annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15902278
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2401217
Et andet syn 2005367
Åndelig Føde 1611059
Jesu ord 1535305
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 295 gæster og 113 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Tomme kirker

Hej Ole..

Som før skrevet, er det bare vigtigt at spørge sig selv, hvorfor der ingen kilder findes til personligheder man fremhæver som centrale historiske skikkelser for sit livssyn? Ja, hvorfor ingen kendte personligheder i samtiden omtalte og bemærkede sig dem i breve og off. skrifter o.m.a., for det var udpræget en stor tradition og er det stadig? Og ja, det var let og almindeligt kendt at bruge en ”omvendt neger” som referenten for tanker og idéer man stjal og gjorde til sine – naturligvis fordi tyverier, hvis de blev opdaget, ville aflede opmærksomheden med referenten som skyldig, der som regel kun eksisterer som en skygge eller komplet ukendt. Den gennemsnitlige levealder var utrolig lav og Cpr. var ukendt, så problemerne var få. Men også Paulus var sikkert bare en tyv i natten, hvorfor den originalitet nogen i eftertiden tilskrev ham, næppe kan tilskrives ham som forfatter heller, også han kan være en ”omvendt neger” – en skrålhals, der råbte op og skrev vrede breve her og dér, en proselyt med for mange en irriterende meddelelsestrang. Og dét er jo selve faren, der ligger i hele foretagendet, at stjæle med arme og ben fra noget i forvejen velkendt. Nogen har sikkert rejst, hvilket var farefuldt, bekosteligt og tog sin tid, så der har været en pengemaskine bag. Skrifter har sandsynligvis langsomt formet sig i en jødisk rig families studerekammer gennem år med inspirationer fra nær og fjern, svært at vide noget eksakt om ukendte menneskers visioner, det samme gælder tanker om egennytten. Men alligevel, der er stor forskel på politiske magtfaktorer (som fx. de ægyptiske m.f.) der konkretiserede fremtidsudsigter med dekreter, og folk der omskriver og former noget i forvejen kendt fra nærværende religioner og kulturer – som i dette tilfælde først fik fremdrift små 400 år efter ved Konstantin.
Men romerne implementerede masser af græsk kultur og tankegods i staten, men det forblev altså græsk, og til stor inspiration for alle (der havde råd). Hvad Sulla og hans nærmeste erhvervede sig af græsk kunst og skrifter under proskriptionerne er der skrevet en del om, men hvad der altså er værd at bide mærke er, at selv den tids store mordere havde moral nok til ikke at gøre andre kulturers idéer og tanker til deres egne – og her taler vi altså om en verdens magtfaktor. Dén moral ser vi ikke meget af hos de der flagrer med arme og ben i deres evige snak om kærlighed osv.osv; jamen for fanden Ole, se hvordan enkelte opfører sig: ved højlys dag, soler man sig i alt der ka annekteres, det er en forfærdelig moral, og kors i hytten for en tradition den har bag sig!

Tanken om civilisationen der gradvist knytter sig til et egentlig udspring, der altid langsomt opdages, er selvfølgelig ikke hverken ny, ukendt eller umulig, men den hører jo fremtiden til – helt som når mennesker skaber løgne og bedrag, hvortil man sidenhen centraliserer dem ved fx. en ny tidsalder der pr. def. legaliserer bedraget ved at gøre eftertiden til medskyldig. Det er bare en politisk betinget rokade, en beslutningsproces der nok ville interessere grækerne lidt – mens biskopper og præster sikkert ville ta’ sig til korset. Nå ja, måske en enkelt troende vil stille sig på en ølkasse med et motiv af en psykologiseret Paulus på maven, men herregud..;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
16/05/2024 15:16
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Justitsministeren kalder nej til fængse..
17/05/2024 15:30
Sten med #Hamas lagt på Københavns Uni..
17/05/2024 14:51
Teaterstykke om virkeligt mord aflyses a..
17/05/2024 14:33
Slovakiets premierminister er blevet ope..
17/05/2024 14:15
Zelenskyj lader nogle dømte kriminelle ..
17/05/2024 14:14
Nyheder fra Religion.dk