annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 468 gæster og 35 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Guds Ord

Bibelen er et stort kærligheds drama mellem mennesket og Gud eller mellem Gud og mennesket.

Gud og mennesket tales der om i Bibelen.

Og den virkelighed mennesket har med Gud eksisterer, så bibelen tager ikke fejl og vi kan ikke sige bibelens mange vidunderlige vidnesbyrd og beretninger om det kærligheds dramatiske forhold der er mellem mennesket og Gud ikke holder vand. Det er virkelig den levende Gud og ikke filosoffernes spekulation om Gud vi bliver præsenteret for i Bibelen.

Nye Testamente udgør vores åndelige spirituelle måde at fortolke Gamle Testamente på. Sådan vil det altid være også i dag er det gennem vores moderne verdensbillede og virkelighedsforståelse at Nye Testamente forstås. Dette er Helligåndens værk ville mange teologer sige.


-0-0-0-

Apropos det med Helligånden, så skriver du:

Citat:
Så helligånden skulle hjælpe Jesu apostle til at leve og vidne sandt om Jesu lære efter hans død.


Enig og det er nøjagtigt det mit indlæg der også er et Kristus vidnesbyrd, fuldt og helt lever op til:

Det er Hans-Kristian der som den Jesu Kristi Apostel han er der her efter Jesu død vidner sandt om begivenheden Kristus, Guds nådige handling med os mennesker i forbindelse Jesus.

Vi må ikke gøre tingene sværere end de er. Vi må ikke rende rundt og slå hinanden i hovedet med Bibelen. Dette er dødens ånd og den forkerte uåndelige forståelse der døder os om vi gør det. Bibelen kan være til inspiration og for nogle vejledning, men Helligåndens virke eller Guds Ånd's virke går ikke død i en bog, i Bibelen, men gør at Kristusvirkeligheden griber konstant påny verden over mennesker og Kirken lever.

Det er jo ikke noget dødt vi snakker om der er sket for 2000 år siden, for i så fald er Kristus ikke opstået = Kristusvirkeligheden ikke nogen realitet. Vi kan ikke standse Helligåndens værk ved fx at binde Helligånden op på kun hvad der står i Bibelen. Dette er en absurditet og derved ville det mest livgivende af alt mennesket kender til være død og dødt.

PS:

De tanker vi får direkte fra Gud som Paulus taler om, skal ikke konstant omkring en eller anden bibelsk sætning for at blive "korrekset" det er trættende i længden og det døder Ånden og det er tegn på manglende tillid til Helligåndens virke og gerning med os mennesker (som inspiration og for enkelte belæring kan det gå an indimellem, men ikke konstant som amen i Kirken). Vi skal kunne profetere og tyde tidens tegn og forklare for hinanden i et jævnt forstandigt sprog hvad/hvem den kristne tro og spiritualitet dækker over.

Ved at hamre løs på hinanden, ved konstant at slå hinanden i hovedet med bibelen, ender det mest levende af alt, den kristne tro og spiritualitet, livet skjult med Kristus i Gud, som noget der blot foregår i hovedet på os, så bibelkonkordantiske mentale forestillinger fremkaldt ved altså en bogstavelig overlæsning og hypnotisk overindlæring. Så har vi ikke hjertet og vore eksistentielle umiddelbare åbenbarings erfaringer med i vores spirituelle liv, liv og virkelighed med Gud.
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Ny lov giver op til 15 års fængsel for..
27/04/2024 22:05
Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand r..
27/04/2024 21:37
Harvey Weinstein indlagt fra fængslet
27/04/2024 21:27
FN's Sikkerhedsråd frygter snarligt ang..
27/04/2024 21:10
Britney Spears indgår forlig med sin fa..
27/04/2024 20:46
Nyheder fra Religion.dk