annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 20959472
Åndelig Føde 2726320
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2646563
Så er der linet op... 1981641
Jesu ord 1677655
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 1947 gæster og 281 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Mellemrummet

Mojn’ RM…

Her en ældre opskrift, sikkert blandt utallige andre, hvorfor det bare er med at overlevere dem, så de kan nydes i ganer her og dér og alle vegne…

Slåenvin – som findes i skov, klit og hæk:

6 kg. slåenbær, 8 kg. hyldebær, 15-20 kg. æbler, 10-12 kg. sukker, gærnæringssalt, bourgogne- eller bordeaux-gær.

Slåenbærrene kommes en nat i dybfryseren, overhældes derefter med kogende vand, så det dækker bærrene. De står natten over og trækker. Så hældes saften fra i en ballon, og nyt kogende vand hældes over bærrene, der trækker en nat til, hvorefter saften hældes i ballonen. Processen gentages en tredie gang, hvor bærrene koges i vandet.

Hyldebær og æbler koges møre. De hældes på ballonen sammen med gærnæringssalt og 3 kg. sukker og massegærer ca. en uge. Massen sies og saften hældes tilbage på ballonen, hvor den gærer videre. Der kommes sukker på 2-3 kg. ad gangen, således at gæringen holdes ved lige (ca. en gang om ugen).

Vinen stikkes om når den første stormgæring er ovre, dvs. når der kommer en boble pr. minut. Senere stikkes et par gange for at klare vinen. Har man tålmodighed, behøver man ikke svovle vinen for at standse gæringen. Den går i stå af sig selv i løbet af ½ - 1 år og er klar til at hælde på flaske når den er 1 år gammel – men man ka da smage på den ind imellem.

*

Omsider er vi så nået til nissenullerierne, en vigtig tid for det oplyste nissehuefolk, men vi ved jo alle sammen godt, at der ind imellem er huller i nissebevidstheden, hvilket der dog er råd for, exempelvis her: http://www.nissenuller.dk/31188070

De nisseligste hilsner og med stor tak for Hr. Lange, som skabte et bredt smil! Forøvrigt stornyder jeg også snelandskaberne og de glade, skraldgrinende børnestemmer i alle aldre! ;)
Simon
Seneste indlæg
Misforståelsen
af RoseMarie
03/12/2025 02:22
Solen brænder ud
af Arne Thomsen
27/11/2025 16:58
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
02/11/2025 12:56
Kyrie eleison
af RoseMarie
02/11/2025 07:31
Egen tro - og andres
af Anonym
08/10/2025 19:03
Nyheder fra DR
Rusland efter møde med USA: Ingen genne..
03/12/2025 00:10
Dansker vinder 150 millioner i Eurojackp..
02/12/2025 22:30
Hegseth nægter at have været til stede..
02/12/2025 22:01
Mistænkt bag skud mod USA's nationalgar..
02/12/2025 21:55
Lars Løkke vil ikke slække på støtte..
02/12/2025 21:52
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Sydkoreas præsident vil mindes undtagel..
03/12/2025 00:16
Færøerne tager skridt på vej mod mere..
02/12/2025 22:31
Sabrina Carpenter fordømmer Det Hvide H..
02/12/2025 22:29
1124 syrere fik permanent opholdstillade..
02/12/2025 21:10
Rusland efter møde med USA: Vi er ikke ..
02/12/2025 20:54