annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15703952
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383598
Et andet syn 1992859
Åndelig Føde 1529334
Jesu ord 1524630
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
0 registrerede 437 gæster og 46 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Anonym
Emne: Re: Ateisme

.

Ateist er et navneord, dermed følger fleksionen bøjningsmønsteret for substantiver.

Ateismen er ikke eksisterende. Isme –n, er et suffiks til substantivet ateist, derved kommer ordet til at antyde at det drejer sig om en bevægelse.

Ateisme er et personligt livssyn som den enkelte erfarer sig at have. Individet gør sig denne erfaring af mange forskellige veje.

"Ateismen" eksisterer ikke, det er et nonsens begreb. At være a-teist er blot en modsætning til at være teist.

Ateister har intet fællesskab udover fraværet af troen på guder/gudinder. Somme har det til fælles at de er blevet opdraget i en religiøs/observant familie. Nogle har samme nationalitet etc. — Naturligvis kan flere ateister have den samme interesse f.eks. frimærkesamling men det har jo intet med deres livssyn at gøre. Religiøse kan jo også være filatelister.


Gang på gang skal man lægge ører/øjne til religiøse mystikere der lamenterer over de gudeløses indholdsløse og intetsigende liv fordi de ikke tror på nogle imaginære entiteter.

Folk har igennem tiderne troet på et utal af guddomme. Vi kender vel navne på omkring 6.000 til 8.000 guddomme, hvoraf flere hundrede, måske tusinde, har været de, som skabte universet.

Religiøse mennesker er ofte - næsten altid - helt uvidende om, hvor enormt universet er og nægter at erkende, at deres religiøse skrifter indeholder fejl af en så uintelligent karakter, at de ikke kan være givet af en guddom, som 'lever i himlen' — skulle være alvidende og som skulle have skabt det hele.

At en guddom er 'absolut' er i strid med alle erfaringer, der viser at når en guddom mister sine tilhængere, forsvinder guddommen og bliver, i bedste fald, til en erindring om et navn og en fortælling. — Ingen guddom er absolut, alle guddomme forsvinder over tid. De ægyptiske guddomme holdt i mange årtusinder, men har i dag ingen tilhængere og er nu blot myter.

Dette er noget religiøse har ufattelig svært ved at erkende, selvom beviserne ligger lige for næsen af dem.

Det er som om de religiøse tror at gudløse lever i et andet univers end det, de befolker — man behøver ikke guddomme for at blive betaget af prægtig natur — for at blive henrevet af vidunderlig musik — for at værdsætte arkitektur fuld af pragt og skønhed — opleve skønne malerier etc. ...

Ikke mindst videnskabens bidrag som med kæmpe Space Telescopes udforsker og hjælper os til at forstå universet som med sin iboende voldsomhed er fabelagtigt og ærefrygtindgydende ...

Frembringelser som rumsonderne Voyager 1 og Voyager 2 — rumraketter med Apollo 11 som var den første bemandede månelanding — fantastisk! ...

Den foreløbige sidste i rækken partikelaccelerator i Schweiz 'The Large Hadron Collider' ... overvældende, formidabelt!

Tekniske frembringelser af alskens slags ... tænk på Pc'en og Internettet! ... man kan blive ved og ved ...

Forskellen er blot at nogle mennesker kan frapperes, blive bjergtaget og henrykket etc. uden at blande fiktive fantasifigurer ind billedet.

Det virker som de klynkende 'medfølende' religiøse sidder med hovedet 'oppe i skyerne' og alt det de gudløse har at begejstres over, går dem forbi.

Hvad med de mange irreligiøse som er uinteresseret i religion og religiøse spørgsmål? Er deres liv mindre værdifuldt? (pun intended) ...

Apiqoros

.
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 16:10
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 07:03
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
20 soldater dræbt i Cambodja ved eksplo..
27/04/2024 15:51
Støttedemonstration vil have Spaniens p..
27/04/2024 15:26
Danske badmintonkvinder åbner Uber Cup ..
27/04/2024 15:24
Svensk politi siger, at de besøgende ti..
27/04/2024 15:05
Dansk stortalent vinder for tredje gang ..
27/04/2024 13:37
Nyheder fra Religion.dk