annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15532982
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372074
Et andet syn 1980581
Jesu ord 1518197
Åndelig Føde 1464857
Galleri
Rødhus hedeklit
Hvem er online?
0 registrerede 228 gæster og 259 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Mellemrummet

Hej RM..

Jah, med lidt klassisk ordballet i rodnettet, ka det jo ikke gå helt galt. Søren Ryges sønderjyske rødder har været et sundt og trygt fundament for en opvakt vokal landsbydreng med konsonanttrang, så litt.studiet må ha’ ligget lige for, og strakt sig ud i det folkelige.
En harmonisk folkelighed er groet ind i ham, siver langsomt ud i programmerne, hvor dialekter mødes i alskens litteratur og billeder, akkompagneret med smuk musik der sender dufte ind i vore stuer, som vi sender videre med glade smil. Det gør os godt, foreningen af musik, billeder og litteratur, og faktisk gik det jo alligevel an at dufte carporten på rosenkvisten – sikke en dejlig have hun havde, en skøn kvinde for øvrigt ;)

Nå, brok-brok: Tv ka være godt, når det har niveau, men det sker efterhånden så sjældent, at flest af dem jeg kender sjældent gider se det. Alene på den grund, hæver ’Søren Ryge-Direkte’ sig naturligvis langt opover alt det andet fra DRG’s Jammersminde – TV-2, 3 etc. er der ingen grund til at omtale – og som spredes til den beskedne sum af ca. 6 milliarder kroner årligt. Et stavnsbånd vi alle atter er underlagt, i og med vi er påtvunget en digital postkasse. Det er uhyrligt at et stavnsbånd igen forekommer her i Dannevang, og dette har i særlig grad Brian Mikkelsen skylden for. Jeg skal lige sige, at vi her kalder DR for DRG, i og med særlig ”nyhederne” er lutter genudsendelser – det svarer til at betale 10 kr. for den samme liter mælk både seks og syv gange…

Men det var godt du havde en god tv-aften, det kan man godt trænge til. Hannah og hendes søstre er fyldt med en vidunderlig stemning, og er blandt de film jeg sætter størst pris på af Woody Allens – har kun set få af dem han lavede op gennem 0’erne, de sagde mig nu ikke det store, men jeg er også dybt konservativ på det område. Filmen September minder stemningsmæssigt en del om Hannah og hendes søstre, Manhattan Murder Mystery har noget af det samme i sig. Tre vidunderlige film med duft, smag og pragtfuld musik, der inspirerer og bringer mig helt i top.

Voldsfilm har nu aldrig sagt mig noget, de er uden anden pointe, end at belyse forskellen mellem en god og dårlig historie. Derimod får flere af Woody Allens tidlige film alt til at forsvinde omkring mig, helt som det at læse en god fortælling, heldigvis findes der så andre end ham der ka skabe en god historie, og fortælle den på en fascinerende måde.
Igrunden er det jo svært at forstå, hvorfor man fylder tv og biografer med alle de voldsfilm, og at man stadig ikke begriber forholdet mellem volden der vises og den der udøves – særlig tragikomisk blir de pseudo-psykologiske forklaringsmodeller fra voldspattedyrene selv, fx når volden præsenteres som pornobabser der netop forhindrer bedstemødre i at blive voldtaget og myrdet midt på Rådhuspladsen, hvor madprogrammer der udspyes overalt omkring os, velsagtens skaber fedmen der forhindrer oldemødre i at blive ædt samme sted, evt. midt i Søren Ryge-Direkte! Og for øvrigt burde japanske biler erstattes af rensdyr..

Nå, ha’ en vidunderskabt grøn weekend, det ku’ altså godt ligne solen, derude i horisonten!
Går tit i stå, midt i Paul la Cour; så står man dér, og gu’ ka han ka gøre for det! Se nu bare her: ”intet er det digt, som ikke i sit lys rummer en gåde, et tilmuret rum for fremtidens ukendte gud!” – tillader han sig at skrive, om ikke andet, hevet ud af konteksten og anbragt i Povl Schmidt’s eget gådefulde rum (Symbol og Virkelighed)…;)

Verset

Du mandigste af alle lyse kunster:
at knuge Verden sammen til en Sten,
gøre den lille paa din Haand og mægtig,
skyggefuldt lysende og dyb og ren.
Indblæse Marmornatten aabne Skove,
hvor din Fortrolighed i Græs kan sove,
mens Fuglehjertet synger fra sin Gren.
Aa Fløjtespil, som drypper dine Toner,
naar alle korte Ting, vor Armod kroner,
er vragede og borte, en for en.

- Paul la Cour, Levende Vande, 1946.

Mænne hilsner..
Simon

P.s.: lægger snart lidt højtravende Bach til dig, som er helt utrolig smukt ;)
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Frygter udslip af farlige materialer eft..
28/03/2024 09:26
Fire personer dræbt i Illinois efter kn..
28/03/2024 09:22
Nyheder fra Religion.dk