annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 20959472
Åndelig Føde 2726320
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2646563
Så er der linet op... 1981641
Jesu ord 1677655
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 33 gæster og 228 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Mellemrummet

Mojn’ RM…

Her en ældre opskrift, sikkert blandt utallige andre, hvorfor det bare er med at overlevere dem, så de kan nydes i ganer her og dér og alle vegne…

Slåenvin – som findes i skov, klit og hæk:

6 kg. slåenbær, 8 kg. hyldebær, 15-20 kg. æbler, 10-12 kg. sukker, gærnæringssalt, bourgogne- eller bordeaux-gær.

Slåenbærrene kommes en nat i dybfryseren, overhældes derefter med kogende vand, så det dækker bærrene. De står natten over og trækker. Så hældes saften fra i en ballon, og nyt kogende vand hældes over bærrene, der trækker en nat til, hvorefter saften hældes i ballonen. Processen gentages en tredie gang, hvor bærrene koges i vandet.

Hyldebær og æbler koges møre. De hældes på ballonen sammen med gærnæringssalt og 3 kg. sukker og massegærer ca. en uge. Massen sies og saften hældes tilbage på ballonen, hvor den gærer videre. Der kommes sukker på 2-3 kg. ad gangen, således at gæringen holdes ved lige (ca. en gang om ugen).

Vinen stikkes om når den første stormgæring er ovre, dvs. når der kommer en boble pr. minut. Senere stikkes et par gange for at klare vinen. Har man tålmodighed, behøver man ikke svovle vinen for at standse gæringen. Den går i stå af sig selv i løbet af ½ - 1 år og er klar til at hælde på flaske når den er 1 år gammel – men man ka da smage på den ind imellem.

*

Omsider er vi så nået til nissenullerierne, en vigtig tid for det oplyste nissehuefolk, men vi ved jo alle sammen godt, at der ind imellem er huller i nissebevidstheden, hvilket der dog er råd for, exempelvis her: http://www.nissenuller.dk/31188070

De nisseligste hilsner og med stor tak for Hr. Lange, som skabte et bredt smil! Forøvrigt stornyder jeg også snelandskaberne og de glade, skraldgrinende børnestemmer i alle aldre! ;)
Simon
Seneste indlæg
Misforståelsen
af somo
18/10/2025 09:00
Egen tro - og andres
af Anonym
08/10/2025 19:03
Godmorgen og god dag
af Hanskrist
05/10/2025 12:26
Dumme svin
af Hanskrist
10/09/2025 10:25
Lys
af Hanskrist
06/09/2025 11:11
Nyheder fra DR
Dusinvis kvæstet under mindehøjtidelig..
18/10/2025 16:06
Borgmesterkandidat i København vil bygg..
18/10/2025 15:00
Fans valfarter til tysk museum efter ny ..
18/10/2025 14:57
Farlig genstand fundet på gaden i Uppsa..
18/10/2025 13:10
Demonstration mod Trump i København i a..
18/10/2025 13:03
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Nyt tilfælde af fugleinfluenza - 25.000..
18/10/2025 14:41
V-borgmester vil have aflyst jødisk fil..
18/10/2025 14:03
Spildevand kan redde liv. Danskernes eft..
18/10/2025 14:00
Planer om et stærkere militær udløser..
18/10/2025 13:30
Anholdte i Aalborg kan være omrejsende ..
18/10/2025 12:18