annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15703106
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383522
Et andet syn 1992819
Åndelig Føde 1529116
Jesu ord 1524604
Galleri
Brand i 10kV transformerstation
Hvem er online?
0 registrerede 428 gæster og 34 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Michael
Emne: Re: GLOBAL EMPATI

Hej Arne

Den tråd du har startet hedder jo ’’global empati’’ og det får mig til at tænke på det man kalder havet og dråben. Vel er havet en realitet men uden de mange dråber er der intet hav. I menneskehedens hav er de enkelte dråber os, de enkelte mennesker og uden det enkelte menneske er der intet hav.

Så i og for sig er havet et teoretisk begreb, et resultat af alle de enkelte dråbers samvirken, og dråbens virkelighed er vores egen dagligdag og det liv vi lever mellem hinanden.

Derfor nytter det heller ikke med diverse politiske tiltag for at forandre verden. Verdens forandring må komme indefra os selv, give sig udtryk i vore daglige forhold til hinanden og vise sig som verdens tilstand.

Og derfor er begyndelsen på ’’global empati’’, lokal empati.

At elske verden er kun en idé hvis man ikke kan forholde sig til det menneske som er en del af éns dagligdag.

Jeg finder dit indlæg meget interessant, men ikke som en modsætning til mit eget – ikke som et enten eller, men som et både og.

Vi er mennesker der eksisterer i forhold til omverdenen. Det er i dette samspil vi finder vores individuelle identitet. Denne omverden er i dag gået fra at være et forhold til naturen til et forhold til samfundet.

Man siger ganske vist at menneskene før i tiden ikke havde nogen individualitet, men det tror jeg ikke er rigtigt. Især fra kærlighedens historie er der mange eksempler på to unge der har elsket hinanden på tværs af deres forpligtelser overfor familien.

Den samhørighed, som vi finder indenfor stammens rammer, rækker ikke ud til også at omfatte den rivaliserende stamme. De forskellige stammer lå for det meste i indbyrdes krig og modsætning til hinanden.

Det er stort set også sådan, at vi lever i dag. Vi elsker alle indenfor vores egen kreds og ’’de andre’’ er de fremmede. Når vi sådan tager fortiden med ind i nutiden og skaber de samme strukturer i vores daglige omgang som dengang vi levede i stammer, så er det ikke muligt at skabe en ’’global empati’’.

Kun når det enkelte menneske formår at sætte sig ud over sin egen begrænsning som værende dansker, svensker, tysker, kristen, muslim eller buddhist og i stedet for opfatter sig selv som verdensborger, er det muligt at opnå en ’’global empati’’.

At vi er begrænset i en bestemt nationalitet eller en bestemt religion er kun en del af helheden. Helheden er at vi alle er mennesker der bor på den samme planet.

Vore indbyrdes stridigheder er en mentalitet vi har taget med os fra huleboerne.

Det burde være klart at der ikke kan findes nogen ’’global empati’’ uden at det er, som en afspejling af ’’lokal empati’’.

Så vi kan alle give vores bidrag lige her og nu – hvor vi er.

Som vi er - sådan er verden. smiler
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 08:48
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Norge forment adgang til internationalt ..
27/04/2024 10:02
Bagagefolk i Københavns Lufthavn har ne..
27/04/2024 09:41
Grøn-billetter udsolgt på rekordtid
27/04/2024 09:29
Københavnske skoler skal have hjælp ti..
27/04/2024 09:13
Israel og Hamas er stadig langt fra hina..
27/04/2024 09:06
Nyheder fra Religion.dk