annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15696883
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383021
Et andet syn 1992443
Åndelig Føde 1527744
Jesu ord 1523947
Galleri
Svensk træhus
Hvem er online?
0 registrerede 443 gæster og 132 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Poetisk fryd..

Hej i foråret, RM..

Ja, pt. ka’ jeg næsten ikke andet end foråret, så det er langt fra kun de næbbede der lige må snappe efter vejret over knopningen.
Jeg forstår godt glæden ved Kierkegaard, sproglaboratoriet sprudler da også i øjnene på en stor del af den læsende verden – og nu man ér den heldige indehaver af selve modersmålet, ja så sku’ man da også være noget af en sær snegl hvis ikke man tog den på hovedet ind ad døren – hoveddøren. Det er bestemt ikke kun kristne troende der stornyder det filosofisk begavede hoveds mange smukke tankebilleder, alene ordlegene sprutter sgu’ rundt på villavejene langt fra edens have.

Jeg deler desuden din begejstring for Møllehave, som nok også betyder meget for mange mennesker, og det har jo nok meget at gøre med det storsindede og begavede menneske han vitterlig ér – at man ind imellem ser nogen falde ham i ryggen, handler jo som oftest mere om en malplaceret misundelse der ikke har mere raffinerede udtryksformer, og derfor stikker i øjnene, hvad han selvfølgelig fuldt ud er klar over. Det spiller ingen rolle, ethvert menneske ku’ sættes op på en nål, hvis det sku’ være. Det er bare ikke alle der synes at de er så satans interessante, at de har noget deroppe at bestille. Så jeg holder bestemt også af at høre ham fortælle, i hvilken forbindelse der vel heller ikke findes en bedre recept på et dårligt humør, end netop at kunne læne sig tilbage og lade fortællinger danse ind? Jeg er imponeret over hukommelsen, men anekdoterne og fortælleren kommer i første række. Når man læser faxerierne, må man jo tænke på, at Halfdan i tidsrummet er så skide træt og plaget af sygdom og liv. Alt falder da på plads. Det forhindrer jo ikke at man selvfølgelig blir ked af det, når de mennesker man i årevis har nydt ordblomster fra, pludselig drejer nøglen om og forsvinder – det ville fandme være underligt andet!

Så hva’ akkurat Halfdan angår, ja så blir vi jo heldigvis aldrig færdige med at nyde ordkunstens mangfold af billeder og alle hans mange fine tanker om livet. Og jeg synes Møllehave har helt ret, for han ér virkelig én af vore helt store poeter, og ikke kun begrundet i den store betydning han så i alle vore små medmenneskers fremtid, men p.a. hans socialpolitiske tilgang og høgeblikket, tænk bare på de politiske perspektiver i Med solen i ryggen. Man ka’ selvfølgelig sagtens lave lidt sjov med cykelturen til Spanien, men det vigtige at få med sig ér dog selve engagementet i uretfærdighedens sag, og det, at sagen jo ikke bare ender i salonsocialisme, men forsøges praktiseret! Han forsøgte at gøre noget, en forskel, sad ikke bare med hænderne i skødet og ophøjede meninger til modige idéer, som så mange andre! Det var i øvrigt også Morten Nielsens livsfilosofi, hvis man da ka’ tale om en samlet anordning. Og dér er noget at respektere, forøvrigt synes jeg da at både Iben og Tom selv udviser et storartet kunstnerisk engagement, og har gjort det i årtier. De har det bestemt ikke fra fremmede, der er både Ester og Halfdan og hele forsamlingen af de nu pukkelryggede unge kunstnere, noget af en klub, en storfamilie…;)

Bedste forårshilsner
Simon
P.s.: det er fine digte, du dér lagde ind! Har et par stykker i ærmet, men ka' ikke lige finde det, altså ærmet.
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 07:12
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Admin
26/04/2024 08:08
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
25/04/2024 21:42
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Israelsk ambassadør er bekymret for sik..
27/04/2024 07:20
Rusland har ramt energianlæg i tre ukra..
27/04/2024 07:18
Russiske natangreb på Ukraine sender po..
27/04/2024 05:40
Houthibevægelsen rammer britisk olieski..
27/04/2024 04:45
Canadisk provins begrænser afkriminalis..
27/04/2024 03:26
Nyheder fra Religion.dk