annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15829484
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2395236
Et andet syn 2000546
Åndelig Føde 1583185
Jesu ord 1531974
Galleri
Rødhus hedeklit
Hvem er online?
0 registrerede 184 gæster og 40 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Hej Thomas - lige et par ting at bemærke

1):


Hej Hanskrist Citat:Questions of law and righteousness, however, are secondary concerns. Skriver David Bentley Hart straks efter det citat du bringer af ham. Det er klart, konteksten for hans artikel taget i betragtning.

Der er korrekt - men jeg mener jo så stadig at det vigtigste - det primære - er den Ny Skabelse - de nye skabninger vi er i KRISTUS qua Gud Helligåndens Ny Væren og Virke i vores liv - er SUPRA MORALSK - hinsides moral - som altid ægger til synd (Rom 7) og de moralske spørgsmål er sekundære - pragmatiske.

2):

Ja det videoklip af N T Wright er virkelig en lille perle - tak for det.

3):

Tusind tak for den her samtale, dit spørgsmål til mig omkring moral og etik som jeg fik forsøgt besvaret i går aftes og så dit svar på det omkring midnat 00:08.

Jeg fik en ÅBENBARING - hvilket jeg bestemt også tror var tiltrængt.

Hvad gik min ÅBENBARING ud på?

❤️

Jo hvor stor en rolle HJERTET spiller for PAULUS.

HJERTET har virkelig sine grunde som FORNUFTEN ikke kan forstå, begribe.

Hvis mennesket skal fornyes forvandles så må det nødvendigvis ske på HJERTETS GRUND.

Også det vi forstår ved EKSISTENS - EKSISTENTIELT - det hele menneske - mennesket i dets CENTER COR HJERTE EKSISTENS - mennesket i dets kosmiske totalitet - der omfatter "the mineral, vegetal and animal realms" - såvel som det viljes mæssige og erkendelses mæssige og følelses mæssige. I mennesket (når vi taler om EKSISTENS) er intet "blot biologisk" eller "blot åndeligt". Hver eneste celle i menneskets krop participerer i menneskets frihed og åndelighed, ligesom hver eneste åndelige og kreative handling henter næring i menneskets vitale kræfter.

Kun i vores CENTER COR HJERTE EKSISTENS - totalitet - i vores fysiske kosmiske kropslige biologiske sanselige i verdens værens tilstedeværelse DASEIN EKSISTENS og TOTALITET kan der ske en forandring med os - kan den NY SKABELSE gøre sig gældende.

Så vi bliver OMSKÅRET i HJERTET med KRISTUS - når vi erfarer de Nye Skabninger vi er i KRISTUS.

Den religiøse åbenbaring: Kristusbegivenheden/Damaskusoplevelsen, er en begivenhed, der ikke blot sker for mig. Den er en indre katastrofe i mig, og indtræffer denne katastrofe ikke med mig, er åbenbaringen uden betydning (Nicholas Berdyaev/Hans-Kristian Hindkjær).


❤️


Der er en verden til forskel på om vi lever i sind og fornuft og tænker os til alting og tænker og spekulerer over alting eller vi er til i vores EKSISTENS og TOTALITET som er en HJERTE SAG - da det er menneskets i dets CENTER COR HJERTE - det HELE MENNESKE der gribes HELHJERTET - et menneske kan ikke være halvvejs FORELSKET eller halvvejs grebet af ÅNDEN - (jo så er det lunkenhed) - eller halvvejs i SORG - - vores ubetingede anliggender af ultimativ betydning for os foregår som en CENTRAL AKT - det er HELE MENNESKET med LIV og SJÆL der er ELSKER og er ENGAGERET - GREBET - sådan foregår de EKSTATISKE ÅBENBARINGER - ÅBENBARINGS ERFARINGER vi kender til fra GUD.


Hver en CELLE er RYSTET bliver gennemstrømmet af KOSMISK ELEKTRISK MAGNETISK energi og kraft - når det sker på HJERTETS GRUND - vi i vores KOSMISKE TOTALITET og EKSISTENS.

Mennesket er et MIKROKOSMISK VÆSEN der ikke bare erfarer en ressonans og harmoni med MAKROKOSMOS og NATUREN - men endda erfarer hele MAKROKOSMOS i sit eget indre umiddelbart gennem HJERTET ❤️ alene kan vi dette der er ubegribeligt uforståeligt for vores fornuft.


Derfor bøjer jeg mine knæ for Faderen, efter hvem hvert fædrenehus i himlene og på jorden har navn, og beder om, at han i sin herligheds rigdom med kraft vil give jer at styrkes i det indre menneske ved hans ånd, at Kristus ved troen må bo i jeres hjerter og I være rodfæstede og grundfæstede i kærlighed, så at I sammen med alle de hellige får styrke til at fatte, hvor stor bredden og længden og højden og dybden er, og til at kende Kristi kærlighed, som overgår al erkendelse, så I fyldes, til hele Guds fylde nås.
Ham, som formår med sin kraft, der virker i os, at gøre langt ud over alt, hvad vi beder om eller forstår, ham være ære i kirken og i Kristus Jesus i alle slægtled i evighedernes evighed! Amen.



Ja min ÅBENBARING var at PAULUS "i KRISTUS VÆREN - ER i HJERTE EKSISTENS og VÆREN.

Jeg har altid været fuldt klar over dette - men sent i går aftes fik jeg noget af en GENOPFRISKNING af hvad HJERTE og EKSISTENS med KRISTUS egentlig betyder.

Mig i min EKSISTENS er det HELE MENNESKE - mig HELHJERTET og CENTRERET.

At være gift og have børn og et arbejde og omgås andre mennesker vil altid minde et menneske om at det LEVER - og at det EKSISTERER - LEVER HELHJERTET - er i EKSISTENS som kan mærkes.

Sygdomme og synd er når vi falder ind i os selv går til grunde i os selv. NÅR VI IKKE LEVER HELHJERTET - HAR INVESTERET OS SELV - givet os selv - kun hvis vi gi'r os selv får vi et liv.

Ikke at kunne dette HELHJERTET offer og engagement hører ind under synd og psykiatri eller psykologi i vor moderne tid. Men oprindeligt var det præsternes eller menighederne der tog sig af disse forhold.


At moderne mennesker lever i åndelig eksistentiel vakuum og meningsløshed skyldes rigtig meget at vi ikke længere er forbundet til NATUREN - vi tror NATUREN har at gøre med Naturnationalparker og ulv og vi har glemt at NATUREN er VORES OPHAV derfra hvor vi kommer og har overlevet gennem alle millioner af år fordi det er herfra vores giv os vort daglige brød stammer.


Alle mennesker skal vende sig imod permakultur jordbrug gartneri køkkenhave landbrug - hvorigennem vi genopdager vores fysiske kosmiske kropslige biologiske sanselige i verdens værens tilstedeværelse DASEIN EKSISTENS.

Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
09/05/2024 23:27
Vigtige præciseringer
af somo
09/05/2024 14:19
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Oversvømmelser i Brasilien: Over en mil..
10/05/2024 04:19
OpenAI overvejer om kunstigt genereret p..
10/05/2024 02:51
SABA til DR efter Eurovision: Det er sv..
10/05/2024 01:32
UNRWA lukker midlertidigt kontor i Østj..
10/05/2024 00:05
Radikale: Danske instruktører skal træ..
09/05/2024 22:11
Nyheder fra Religion.dk