annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15729413
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2386201
Et andet syn 1994536
Åndelig Føde 1533860
Jesu ord 1526471
Galleri
Et historisk fly, man helst vil glemme.
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 210 gæster og 69 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Det, som er Michael ;-)

Michael du stiller et spørgsmål:
Citat:
Hvis du er levende, er du så ikke den eneste der er tilstede der i livets nu?



Nej, vi er alle optaget af noget.


"mennesket er til som nærværende ved altid at være fraværende i det, vi kalder nuet."

Hvis vi fulgte dit eksempel ville mennesket ende alene i sanselighed, uden bevidsthed, men mennesket er nu et bevidst villende væsen, intentionel væsen, altid bevidst om noget og villende noget, og da især når det sidder i en bybus.


Som eksperiment kan man godt prøve dine ideer af for en stund, men for pokker, med så mange mennesker, hvilken situation af de utallige situationer der er i en sådan bus vil du give betegnelsen livets nu? Jeg tror du har set for mange film, for i forbindelse film, er der jo et kamera der bestemmer hvad der skal fokuseres på, i kassen, og hvad der er livets nu for instruktøren, men i bussen findes ikke et objektiv kamera eller perspektiv gældende for alle, hvorfor der er lige så mange bevidstheder og udsyn og perspektiver som der er mennesker, og situationer dem er der endnu flere af, og hvilke af disse situationer skal ha betegnelsen livets nu?

Man kunne sige at dersom der kom en eller flere mænd ind der truede buschafføren med en kniv eller pistol og højlydt råbte at nu var bussen her med alle passagerer kapret, så var der en situation, der pludselig ville tiltrække sig mest opmærksomhed, men stadig så er situationen forskelligt fra kaperen og buschafføren og et barn på 1 år der ikke forstår en skid af det hele.

Der er ikke et fælles livets nu, du som guru kan undervise i, eller tale om, eller forgude, ophøje, som noget ganske særligt. Dit livets nu er dit livets nu og for et andet menneske vil det være anderledes.

Alle mennesker har en historie og er et sted i deres LIVS HISTORIE. Find du michael den røde tråd igen i dit liv, find tilbage til dit LIVS HISTORIE og kom ud af nuet, find tilbage til dit livs sammenhæng og historie, mening og intentionalitet og motivation og emotionalitet. Tilværelsens hjerte er tiden, menneskets liv er en historie, et forløb og selv om vi hengiver os til ren sanselighed, så opfatter vi det vi sanser ud fra tiden, hvor vi er i livet, vores livs historie, ud fra vores livserfaringer, og ud fra hvor opstemt eller nedtrykt vi er og ikke mindst ud fra den sammenhæng og rolle vi har i vore sanselige omgivelser.


Vore tanker og bevidsthed, intentionalitet og emotionalitet og motivation er vigtigere end det fysiske sted, nu, hvor vi befinder os, end hvor vi er her og nu.


Kun i specielle situationer kan det fysiske sted, nu, vi befinder os tiltrække sig opmærksomhed (som eksemplet med kapring) andre eksempler kunne være at vi er på vej over en fodgængerovergang hvor vi er ved at blive kørt ned.

Og en allike den smiler ikke til dig michael, den er kun på vagt overfor dig, og den er hele tiden i en vis spændt parathed til at flygte, ta vingerne og flyve væk fra dig, der gør at du ikke kan forføre den og få den til at smile til dig, nu drømmer du min ven. Kan godt høre du ikke som mig har haft en opvækst på landet. Du skal evolutionsbiologisk op til hunde og heste, før du rigtig kan få en god emotionel kontakt, men hvordan smiler en hest og en hund, må jeg stadig spørge.

mvh HansKrist.

Seneste indlæg
Min ”religion”
af Anonym
29/04/2024 20:27
Det bedste ved kristendommen
af Anonym
29/04/2024 20:16
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Nyheder fra DR
Morten Frendrup scorede, da Genoa sikred..
29/04/2024 23:49
Houthierne: Vi har angrebet to amerikans..
29/04/2024 23:46
Politiet anholder pro-palæstinensiske d..
29/04/2024 22:53
Flere politibetjente skudt i USA
29/04/2024 21:43
Gérard Depardieu skal for retten til ok..
29/04/2024 21:25
Nyheder fra Religion.dk