annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15644126
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379063
Et andet syn 1988526
Jesu ord 1521841
Åndelig Føde 1509481
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 179 gæster og 22 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Heartfulness - Heartbeautyfulness

Hvad er forskellen på Heartfulness og Mindfulness


Christfulness (vores Væren i KRISTUS) er i udpræget grad Heartfulness pga HJERTETS heart Apostel Paulus og selv kan jeg finde på at tale om Heartbeautyfulness.

Det er mange mange år siden jeg var kritisk overfor Mindfulness pga hvor meget sind og bevidsthed og opmærksomhed det drejede sig om - og jeg kan ikke se hvad det er vi mennesker skal i bevidstheden sindet og hvorfor pokker vi skal al den opmærksomhed hele tiden. Mindfulness var til mit temperament alt for mentalt og for lidt hjerte sjæl krop og sans med alt for få biologiske impulser og rørelser og AFFEKTER. Mindfulness finder jeg er HYPOTON - der finder en undertrykkelse sted eller vi dæmper os selv (vores impulser og AFFEKTER) gennem den evindelige selvovervågende opmærksomhed med inde over.

Ja jeg følte Mindfulness var livløs og gjorde os til passive iagttagere med distance til alting. Selv havde jeg erfaringer med meget meget større uimodståelige overvældende umiddelbare spontane suveræne livsytringer - livlige sjælskræfter og rørelser og ENERGIER (der ikke skal iagttages men HENRYKKE OS - bringe os i EKSTASE og måske vågen TRANCE) når jeg mediterede hvor jeg mere var ude af hovedet sindet og bevidstheden og istedet i min fysiske kropslige biologiske sanselige kosmiske i verdens værens tilstedeværelse DASEIN eksistens.

Så før jeg kendte til begrebet Heartfulness havde jeg leget med tanken om Christfulness jeg påstod er Heartbeautyfulness - hvor de spontane suveræne livsytringer og spontaneous action of individual impulses gives en chance til at kunne HENRYKKE os - gribe os hvor vi i en SELVFORGLEMMENDE HENRYKKELSENS EKSTASE bliver frie og løse af os selv for at noget andet kan gribe eller røre os i hjertekulen - hvor noget stort kan ske på HJERTETS GRUND i vores liv.



Se dette skønne korte video klip hvor Poul Juul fortæller:

Poul Juul om Heartfulness og Mindfulness


Poul Juul

Heartfulness ❤️

Chairman of the board of Heartfulness Institute Foundation Denmark 2016 Poul Juul.

Heartfulness Institute formidler en gammel meditationsmetode, der hedder Sahaj Marg, og som har rødder i Raja Yoga.

Thomas Keating - kendt indenfor kristen SPIRITUALITET har skrevet bogen:

Heartfulness: Transformation in Christ

Paulus taler om at hvad der tæller er den ÅNDELIGE omskærelse forvandling i HJERTET - ikke en ydre omskærelse betyder noget.

Guds Kærlighed KRISTUS er UDGYDT i vore HJERTER ved HELLIGÅNDEN der er givet os.

Albert Schweitzer siger at kristendommens essens er den KRISTUS MYSTIK vi finder hos Paulus. Og det bliver uløseligt kædet sammen med HJERTE og KÆRLIGHED hos Paulus. Og i KRISTUS - har vi hele Guddomsfylden i kød og blod og er det himmelske og jordiske forenet og ejer vi al åndelig visdom.

Vi kan noget med HJERTET vi ikke kan med HOVEDET (fornuften). Vi når længere og rækker længere med HJERTET end med HOVEDET. HJERTET kan modsat HOVEDET rumme og gøre EVIGHEDEN og KÆRLIGHEDEN og GUD nærværende i vores liv fordi vi igennem HJERTET kan opnå en CENTRERING i EVIGHEDEN og KÆRLIGHEDEN og GUD. HOVEDET kan stort set kun være vidner hertil og tænke over alt det der sker på HJERTETS GRUND fordi HJERTET er vores livs CENTER. Vi kan ikke leve livet gennem HOVEDET for kun gennem HJERTET er vi os selv i EKSISTENS - LEVER VI - ELSKER og SØRGER vi rigtig - erfarer vi de største KRÆFTER og JORDERYSTELSER der alle er HJERTERØRELSER.

HOVEDET har ingen INDLEVELSE - al INDLEVELSE og ENGAGEMENT ILDHU opnår vi gennem HJERTET.

Alle IMPULSER og al SPONTANITET - FRIHED og BEGEJSTRING udspringer af HJERTET eller foregår på HJERTETS GRUND. Såvel som KÆRLIGHED SORG og GLÆDE. Vores HJERTE CHAKRA er vores vigtigste CHAKRA KRAFTCENTER overhovedet og det fordi HJERTET deler ud og videregiver - ikke holder på noget - ikke holder tilbage - derfor KRÆFTERNE og RØRELSERNE kan være så voldsomme i HJERTET fordi de straks bliver videregivet - da HJERTET er vores CENTER - CENTER for UDSTRÅLING - RØRELSER EMOTIONER og BEVÆGELSER.

Ingen mennesker kan føle med HOVEDET - alene med HJERTET kan vi føle - hvorfor EMPATI og INDLEVELSE er en HJERTESAG - dette at kunne sætte sig ud over sig selv og i andres sted.

Det er gennem HJERTET vi FORBINDER OS - ENGAGERER OS og INVOLVERER OS i vores omgivelser - det være sig KOSMOS og NATUREN eller vore MEDMENNESKER - at vi både kan tage IND (til os tingene) og VÆRE UDE og MED (opnå kontakt).

Fordi mennesker ikke opnår FREMGANG og LYKKES i tilstrækkelig omfang skyldes at de forsøger at gøre med HOVEDET hvad alene der står i HJERTETS MAGT AT FULDFØRE og GENNEMFØRE - FØRE UD I LIVET. Har man HJERTET med har man SIG SELV med - underbevidstheden det ubevidste velsigner og bakker op.

Alle mennesker er FORPLIGTIGET overfor SIG SELV - overfor at de har HJERTET MED - at leve uden at have SIG SELV HJERTET MED er ikke bare ÅNDELIG SELVMORD det er også SJÆLELIG SELVMORD og det er SYND - SYNDIGT og UETISK ifølge Paulus.



-0-0-0-0-


Citat:
Derfor bøjer jeg mine knæ, jeg, Paulus, Kristi Jesu fange for jer hedningers skyld – så sandt I har hørt om det hverv, Gud af sin nåde har givet mig med henblik på jer: Ved en åbenbaring er hemmeligheden gjort kendt for mig, sådan som jeg kort skrev om det før. Når I læser det, kan I se, at jeg har fået indsigt i Kristus-hemmeligheden. I tidligere slægtled blev den ikke gjort kendt for menneskenes børn, sådan som den nu er blevet åbenbaret for hans hellige apostle og profeter ved Ånden: At hedningerne er medarvinger og medindlemmede i legemet og har medandel i forjættelsen i Kristus Jesus i kraft af det evangelium, som jeg blev tjener for ved Guds nådegave, der blev skænket mig ved hans kraft og styrke.

Jeg, den ringeste af alle de hellige, fik den nåde at forkynde evangeliet om Kristi uransagelige rigdom for hedningerne og at oplyse alle om, hvad frelsesplanen er med den hemmelighed, som fra evighed af lå skjult i Gud, alle tings skaber, så at Guds visdom i al sin mangfoldighed nu gennem kirken kan blive gjort kendt for myndigheder og magter i himmelrummet efter hans beslutning fra evige tider, som han gennemførte ved Kristus Jesus, vor Herre. I ham og ved troen på ham har vi frimodighed og tillidsfuld adgang til Gud. Derfor beder jeg om, at I ikke taber modet over mine trængsler for jeres skyld. De er en ære for jer.

Derfor bøjer jeg mine knæ for Faderen, efter hvem hvert fædrenehus i himlene og på jorden har navn, og beder om, at han i sin herligheds rigdom med kraft vil give jer at styrkes i det indre menneske ved hans ånd, at Kristus ved troen må bo i jeres hjerter og I være rodfæstede og grundfæstede i kærlighed, så at I sammen med alle de hellige får styrke til at fatte, hvor stor bredden og længden og højden og dybden er, og til at kende Kristi kærlighed, som overgår al erkendelse, så I fyldes, til hele Guds fylde nås.

Ham, som formår med sin kraft, der virker i os, at gøre langt ud over alt, hvad vi beder om eller forstår, ham være ære i kirken og i Kristus Jesus i alle slægtled i evighedernes evighed! Amen.
Efeserbrevet 3
Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 00:00
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
17/04/2024 19:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
17/04/2024 13:26
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
Procedurer tjekkes på museer i Odense e..
18/04/2024 09:24
Mænds barselsorlov er steget siden øre..
18/04/2024 08:42
Tidligere minister Knud Enggaard er død
18/04/2024 08:24
Sol og småbyger dagen igennem - men i a..
18/04/2024 08:03
Hovedstadens Beredskab vil være til ste..
18/04/2024 07:36
Nyheder fra Religion.dk