annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15869865
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2397974
Et andet syn 2002929
Åndelig Føde 1599822
Jesu ord 1534105
Galleri
Sne, sne og atter sne
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 566 gæster og 218 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Citat:
HansKrist:

Netop i kristendommen - i Kristus takket være Guds Ånd - realiserer eller aktualiserer mennesket dets unikke særegne karismatiske personhed hvilket også befolknings grupper gør. Hvorfor er der så stor plads til forskellighed, ovenikøbet en forskellighed der anerkendes og står respekt om, fordi i KRISTUS er folk lige = ligeværdige men bestemt ikke ens. Kristendommen er takket være Paulus så rummelig. Der er ingen rettroenhed forstået som en rigtig dogmatisk lære, der er ingen trostvang - men der er en forkyndelse, en kerygmatisk evangelisk forkyndelse der værner om den FRIHED vi har i KRISTUS og som vi ikke skal sætte overstyr igennem at sætte noget andet end Gud på førstepladsen. Dette er det særegne, og Gud er ikke magtfuld diktatorisk (1)* (også derfor gnostikerne elsker Paulus og kalder sig selv PAULISTERNE). Guds åbenbaring i KRISTUS er netop som vor barmhjertige tilgivende kærlige himmelske vor Gud Fader. Men det er jo en og samme Gud altid for alle mennesker blot hele tiden på vej imod til stadig at blive taget imod og erkendt som vi er erkendt i KRISTUS = KRISTUS HEMMELIGHEDEN - hvem vi mennesker retteligen er i Gud.



Gud er ikke magtfuld diktatorisk (1)* (også derfor gnostikerne elsker Paulus og kalder sig selv PAULISTERNE). Guds åbenbaring i KRISTUS er netop som vor barmhjertige tilgivende kærlige himmelske vor Gud Fader. Men det er jo en og samme Gud altid for alle mennesker blot hele tiden på vej imod til stadig at blive taget imod og erkendt som vi er erkendt i KRISTUS = KRISTUS HEMMELIGHEDEN - hvem vi mennesker retteligen er i Gud - i vores guddommelighed tilbage i vores før syndefaldet harmoni med naturen = Edens Have og hvor vi havde adgang til LIVETS TRÆ midt i haven - der står centralt i cor i HJERTET af det hele - herfra Livets puls og åndedræt undgår.

Hvordan kommer vi tilbage, jo ved at stoppe med at gnaske de moralske æbler i os om ondt og godt - alle der gør det kommer ifølge Paulus ud af balance, ja der opstår en neurose, en splittelse, i folk der gnasker moralske æbler og dette er synden, der hvor vi bliver kødeligsindet fordi vores naturlige legemlighed og biologiske sanselige kropslighed kommer ud af naturlig harmoni med naturen og Gud Livets Ånd.

Hos Paulus er kødet ikke en krig eller foragt eller ringeagt imod vores biologiske sanselige kropslighed i resonans og samtale naturen - for sådan var vi oprindeligt sat i Edens Have og det er den tilstand før syndefaldet vi skal tilbage til ifølge Paulus - LIVETS ÅNDELIGE SAMMENHÆNGE - men det kræver at vi stopper med at gnaske i de moralske æbler - og lærer Gud at kende som vores LIVGIVER og "SKABER" gennem sin Ånd - LIVETS ÅND.

Romerbrevet 7 og 8 er så helt afgørende for at vi kan forstå hvad det vil sige at leve under LOVEN som opdrager og hvad det vil sige at have KRISTUS som opdrager = at være i KRISTUS - den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - det Guds Nådes Kraftværk vi alene kan være hvis vi tilhører Gud og har Guds Ånd der altid også er Livets Ånd.

-0-0-0-0-0-


(1)*:

For gnostikerne gav Gamle Testamente nogle uheldige associationer om en magtfuld diktatorisk Gud der på deterministisk vis styrede og bestemte alt - også meget en straffende Gud - alle disse forhold bliver der gjort op med i Guds selvåbenbarelse i KRISTUS. De holder så jo alligevel ikke men skyldes menneskelig fejltolkning og at KRISTUSHEMMELIGHEDEN - om mennesket i Gud i Edens Have Naturen i dets guddommelighed her - Gud mennesket og Naturen i resonans samtale og harmoni med adgang til LIVETS TRÆ endnu ikke er åbenbaret os endnu.

At gnostikerne kalder sig selv PAULISTERNE i en tusind årig periode - og faktisk stadig gør det idag (HansKrist fx og andre fx Steiner og flere andre der forstår at sætte mennesket ind i en kosmisk sammenhæng) - er der mange gode grunde til. Og vi må også forstå at den gnosticisme vi altid skal høre om hvor kroppen (vores biologiske sanselige kropslighed) er syndigt ihvertfald ikke kan finde opbakning hos Paulus, da "begrebet" kødet fra Rom 7 og 8 - som jeg demonstrerede ovenfor er et begreb der står for at vi under LOVEN som opdrager, indespærret i kun det moralske , at vi der pådrager os en neurose (som også er psykoanalysens konklusion (så her er Paulus og Freud enige) - vi bliver sat ud af (gennem syndefaldet) vores resonans samtale og harmoni med NATUREN i Edens Have hvor LIVETS TRÆ står og hvor vi er i og sammen med Gud i Edens Have - i naturen - i vores guddommelighed - hvor vi har adgang til LIVETS TRÆ og Guds Ånd som LIVETS ÅND.


🌊🐟💦🏊🚴🏃💕


Selvfølgelig måtte det blive naturbarnet - Frans af Assisi naturbarnet og glædes barnet der opdager de her forhold hos Paulus.

Opdager hvorfor gnostikerne er vilde med Paulus og kalder sig selv PAULISTERNE.

Gnostiker er Paulus jo selv om nogen og uden gnosticismen ihvertfald ingen kristendom. Vi må lære at skelne mellem forskellige gnostiske retninger.
Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
13/05/2024 22:44
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Universitet i Amsterdam lukker i to dage..
14/05/2024 00:45
Trods protester: Udskældt lov er ét sk..
13/05/2024 22:10
Bakken Bears bringer sig foran med 2-0 i..
13/05/2024 21:44
En FN-medarbejder er blevet dræbt i ang..
13/05/2024 21:32
Den Grammy-vindende saxofonist David San..
13/05/2024 21:03
Nyheder fra Religion.dk