi så ikke tro på Guds Ånd (Gud Helligånden) nej for Guds Ånd er Guds og hører ikke ind under vores trosforestillinger - jamen skal vi så ikke tro på Gud - jo ud fra som Gud meddeler sig til os som var det Abraham grundede sin Gudstro på.


-0-0-0-

I kristendommen - i Kristus - er der ikke tale om en fjern og utilnærmelig Gud - ikke tale om Gud over os - men om Gud i os - der med sin Ånd ÅBENBARER for os hvad Gud i sin Kærlighed Kristus har til os af Nådegaver - Åndens frugter og Åndens gaver.

Det Guds Nådes Kraftværk vi er i KRISTUS - qua Gud Helligånden er os givet.


Kristendommen er bygget på INKARNATIONS BEGIVENHEDEN KRISTUS - Gud i os: den Gud Helligåndens Ny Væren og Liv og Virke/Virkelighed ind i verden begyndende ret for alvor ved mennesket Jesus - at vi hver enkelt af os har Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med i vores liv - men som forsætter med uformindsket styrke efter Jesus død fordi Begivenheden Kristus er allestedsnærværende alletidersnærværende - ikke eksklusivt gælder Jesus som teologerne fejlagtigt har opfattet det fordi de har glemt at studere hvad vores i Kristus Væren betyder.


Jeg fik et mindre chok da jeg mødte Paulus - alt blev her vendt på hovedet for det teologer og præster som vi kender dem påstår kun gælder Jesus det gælder hos Paulus fandeme os.

Teologerne har med alle deres dogmer omkring Jesus person ødelagt den urkristne paulinske SPIRITUALITET - virkelighed med Gud vi har i Kristus.

Endda så meget at Arne aldrig havde hørt om dette at være i Kristus - selv om det eksplicit findes over 50 gange hos Paulus og implicit over 100 gange.

Og Albert Schweitzer siger at kristendommens grundessens er KRISTUS MYSTIKKEN - vores væren i Kristus.


Alt - ja fandeme ALT hos Paulus drejer sig om Begivenheden Kristus - de Nye Skabninger vi er i Kristus.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
09/05/2024 14:19
Kristi himmelfart
af Tikka
09/05/2024 14:10
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Tyrkiet kalder israelske påstande om ha..
09/05/2024 15:09
Svensk politi advarer: Kriminelle rekrut..
09/05/2024 14:32
FN: 80.000 er flygtet fra Rafah de senes..
09/05/2024 13:36
Odense godkender byggeri af Novo Nordisk..
09/05/2024 13:28
Cyperns udenrigsminister: Første skib m..
09/05/2024 13:18
Nyheder fra Religion.dk