annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 20959472
Åndelig Føde 2726320
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2646563
Så er der linet op... 1981641
Jesu ord 1677655
Galleri
Barfodsløb i bølgeskvulp
Hvem er online?
0 registrerede 919 gæster og 292 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Mellemrummet

Ohøj i natningen RM,

Her lidt til maven - fra Erik Poupliers ”De fire årstider i Provence – forår & sommer” - det ka øjne godt ha brug for:

Courgettes farcies. Farserede courgetter.
Til 4 personer skal bruges: 6 courgetter (helst de runde) 150 g. pølsekød, 150 g. franskbrødsrester, 2 æg, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 lille bundt persille, salt, peber og muskat.

Sær franskbrødsresterne i blød i koldt vand. Blancher courgetterne, del dem midt over, fjern det løse kød og kerner med en ske, hak denne masse i persillehakkeren, hak ligeledes løget, persillen og hvidløget og bland det hele med kødfarsen.
Lad det derefter snurre i to spsk. olie på panden.

Hæld vandet fra franskbrødet og mos det med en gaffel. Der må ikke være klumper.
I en stor skål piskes de to æg sammen, og farsen blandes i. Salt, peber og friskrevet muskat tilsættes.
Anbring courgetterne i et smurt gratinfad, fordel farsen, drys med et fint lag rasp pg anbring små smørklatter med jævne mellemrum. Bag det færdigt i ovnen.

*

Her følger en opskrift på en Quiche d’Asperges.
I Danmark vil de fleste nok købe tærtedejen færdiglavet og klar til at fore tærteformen med, så vi starter her.
Til fyld skal bruges: Ca. ½ kg. grønne asparges, 5 æg, 2 store spsk. crême fraiche (38 %), salt, peber og friskrevet muskatnød. Kog aspargesen i 20 minutter og skær den i småstykker som går gennem persillehakkeren. Tag dog nogle fra, helst hovedstykkerne, til pynt. Pisk æggene samme og bland dem godt med crême fraichen og derefter med de hakkede asparges. Smag til med salt, peber og muskatnød. Hæld det hele op i formen, pynt med aspargeshovederne og bag den i ovnen ved ikke for stærk varme. Quichen er færdig, når den er sprød og gylden.

*

Erik Pouplier er forfatter til en række herlige læseoplevelser, ikke mindst om det elskede Provence, som blev hans anden hjertenskær - http://www.litteratursiden.dk/forfattere/erik-pouplier

mvh
Simon
Seneste indlæg
Misforståelsen
af somo
13/12/2025 07:50
Solen brænder ud
af Arne Thomsen
27/11/2025 16:58
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
02/11/2025 12:56
Kyrie eleison
af RoseMarie
02/11/2025 07:31
Egen tro - og andres
af Anonym
08/10/2025 19:03
Nyheder fra DR
Dansk bataljon vender hjem til jul
13/12/2025 13:19
TV 2 tager opgør om journalisters sms'e..
13/12/2025 12:29
Erdogan vil tale om krigen i Ukraine med..
13/12/2025 12:09
Vold på skoler i Aarhus: 15-årig varet..
13/12/2025 12:08
Første tilfælde af spedalskhed i EU i ..
13/12/2025 11:23
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
40.000 kroner i falske mønter afsløret..
13/12/2025 12:41
Tidligere rocker i Bandidos tiltales for..
13/12/2025 12:03
Spansk politi stopper helikoptersmuglere..
13/12/2025 11:41
Over en million er uden strøm i Odesa e..
13/12/2025 11:06
Partier har forladt en ruinhob og rider ..
13/12/2025 11:00