annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15738219
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2387905
Et andet syn 1995517
Åndelig Føde 1535871
Jesu ord 1527186
Galleri
Mit russiske ikon.
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 188 gæster og 117 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Lidt tanker - skriver du Tikka - ja altid godt at tænke



Citat:
Tikka:

og dét at tro, er også åndens fortjeneste hvis man lader sig drage af gud så tro bliver til en virkelig virkelighed


Nu bliver jeg meget skræmt, da jeg jo kender dig og din holdning om at det er hjernespind det hele: "tro bliver til en virkelig virkelighed" --- derfor må jeg straks sige at tro ikke skaber virkelighed - det er slet ikke det tro betyder i en Ny Testamentlig sammenhæng og paulinsk sammenhæng, men TRO åbner os op for virkeligheden den åndelige virkelighed (1 Kor 2) der er der og altid har ventet på os (ja Kristushemmeligheden har altid været der) om vi er åbne og tager imod de åndelige velsignelser der altid har været der for os som Paulus siger, nemlig det væld af åndelige velsignelser der gemmer sig i Kristushemmeligheden - de Nye Skabninger vi er i Kristus - Guds Værk vi er skabt i Kristus.

Jung skaber jo ej heller nogen virkelighed for sine klienter men han hjælper sine klienter til at åbne op for det åndelige ubevidste kollektive arvegods af ARKETYPER og MOTIVATIONER - (Guds Ideer og Billeder/Motiver nedlagt i os) og andre ufattelige ressourcer og muligheder vi er født med som det ubevidste råder over og som vi har med os ind i livet, og ja nøjagtig gør Paulus det samme og i 1 Kor 2 som Jung jo selvfølgelig elsker, siger han det tydeligt.


Citat:
så vi har også at gøre med et magt menneske der i kraft af den nye tro


NEJ - HJÆLP -- så er du ikke kravlet ind under huden på Paulus - han er så afholdt - så elsket - ikke mindst kvinderne i menighederne og selv de kvindelige overapostler - men de der kunne frygte ham er andre forkyndere, dog selv dem der forkynder noget andet er han forholdsvis mild overfor. Dog på skrift han argumenterer så overbevisende som ingen andre og det fordi han forstår tingene i sin åndelige rigtige betydning også derfor han den dag idag står som udødeliggjort gennem sine tanker der stadig er evigt gyldige aktuelle og relevante for selv os moderne mennesker. Paulus er en ÅNDELIG AUTORITET af de allerstørste religionshistorisk set - nok uden tvivl den største og som sådan han behøver ikke bruge menneskelig magt som han afskyr.

Paulus er enestående fantastisk til at omgås andre mennesker, lægfolk og selvfølgelig bliver magtmennesker bange for Paulus da de har så meget at miste og tabe i anseelse og autoritet når de skal bide skeer med Paulus. Selv Peter som Paulus jo nærmest ydmyger har den største respekt for Paulus.

De mennesker der ikke forstår TRO i en Ny Testamentlig især paulinsk sammenhæng, vil sige at Paulus har givet os, eftertiden, en masse at tro på, men NEJ HJÆLP - Paulus har ikke givet os noget at tro på (som vi forstår tro) men han har åbnet for den åndelige virkelighed som Jungiansk Psykologi på videnskabelig grundlag har formået at føre empirisk klinisk bevis for.

Paulus er religionshistorisk enestående og det netop fordi han ikke har læsset og overdynget os med en masse vi skal rende rundt og hitte rede i og tro på - holde oppe for os selv som noget tvivlsomt usikkert vi skal tro (der er ingen tros udenadslære eller dogmatisk hos Paulus - det er noget eftertiden har tillagt Paulus efter at han dør hvor græsk filosofisk tænkning begynder at udlægge kristendommen som filosofiske teologiske abstrakte dogmer (1)* - noget Paulus ville have bekæmpet med næb og klør som Albert Schweitzer er inde på det). Paulus er blevet far til os i Kristus - ihvertfald mig, Rudolf Steiner, Karl Barth (teologiens Einstein) og Paul Tillich (det 20 århundredes største religionsfilosof) og Albert Schweitzer og Luther med mange mange flere millioner og atter millioner af mennesker.


Som Jungs Psykologi og lære om det ubevidste især kollektive ubevidste ikke er noget vi skal tro på, men noget vi skal/kan lære at gøre os erfaringer med - nøjagtig på samme måde er det med den paulinske i Kristus SPIRITUALITET også her er det ikke noget vi skal tro men gøre os konkrete erfaringer med nøjagtig som Paulus beskriver det utallige steder men mest præcist i 1 Kor 2.



(1)*:

iøvrigt også de græske filosoffer der gør kristendommen abstrakt - og gør Gud abstrakt og gør det hele til logik og ikke længere Åndens Nye Liv. Og det er denne abstrakte Gudsforestilling som Arne er hoppet med på og som han derefter frasiger sig. Arne skælder ud på Paulus som Jan ABC men det er det er græsk filosofisk tænkning som Arne og Jan ABC skulle rette deres vrede imod, bestemt ikke Paulus hos hvem dogmer ville være utænkelige. Ja tænk bare på 2 Kor 3 - dette sublime kapitel om SPIRITUALITET.



-0-0-0-0-0-

Her i debatten mellem Tikka og HansKrist er vi virkelig oppe på den store klinge - det er trosfrihed når trosfrihed er bedst

her er tro ikke overtro eller blind tro - men seende og tænkende tro - her arbejdes der med de åndelige erfaringer og utallige velsignelser (Kristushemmeligheden) vi mennesker har mulighederne for at få del i - som altid har været der som Paulus siger, men som nu er blevet åbenbaret med Jesus Kristus - hvor Gud handler ind i tiden, ind i historien med os mennesker - derfor kristendommen er eskatologisk - og meget åndelig, meget spirituel - den verdensreligion der er mest spirituel af alle, meget mere end jødedom og islam ifølge Hans-Jørgen Schanz og selv ateisten Bertrand Russell også han er af andre veje end Hans-Jørgen Schanz nået frem til samme resultat at kristendommen er vildt meget SPIRITUEL - så meget åndelig - inderlighed og passion og det at elske - fyldt med bøn og sang og musik og EKSTASE GLÆDE ja JUBEL FRA OVEN - ja kristendommen er kærlighedens religion pr se som Nicolai Berdyaev siger, da mennesket her gøres unikt og helligt i sig selv


i Kristus - i Guds Kærlighed Kristus - ja i forbindelse alle de Åndelige Velsignelser og Frugter men ikke mindst Gaver her, Åndsgaverne ophøjes mennesket og helliggøres vi mennesker - i Kristus at være lige overfor Gud og ikke underkastet Gud - også derfor kristendommen ikke er en Moralsk Lovreligion - men som sagt den mest åndelige spirituelle religion af de store



-0-0-0-

WAUU - ja for fanden da det er godt HansKrist

det kan trosfrihed altså også

fra den ene yderlighed til den anden, fra gerth til HansKrist
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
30/04/2024 14:16
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Det bedste ved kristendommen
af Anonym
29/04/2024 20:16
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Nyheder fra DR
Haiti får ny præsident og premierminis..
30/04/2024 19:10
Børn i daginstitution i Køge blev hent..
30/04/2024 19:00
Unge blev Danmarksmestre i kål
30/04/2024 18:27
Sådan påvirker skibsbrand togtrafikken..
30/04/2024 18:03
Biden kritiserer 'antisemitisk retorik' ..
30/04/2024 17:32
Nyheder fra Religion.dk