annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15782875
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2392200
Et andet syn 1998506
Åndelig Føde 1556692
Jesu ord 1530005
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 214 gæster og 151 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Irritation - Indsigt - Forståelse

Det kan der være noget om (1)*, men jeg tror nu ej heller det ødelægger noget for mig som så, ej heller for Arne, men det ødelægger stedet her og det er ubehageligt at skulle trykke på et af Simons indlæg. Jeg tror ej heller det forhindre Arne i at elske alt og alle, nej så meget på tværs i vores univers har manden ej heller sat sig. Det er mere rent praktisk etisk her med hinanden.

På samme måde som jeg i femte klasse blev træt af de to alfahanner fra syvende klasse der konstant mobbede min klassekammerat. Jeg kunne jo egentlig bare som alle andre være ligeglad og jeg tror ham fra min klasse det gik ud over havde affundet sig med at han var mindreværdig og fortjente alt spot og hån.

På samme måde som hvis det foregik in real life, jeg kan sige dig at Simon fik med mig at bestille. Nu er han heldig med at jeg ikke kan få fat i ham. Normalt løses konflikter i det offentlige rum ihvertfald når det foregår blandt voksne mennesker. Men Simon benytter sig af anonymitet, in real life, om vi var sammen allesammen ville det ikke kunne forsætte år efter år som Simon gør det. Ingen voksne mennesker kan være tjent hermed. Ej heller dig Tikka og det undrer mig hvorfor du aldrig og ja RoseMarie aldrig har turdet bede Simon om at stoppe. Det er sgu da ikke sjovt i så mange år, det er under niveau og ikke for voksne mennesker værdigt.

Guderne skal vide at jeg har tænkt og stadig tænker på hvorfor Simon ikke stopper. Selvfølgelig som årene går der tegner sig et billede og en forståelse af hvorfor han forsætter.

Hvis nu Simon talte, samtalede (debatterede) ordentligt med folk, så et træf, en drøftelse en sag, blev spændende og sagligt interessant, jeg tør slet ikke tænke på hvor langt vi kunne komme. Men at blive mødt på den måde han møder folk er simpelthen så ødelæggende for alt, for vores intellekt, for vores følelser og emotionalitet og for vores samvittighed og det moralske. Derfor bliver voksne også nødt til at gå udenom ham, for et møde er ubehageligt, da der ikke samtales og bruges almindelig dansk sprog. Det er jo ikke en måde at tale samtale og debattere på.

Hos psykologer og konfliktmægler ville hans opstyltede sprog fuldstændig blive pillet fra hinanden. Spørgsmålet er om han har et andet sprog? Også når han taler med RoseMarie er det et pro et contra noget og stakkels RoseMarie hvis hun ikke følger ham i tykt og tyndt i dette konstante pro et contra. TAL DANSK FOR HELVEDE MAND.

Som om manden tvangspræget i enhver situation vil give prøver på sin belæsthed og intellekt og dette opstyltede akademiske forhindre ham i bare at tale, samtale og debattere ordentligt med andre mennesker. Ihvertfald forsøger herpå efter bedste evne.

Hvordan ville Simon lyde hvis han droppede sin kunstige opstyltede stil? Kan han overhovedet tale med andre mennesker på en debat portal som vores?

Og det her har INTET at gøre med sympati og ikke sympati for nogen. For der er altid mennesker vi svinger bedre med end andre som har måske flere fælles interesse med end andre, men det er ikke det vi drøfter her, det er langt mere alvorligt og af almen gyldig betydning.

-0-0-0-0-

Vigtigheden af at agere moralsk, turde handle moralsk, bliver større og større fordi det fuldstændige normløse er gået for vidt idag.

(1)*:

Det er selvfølgelig ikke i orden at vi ikke tør skride ind overfor dem der konstant chikanerer andre, så i den forstand kan synderen, hvem det er, den vedkommende navngivne og identificerede jo ikke gå fri (altså din idé om at det er fuldstændig underordnet hvem der er tale om holder bare ikke). Vi må netop blive bedre til at sige fra, turde sætte os selv på spil overfor disse og dette uvæsen vi møder overalt i verden. Vi skal jo ikke selvbebrejde os selv hvorfor vi irriteres af uretfærdighed og ødelæggende adfærd for fællesskabet. Nej her skal vi selvfølgelig have modet til at sige fra, stille os op i en direkte konfrontation. Hvilket vi jo bare ikke kan her fordi kujonerne gemmer sig bag en skærm. I det virkelige liv ville det ikke kunne gå for sig. Og før computer og internet hørte det aviserne til dette uvæsen og Simon er netop også barn af dette avisernes fuldstændig normløse perfide angreb på anderledes tænkende eller bare dem man så sig gal på eller havde brug for som skydeskive for at komme af med alt det foragt der boede i en.

Denne avisernes anmelder kultur og rakken hinanden ned er han jo fuldstændig fortrolig med, hele det opstyltede sprog han benytter sig af er hentet herfra. Og dette er ikke befordrende for debat, og et møde og en samtale mellem mennesker. Jeg kan da møde Arne til enhver tid og ja hvor jeg debattere kan jeg da møde mennesket bag en profil, men det er jo ikke muligt med Simon. Ihvertfald er det ikke den måde jeg vil omgås andre mennesker på. Hvilket nøjagtig er hvad mine to sidste bedre halvdel begge spurgte mig om, om jeg ikke godt gad gå langt udenom sådan en måde at behandle andre mennesker på. Jeg skulle have lyttet dengang, men var naiv og selv blevet en del af en slet debatstil. Men det gælder om at vedkende sig sine fejl og komme videre.
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
04/05/2024 23:14
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Hilsner
af Tikka
03/05/2024 09:21
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Nyheder fra DR
Danske stafetter misser første OL-mulig..
05/05/2024 03:24
Se billederne: Massive oversvømmelser r..
05/05/2024 01:44
Tesla sagsøger Tesla
04/05/2024 23:58
Kirkeministeren: 'Vi kan hylde popstjern..
04/05/2024 22:36
Uvejr bremser USA's byggeri af mole ud f..
04/05/2024 22:09
Nyheder fra Religion.dk