annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15810923
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2394358
Et andet syn 2000135
Åndelig Føde 1571492
Jesu ord 1530964
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
0 registrerede 56 gæster og 43 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Guder og det guddommelige

1):

Begivenheden KRISTUS:

inkarnationstanken udtrykker en begivenhed. Og denne begivenhed er den historiske Jesusvirkelighed. Her kom Gud. Derfor: Gud er Jesus. Udenfor Jesus findes kun vore Gudsideer, som alle er produkter af afgudsdyrkelsen. I Jesus kom den virkelige gud. Gudsideer opstiller det suveræne menneske, så længe Gud selv er borte. Kun om den fjerne gud kan mennesket i sin suverænitet opstille ideer, der udtrykker, hvilken plads og betydning det suveræne menneske ønsker at give Gud. Er Gud derimod kommet nær, da mister mennesket sin suverænitet. Da forsvinder også dets forskellige gudsideer, og det står i stedet for over for Gud som virkelighed, d.v.s. som begivenhed. Det er dette inkarnationstanken udtrykker. Regin Prenter.

2):

Begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

-0-0-0-0-

1) og 2) var blot to måder at formidle evangeliet på - begivenheden KRISTUS på der grundlægger KIRKEN og ja kristendommen.


Nu spørger du til hvordan OPSTANDELSEN skal forstås.


Det er en ÅBENBARING af begivenheden KRISTUS:

Altså at den den historiske Jesusvirkelighed. Her kom Gud. Derfor: Gud er Jesus. Udenfor Jesus findes kun vore Gudsideer, som alle er produkter af afgudsdyrkelsen. I Jesus kom den virkelige gud.


Altså Jesus spiller Gud ind som konkret virkelighed og Jesus dør og hvad så???


OPSTANDELSEN betyder

at BEGIVENHEDEN KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - altså Gud som konkret virkelighed - det himmelske og jordiske nu forenet - Gud og mennesket nu forenet

at denne inkarnations virkelighed ved Jesus ikke forsvinder igen fra jordens overflade bare fordi Jesus dør.

Så simpelt er det.

Derfor vi siger at KRISTUS (begivenheden KRISTUS) er den samme idag og altid - fordi den inkarnations virkelighed Jesus spillede ind i verden (hvor Gud med Jesus kom nær som virkelighed) som en opstandelses begivenhed altid vil være nærværende som mulighed for alle mennesker til alle tider i kraft af Gud Helligånden.

Opstandelse betyder at BEGIVENHEDEN KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus forbliver, i kraft af Gud, som mulighed for alle mennesker til alle tider.

Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt. Og selv om vi har kendt Kristus rent menneskeligt, så gør vi det nu ikke længere. Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! Men alt dette skyldes Gud, som forligte os med sig selv ved Kristus


Altså godt har vi ikke kendt mennesket Jesus - men i kraft af Gud Helligånden da forbliver den inkarnations virkelighed med Gud Jesus spillede ind i verden - dette er hvad opstandelsen betyder - så hvad Jesus påbegyndte - Gud som konkret nærværende virkelighed (især gennem sin ÅND) - denne VIRKELIGHED forsætter med at brage løs i verden og gøre sig gældende som vi ser det hos Paulus hos Gerth hos HansKrist og millioner og atter millioner af mennesker generation efter generation.

Der er ikke noget hokus pokus mht opstandelsens begivenheden KRISTUS hos Paulus.

Det betyder blot at hvad Jesus påbegyndte - Gud som konkret nærværende virkelighed (især gennem sin ÅND) - denne VIRKELIGHED - denne uovertrufne SPIRITUALITET forsætter.

Og jeg er FAN

Det er jeg med på

Jeg tilhører KIRKEN

Denne VIRKELIGHED = KRISTUS VIRKELIGHED (hvad Jesus påbegyndte - Gud som konkret nærværende virkelighed (især gennem sin ÅND)) er jeg gennem evangeliet og Gud Helligånden blevet indviet i et utal af gange.

Husk det er i kraft af Gud - det er ikke noget vi tror (som vi opfatter at tro noget).

Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.


-0-0-0-0-


Vi må aldrig gøre tingene sværere end de er.

Og vi skal ikke spekulere men blot forstå tingene også det SPIRITUELLE - den urkristne paulinske SPIRITUALITET.

Der er ikke noget over i Bibelen eller i Kirkens dogmer der kan optræde som autoritet og overdommer over vores SPIRITUELLE erfaringer - vores "i KRISTUS SPIRITUALITET".

Og PAULUS forlanger at vi skal drøfte vores SPIRITUELLE ERFARINGER med hinanden på en forstandig måde så folk der lytter til os ikke skal gå hovedrystende bort fra os, vende os ryggen fordi de finder os tossede og overtroiske i hovedet, småt begavede.


Ja PAULUS er TÆNKNINGENS SKYTSHELGEN

som han er:

Gud Helligåndens Apostel

FRIHEDENS Apostel

Glædens og "passionens "iver"" Apostel

Åndens Ekstatiske Karismatiske den ypperste Apostel.

Han er et vidunderligt menneske alle kan finde sig selv i - til trods de vældige KRÆFTER ENERGIER og GERNINGER der knytter sig til mandens liv nøjagtig som til Jesus liv.

KRISTUS VIRKER MÆGTIG I OS siger Paulus.

Mod slutningen af sit liv siger han at han kun gider tale om det KRISTUS har udvirket i hans liv.

Og det er ikke småting - uden Paulus ville verden idag have set noget anderledes ud.

Hvilket Somo ofte beretter om at fx de kristne gerne må spise flæskesteg og frikadeller og drikke vin og at vi mænd og kvinder ikke behøver være omskåret i vores kønsorganer og at vi ikke er underkastet nogen LOV RELIGION - eller nogen former for bibelfundamentalisme eller i det hele taget dogmatisk rettroenhed som der ikke findes skyggen af hos Paulus FRIHEDENS APOSTEL.

Somo betragter alle de her ting der skyldes Paulus som noget negativt men vi kristne takker og er yderst taknemmelige for at GUD i den grad igennem PAULUS har ÅBENBARET GUDS ØNSKER for vi mennesker:

Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle (gældende for alle), bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. (siger Karl Barth, teologiens Einstein).
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Nyheder fra DR
Død person fundet i Københavns Havn
09/05/2024 09:44
Politi beder om borgernes hjælp til at ..
09/05/2024 08:38
Frederikssund skyder larmende råger: St..
09/05/2024 08:28
Simested Å skal genoprettes for at forb..
09/05/2024 08:25
Human Rights Watch: Paramilitære angreb..
09/05/2024 08:20
Nyheder fra Religion.dk