annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15738219
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2387905
Et andet syn 1995517
Åndelig Føde 1535871
Jesu ord 1527186
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
0 registrerede 178 gæster og 208 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Hej I to - herligt at du redegør for Frans af Assisi Thomas.

Jeg tillader mig et gammelt indlæg for at vise at jeg går i en fuldstændig anden retning end Arne, end den retning Arne trækker samtlige samtaler om det religiøse spirituelle. Læs om I gider - i det mindste bare for at konstatere at jeg repræsenterer noget der er radikalt forskelligt fra hvad Arne står for. Det er ikke et angreb på Arne men blot for at vise et fuldstændigt anderledes billede og forståelse det religiøse spirituelle end den Arne konstant slår til lyd for. DET ER ET ALTERNATIV - til det menneske der dør af ilt mangel og mangel på lys ansigt og personlighed mangel på GODT HUMØR - og SPIRITUALITET hos Arne.





Vi har haft et år der var "hjerne -året", nu vil jeg her 2017 op til overfladen og gøre 2017 til året for "person og ansigt".

Lad os få sat ansigt og person på hjernen.

Ja lad os vække hjernen med ansigt og smil og ømhed i forbindelse kommunikation.

Kære menneske ("kære" Arne ikke mindst), kom nu op til overfladen, op i person og ansigt, op i billedligheden igen, skønheden som værende hvor sandheden åbenbares.

skal vi lege med ansigter, vore ansigter, ja dette er meget hvad kærlighed går ud på

en leg med ansigter, en leg med vore mange ansigter, alle de mange sider af vores personlighed der i tryghed mellem to mennesker får lov til at blive afprøvet

derfor kan en forelskelse ikke ret godt skjules for omgivelserne

Lad os sætte fokus på ansigtet og participation, altså kristendommens spiritualitet, frem for sindet, det ensomme forladte sind som i mindfulness og buddhismen.

Christfulness er intentional affektfulness.

Til forskel fra affektløse og udtryksløse mindfulness er christfulness udtryksfuldt emotionalitet og affektfulness i ansigtet der er fyldt med de spontane suveræne livsytringer og ja henvendelse, intention og motivation og kommunikation, gennem talens åbenhjertighed.

KRISTUS SPIRITUALITET er KARISMATISK.

Gud i den kristne tro må forblive person - ikke en upersonlig kraft eller energi eller ide - da det handler om en relation (gerne livslang), et jeg og et du. Jo længere en sådan relation har varet, jo mere indser vi, hvor lidt vi egentlig ved om den Anden/Gud, dette er kærligheden der bliver dybere.

uden ansigt og person kan mennesket aldrig siges at have del i Gud eller i det Guds Billede, Motiv og den Objektivitet, Kristus, vi er skabte til og i

Kristi'lighed eller Christfulness er det Guds Billede og den Skønhed, den person, den vores personhed der selvudgivende vender imod næsten, og det ansigt vi har fra først af, fra før vores de spontane suveræne livsytringer blev stækket.

Christfulness forklarer og herliggør human face. Det er Helligåndens udtryk og udseende og smukke fremsyn og rettethed. Ånden i og over vores ansigt der kommer til udtryk i et fremsynet tiltalende kommunikerende udseende.

Dersom vi ikke bærer Gud og Guds Kærlighed Kristus i hjertet lukker det menneskelige ansigt i, det mister sit affektfulness, de spontane suveræne livsytringer, det mister sit liv og emotionalitet, altså personheden der befinder sig i skønheden, det smukke, går tabt.


Lad os få sat ansigt og person på det religiøse, det med os og Gud. Lad os finde en vej væk fra det upersonlige frem til det menneskelige ansigt og øje, personlighedens liv i og med og ved Gud.

Human face = Kristus som det også er Guds Ansigt, det billede motiv objekt vi er skabte til.

Vi kender alt for godt, fra religiøs hold (jødedom og islam) modstanden imod hvad jeg skriver, præsenterer jer for her. Nemlig billedstormen, ikonoklasmen, som vi ser igen i dag udspille sig, blive ført ud i livet i Syrien og Irak af IS.

Kristendommen der er kropslighed = inkarnation har aldrig været bange for det sanselige og billedlige konkrete, i forbindelse kropslighedens sanselige livgivende nærvær.

Kristendom er God in human face blandt os, at anerkende og se og bekræfte dette forhold gælder for alle mennesker.

Kristendom fører ingen mennesker bag lyset, bag ansigtet, bag nogen person, nej kristendommen bedrager ingen med sort snak eller hård snak om hvad der er Guds Ord eller den rette tro/troenhed. Det forbyder Guds medlidende medfølende ansigt og person Kristus, Guds Kærlighed, der er sendt til os mennesker for at befri os fra alle hårde religiøse ord og domme.

Ordet må aldrig være i uoverensstemmelse med Billedet af Guds Ansigt i verden Kristus.

Sandheden er i LYSET - er et sted oppe i vores ANSIGT og PERSONHED - i vores "i KRISTUS lighed" - det Guds Billede vi er skabte i og til.

Kristendommen - KRISTUS IMPULSEN er karismatisk: billedelighed og skønhed - ANSIGT og personlighed ind i verden i kraft af den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke i verden ved mennesket Jesus. Derfor i KRISTUS vi alle løftes op i ANSIGTET op i vores PERSONHED op i LYSET op i de smukke øjne op i kommunikation og social engagement.

Med kristendommen der er KRISTUS MYSTISK vi kan aldrig befinde os under person planet - det personlige - sandheden findes oppe i det menneskelige ansigt oppe i LYSET. I KRISTUS vi har vores karisma - Gud HELLIGÅNDENS mange karismatiske udtryk. Vores udtryksfuldhed - vores sigende emotionelt levende udtryksfulde ansigt hvorigennem vi har vores MOTIVATIONELLE DOPAMINSKE FORHJERNE sociale engagement - "jeg du" kommunikation og spiritualitet - vi ser det tydeligst i forelskelsen mellem to og forældrenes titte bøh leg med de små børn og i forbindelse med festen og ekstasen = gælden.

Det vigtigste begreb overhovedet hvis man vil forstå Paulus og KRISTUS MYSTIKKEN der er Gud Helligånds mystik er HUMØR.

Vil vi trænge til bunds i urkristendommen er det HUMØRET der skal undersøges.

Hvis der er noget kristendommen har skænket verden er det et fandens uovervindelig godt HUMØR.

TRO er dette HUMØR GÅPÅMOD - denne Gud Helligåndens EKSTASE GLÆDE ind i verden.

Derfor Paulus opfordrede til musik og sang - så den kristne SPIRITUALITET og KIRKENS GUDSTJENESTER er mere end noget andet præget af musik og sang.

Dette har kristendommen skænket verden HUMØR GÅPÅMOD - EKSTASE GLÆDE som finder sit ægte symbolske udtryk i MUSIK og SANG - i JUBELEN og KRAFTEN fra oven - et vertikalt spirituelt indbrud i verden fra oven - fra GUD VOR FAR til os alle som GUDS BØRN - hørende GUD til.

Ja vi hører GUD TIL.
Seneste indlæg
Hilsner
af Tikka
03/05/2024 09:21
Min ”religion”
af Arne Thomsen
30/04/2024 14:16
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Det bedste ved kristendommen
af Anonym
29/04/2024 20:16
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Nyheder fra DR
Mere end 30 mennesker er døde i oversv..
03/05/2024 09:20
Pro-palæstinensiske protester spreder s..
03/05/2024 09:05
Danske Bank med milliardoverskud i året..
03/05/2024 08:00
Kun ét land overgår Danmark i pressefr..
03/05/2024 07:42
Tusindvis samlet til kapsejlads: En slag..
03/05/2024 07:06
Nyheder fra Religion.dk